Holland Baroque: Lid Raad van Toezicht

Holland Baroque in Utrecht zoekt een Lid Raad van Toezicht voor 4 vergaderingen per jaar | Vacature voor een Onbezoldigde functie | Sluitingsdatum: 04-05-2024



Van Bach tot gospel, van jazz tot gregoriaans: Holland Baroque is met haar bijzondere programma’s een graag geziene gast op de (inter)nationale podia en is onder andere winnaar van een Edison. Het ensemble is gevestigd in Utrecht en maakt deel uit van de Nederlandse Culturele Basisinfrastructuur. Het team is jong, flexibel en ambitieus. Sinds haar oprichting zet Holland Baroque zich in voor educatie met Kids Only concerten, haar Samama Fellowship en workshops aan mbo- en hbo-opleidingen.

Wij zoeken voor de Raad van Toezicht een nieuw algemeen lid met een fondsenwerving-profiel.

Lid Raad van Toezicht

4 vergaderingen per jaar

De Raad van Toezicht heeft gemiddeld vier keer per jaar overleg met de directeur-bestuurders. De RvT houdt toezicht op het gevoerde artistieke en zakelijke beleid van de directeur-bestuurders en daarmee tevens op de langjarige borging van Holland Baroque. De aandachtsterreinen betreffen financiering, jaarplan, begroting en jaarrekening als ook beleidsmatige thema’s als positionering, identiteit en andere voorkomende zaken.

De Raad staat de directeur-bestuurders gevraagd én ongevraagd met advies terzijde. Leden worden benoemd voor een termijn van vier jaar, met de mogelijkheid tot verlenging van maximaal één termijn.

De Raad van Toezicht hanteert in haar toezichtrol relevante wet- en regelgeving alsmede de Governance Code Cultuur. Raad van Toezicht-leden hebben affiniteit met klassieke muziek. Er wordt in de samenstelling van de Raad van Toezicht gestreefd naar een balans tussen gender, leeftijd, ervaring en diversiteit.

De Raad van Toezicht hecht aan een brede vertegenwoordiging van expertises en een goed inzicht in maatschappelijke ontwikkelingen.

Op dit moment bestaat de Raad van Toezicht uit vijf leden. Een van de leden is aftredend. Gezien de profielen van de zittende leden zijn we op zoek naar een kandidaat met kennis en visie op met name het terrein van fondsenwerving.

Hierbij beschikt u over

  • Visie op het terrein van fondsenwerving, zowel particulier als bedrijfsmatig.
  • Creatief vermogen in het vertalen van de missie en visie van Holland Baroque naar derde geldstromen.
  • Ervaring en passie voor podiumkunsten en klassieke muziek.
  • Kennis om een bijdrage te leveren aan het algemeen profiel van de Raad van Toezicht.

Het lid

  • Is in staat de visie van Holland Baroque uit te dragen, zowel intern als extern.
  • Heeft een goed ontwikkelde maatschappelijke antenne.
  • Is betrokken bij de doelstelling en de aard van podiumkunsten.
  • Is nieuwsgierig naar nieuwe ontwikkelingen in de klassieke muziek.
  • Is in staat om binnen de Raad van Toezicht te werken als een team, en weet balans te houden tussen kritisch tegenspel en constructief samenwerken.
  • Is betrokken bij Holland Baroque en haar medewerkers, maar weet afstand te bewaren tot de organisatie en het operationeel beleid.
  • Kan met vertrouwelijke gegevens omgaan.

Het is van belang dat elk Raad van Toezicht-lid voldoende tijd ter beschikking heeft om naast de reguliere vergaderingen de directeur-bestuurders met raad en daad bij te staan. Er wordt tevens verwacht dat men in staat en bereid is het eigen netwerk in te zetten voor Holland Baroque.

We vinden het belangrijk een representatieve afspiegeling van de Nederlandse samenleving te bieden. Daarom nodigen we iedereen van harte uit om te reageren en steunen we de Code Diversiteit en Inclusie.

Solliciteren
Stuur een beknopt cv met korte motivatiebrief vóór 5 mei 2024 naar info@hollandbaroque.com, ter attentie van Romy Struik. Ook voor vragen over de vacature kun je mailen naar bovenstaand adres. In de week van 6 mei 2024 nemen wij contact op om gesprekken te plannen.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.