Hogeschool der Kunsten Den Haag: Hoofd Quality Culture

Hogeschool der Kunsten Den Haag in Den Haag zoekt een Hoofd Quality Culture voor 0,8 tot 1,0 fte | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime, Parttime | Sluitingsdatum: 19-05-2024



Het Koninklijk Conservatorium (KC) en de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (KABK) vormen samen de Hogeschool der Kunsten Den Haag. De Hogeschool biedt een breed scala aan kunstopleidingen aan circa 1800 studenten. Daarnaast verzorgen we vooropleidingen aan jonge leerlingen in combinatie met primair en voortgezet onderwijs. In samenwerking met de Universiteit Leiden is de Academie der Kunsten opgericht, waar minorprogramma’s, masteropleidingen en doctoraatstrajecten worden gegeven. De Hogeschool is gevestigd op twee locaties in het centrum van Den Haag.  Sinds 2024 is de Hogeschool onderdeel van de European Universities Alliance IN.TUNE – Innovative Universities in Music & Arts in Europe (www.intune-alliance.eu).

Studeren aan het Koninklijk Conservatorium betekent studeren aan het oudste Conservatorium van Nederland, waar experiment en vernieuwing hand in hand gaan met traditie en ambacht. Een inspirerende leeromgeving waar internationale topmusici en topdansers lesgeven. Ons onderwijs en onderzoek gaat over scheppen, herscheppen en presenteren. Dat gebeurt in huis en daarbuiten, samen met andere organisaties, instellingen en vakgenoten in binnen- en buitenland. De leeromgeving en de professionele muziek- en danspraktijk lopen voortdurend in elkaar over. De opleidingen zijn gebaseerd op een sterke driepoot van onderwijs, onderzoek en productie. Deze elementen vormen het DNA van ons instituut. Begin 2022 is het Koninklijk Conservatorium verhuisd naar haar nieuwe prachtige ‘thuis’ genaamd Amare in het centrum van Den Haag. Daar delen we de faciliteiten met het Residentie Orkest en het Nederlands Dans Theater.

Quality Culture is een kleine afdeling waar diverse analytische, adviserende, maar ook operationele taken elkaar afwisselen. Samen met alle betrokkenen werkt de afdeling aan een kwaliteitscultuur binnen het KC als basis voor een optimale leeromgeving en excellent onderwijs voor onze studenten Om dit te stimuleren hebben we een aanpak ontwikkeld waarmee alle betrokkenen bij het onderwijs worden uitgenodigd om daarin een actieve rol te vervullen. Bij Quality Culture zijn we steeds op zoek naar balans tussen wet- en regelgeving van buitenaf (bijvoorbeeld bij accreditaties) en de inhoudelijke drang van gepassioneerde collega’s om hun vak optimaal vorm te geven. We werken daarbij met een aanpak waarin artistieke standaarden en onderwijskundige kwaliteit met elkaar verbonden worden. Juist bij een goede balans en op het snijvlak van deze belangen ontstaat een optimale kwaliteitscultuur die bijdraagt aan de ontwikkeling van studenten tot kunstenaars die voldoen aan de hoogst mogelijke eisen van artistieke kwaliteit. Quality Culture wil hierin een inspirerende, maar ook faciliterende en ondersteunende rol spelen.

Voor onze afdeling Quality Culture zoeken wij een

Hoofd Quality Culture

0,8 tot 1,0 fte | vacaturenummer: 24-016

Wat ga je doen?
Als Hoofd Quality Culture (QC) ben je eindverantwoordelijk voor het leveren van een inhoudelijke, adviserende en procesmatige bijdrage aan de uitvoering en implementatie van het bestaande QC-beleid binnen het Koninklijk Conservatorium (KC). Je stuurt de collega’s van de afdeling Quality Culture aan. Je werkt nauw samen met de hoofden en coördinatoren van de onderwijsafdelingen en met de andere stafafdelingen binnen het KC maar ook op Hogeschool niveau. Je rapporteert en adviseert gevraagd en ongevraagd aan de directie over het QC-beleidsterrein.

  • Je adviseert management en docenten over de toepassing van QC-instrumenten als middel om het onderwijs steeds te verbeteren.
  • Je bent eindverantwoordelijk voor de verwerking van grote hoeveelheden informatie (resultaten van zowel kwantitatieve als kwalitatieve onderzoeken) en zorgt dat deze informatie wordt geanalyseerd ten behoeve van het vormen van de nodige conclusies. Voor het verwerven van informatie werkt de afdeling onder andere met de enquêtesoftware van het conservatorium (Evasys).
  • Je bent eindverantwoordelijk voor de mondelinge en schriftelijke rapportage (in zowel Nederlands als Engels) over de resultaten van de diverse QC-instrumenten, die zijn gerelateerd aan actuele ontwikkelingen in de omgeving en zorgt dat de afdeling op basis daarvan-adviezen uitwerkt.
  • Je vertegenwoordigt de afdeling QC zowel in- als extern en bent aanspreekpunt als het gaat om het overkoepelende, strategische en tactische QC-beleid en de toepassing ervan binnen het KC.
  • Je levert een bijdrage aan werkzaamheden rondom accreditaties.
  • Je speelt een actieve rol in de deelname van de afdeling QC aan internationale samenwerkingsverbanden, zoals de European Universities Alliance IN.TUNE en de International Benchmarking Group.
  • Je staat voor een goede beleidsuitvoering QC en zoekt met de afdeling naar mogelijkheden om deze te versterken.

Jouw profiel
Wij zoeken een leidinggevende die in staat is om binnen de context van de KC het onderwijs en QC met elkaar te verbinden. Je bent een authentieke en energieke leider die mensen motiveert en uitdaagt om het beste uit zichzelf te halen. Je hebt oog voor talent, geeft ruimte voor ontwikkeling en toont voorbeeldgedrag. Je bent resultaatgericht en bereikt die resultaten graag in samenwerking met anderen. Je bent zichtbaar en benaderbaar. Je denkt in mogelijkheden, bent daadkrachtig en duidelijk als iets niet kan. Je beschikt over analytisch vermogen om de implicaties van ideeën op waarde te schatten en over uitstekende communicatieve vaardigheden om in verbinding te blijven met belanghebbenden.

Overige functie-eisen en competenties  

  • Academisch werk- en denkniveau.
  • Ervaring in een vergelijkbare leidinggevende functie in een non-profit omgeving, bij voorkeur in het hoger (kunst) onderwijs.
  • Inzicht in taak, organisatie en werkwijze van een hogeschool/faculteit en de besluitvormingsprocessen.
  • Je communiceert gemakkelijk en diplomatiek waardoor je je soepel beweegt binnen de karakteristieke en zeer diverse organisatie van het KC.
  • Je hebt ervaring met (de aansturing van) kwaliteitszorgsystemen en procesmanagement. Ervaring met accreditaties is een pre, als ook kennis van nationale en internationale ontwikkelingen op het gebied van kwaliteitszorg.
  • Je weet overkoepelende processen goed te coördineren en brengt projecten tot een goed resultaat.
  • Je weet mensen te enthousiasmeren en te inspireren en brengt een flinke dosis overtuigingskracht mee.
  • Vaardigheid in het opstellen, bewaken en analyseren van meerjarenplannen, begrotingen en budgetten.
  • Je bent geïnteresseerd in de rol van kwaliteit, kwaliteitszorg en kwaliteitscultuur in een artistieke leeromgeving.
  • Goede mondelinge en schriftelijke beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

Wij bieden
Een boeiende, uitdagende en dynamische functie in een internationale en creatieve werkomgeving, een levendige werksfeer en een grote diversiteit aan contacten. Een zeer afwisselende baan in een klein en enthousiast team waarbij veel ruimte is voor creativiteit en eigen inbreng. Een vernieuwende kijk op kwaliteitszorg, met een sterke focus op ontwikkeling en verbetering in een internationale context. Een inspirerende werkomgeving in Amare, het cultuurpaleis van Den Haag, waar met veel passie wordt gewerkt aan de ontwikkeling van talenten in het kunstonderwijs. De mogelijkheid om in goed overleg hybride en flexibel te werken. Het salaris bedraagt maximaal € 6.698,86 bruto per maand (schaal 12 cao-hbo) plus een vakantietoeslag van 8% en een vaste eindejaarsuitkering van 8,3%. Daarnaast bieden we een ruime vakantieregeling en gunstige mogelijkheden voor deelname aan een collectieve ziektekostenverzekering en arbeidsongeschiktheids-verzekering. De organisatie biedt goede opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden.

Informatie en sollicitatie
Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Martin Prchal, m.prchal@koncon.nl (Adjunct directeur KC). Sollicitaties vergezeld van een curriculum vitae en motivatiebrief ter attentie van Martin Prchal ontvangen we graag uiterlijk 19 mei 2024 via werving@hdkdenhaag.nl onder vermelding van vacaturenummer 24-016.

Binnen de Hogeschool der Kunsten werken we aan een gemeenschap waarbij diversiteit en inclusie als uitgangspunt gelden. We willen dat binnen onze hogeschool het unieke van elk individu wordt (h)erkend en verwelkomd. We nodigen je daarom van harte uit om te solliciteren en zijn benieuwd naar wie jij bent!

Solliciteer!

Acquisitie voor deze vacature stellen wij niet op prijs, het delen van de vacature natuurlijk wel.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.