Het Huis Utrecht: Hoofd Artistiek Programma

Het Huis Utrecht in Utrecht zoekt een Hoofd Artistiek Programma voor 24 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 12-05-2024



Het Huis Utrecht is dé ontwikkelplek voor podiumkunstenaars die maatschappijkritisch zijn en/of zich bezighouden met urgente en actuele thema’s. Voor makers met nieuwe ideeën over gelijkheid, gelijkwaardigheid, het individu en het collectief. Makers die ons met hun werk inspireren tot nieuwe oplossingen, denkbeelden en overtuigingen. Onze missie is het creëren van toekomstbestendige maakpraktijken en vrije ontwikkelruimte voor makers. Door in deze makers te investeren, investeert Het Huis in de toekomst van de podiumkunsten.

Het Huis biedt ruimte voor onderzoek, ontwikkeling en experiment. Zonder productiedwang. We bieden begeleiding aan op zowel artistiek en zakelijk vlak. Deze begeleiding is vraaggericht en krijgt vorm binnen een learning community; een inclusieve omgeving waarin makers met en van elkaar kunnen leren. We willen er dan ook nadrukkelijk zijn voor makers en maakpraktijken die nog onvoldoende ondersteuning ontvangen. Hiermee vervullen we een grote behoefte van makers en nemen we een unieke positie in het (Utrechtse) ecosysteem in.

We bieden doorlopend programma’s aan bestaande uit residenties, workshops, talkshows en presentaties. Voor makers, mogelijkmakers (zakelijk leiders en creatief producenten), publiek en partners. Hierbij werken we intensief samen met talentontwikkelingsorganisaties, podia, festivals, onderwijsinstellingen en grassroots organisaties. Ook stellen we als ondernemende instelling ons huis open voor zakelijke verhuur en is iedereen welkom in ons café met stadstuin.

Onze kernwaarden zijn: eigenzinnig, aandacht, inclusieve houding en ontwikkelingsgericht. Naast onze kernwaarden geloven we in de kracht van het collectief. We werken meerstemmig, zoeken passende partners en vormen netwerken.

We zoeken per september 2024 een

Hoofd Artistiek Programma

24 uur per week

die ervaring heeft in het vormgeven en uitvoeren van artistiek beleid. Samen met je team, bestaande uit een programmamaker en productieleider, maak je een samenhangend programma. Gericht op de artistieke en zakelijke ontwikkeling van podiumkunstenaars. Hiervoor werk je samen met relevante netwerken en samenwerkingspartners. Als hoofd artistiek programma ben je vertegenwoordiger van Het Huis en zorg je voor een goede profilering van de organisatie. Je kan je boodschap zowel mondeling als schriftelijk helder overbrengen.

We zoeken een persoon die zich kan verbinden aan onze missie en onze visie op talentontwikkeling. We geven je de ruimte om hierbinnen te ontwikkelen en experimenteren. Daarvoor is het nodig dat je nieuwsgierig, onderzoekend en open bent. We zoeken iemand die dicht bij de maker staat; je zorgt voor scouting en selectie, (proces)begeleiding en matchmaking zowel binnen als buiten de community.

In je functie werk je samen met de directeur-bestuurder en zakelijk coördinator waarmee je het managementteam vormt en meedenkt over (algemeen) beleid. Daarnaast ben je sparringpartner voor marketing & communicatie en draag je bij aan het werven en verantwoorden van financiële middelen bij publieke subsidiënten en private fondsen.

Kerntaken

  • Strategie en beleid m.b.t. artistiek programma ontwikkelen en implementeren.
  • Ontwikkelen en uitvoeren artistiek programma.
  • Vertegenwoordigen van de organisatie.
  • Budgetbeheer.
  • Leidinggeven.
  • Bijhouden ontwikkelingen op vakgebied.

Gevraagde competenties

  • Omgevingssensitief.
  • Netwerken.
  • Samenwerken.
  • Onderzoeken.
  • Coachen.
  • Inclusief denken en handelen.

Goed om te weten
Goede beheersing van de Nederlandse taal, zowel mondeling als schriftelijk is een vereiste. Om deze positie goed te kunnen vervullen heb je minimaal drie jaar relevante werkervaring nodig. Als hoofd artistiek programma val je onder directe leiding van de directeur-bestuurder. In deze positie geef je leiding aan een programmamaker en productieleider.

We bieden

  • … een aanstelling voor één jaar van 24 uur per week (met mogelijkheid tot uitbreiding van uren).
  • … een salaris afhankelijk van opleiding en ervaring, gebaseerd op de CAO Toneel & Dans Schaal VIII, € 3.426 tot € 4.994 op basis van 38 uur.
  • … een gemotiveerd team van 10 collega’s op kantoor en daarnaast een flexibele groep horecamedewerkers en technici.
  • …. een inclusieve werkomgeving. Zowel in de samenstelling van ons team als in onze communicatie, programmering en publieksbereik streven we naar diversiteit en inclusie. We staan voor inclusief werken: we waarderen de verschillende zienswijzen binnen de organisatie en geven iedereen die bij ons werkt de ruimte om waarde toe te voegen.
  • … een inspirerende werkplek op 10 minuten loopafstand van Utrecht Centraal Station. We lunchen regelmatig gezamenlijk (in de binnentuin) en in ons café worden de lekkerste koffies en andere dranken voor je bereid. Werk je graag deels uit huis? Dan maken we dat in overleg graag mogelijk.

Is je interesse gewekt?
Stuur een mail / brief / video / podcast of iets anders met motivatie en cv ter attentie van directeur-bestuurder Rebecca Sigmond. Dat kan via vacatures@hethuisutrecht.nl. Doe dat vóór 13 mei 2024. De selectie zal plaatsvinden op basis van de gevraagde competenties. De eerste gesprekken worden gevoerd op de middagen van 21 en 22 mei 2024.

Wil je meer informatie? Stuur ons een mail!

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.