Rijnbrink: Adviseur Maatschappelijk en Cultureel Programmeren

Rijnbrink in Deventer zoekt een Adviseur Maatschappelijk en Cultureel Programmeren voor 32 tot 36 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime, Parttime | Sluitingsdatum: 08-05-2024



Rijnbrink vindt het belangrijk dat iedereen de mogelijkheid heeft om zich te ontwikkelen. Jong en oud – een leven lang. Zodat zoveel mogelijk mensen meedoen, en zichzelf en onze maatschappij kunnen vormen. In die levenslange ontwikkeling spelen bibliotheken, culturele instellingen, scholen en muziekverenigingen een belangrijke rol. Want daar krijgt iedereen toegang tot dat wat ons mensen ‘mens’ maakt: onze taal, digitale vaardigheden, literatuur, cultuur en muziek.

Vanuit ons mooie kantoor in Deventer werken wij met en voor bibliotheekorganisaties, culturele instellingen, scholen en muziekverenigingen. Zodat zij succesvol zijn in hun maatschappelijke opgaven, verschil maken en toekomstbestendig blijven. Samen ontwikkelen we innovatieve oplossingen, diensten en programma’s. Bovendien kunnen onze partners expertise van Rijnbrink inhuren en diensten bij ons afnemen. Zo bouwen we aan een inhoudelijk en organisatorisch sterke, toekomstbestendige culturele sector. En aan een slim, vaardig en creatief Gelderland en Overijssel.

“Help jij bibliotheken bij de programmering rond belangrijke maatschappelijke thema’s?”

Adviseur Maatschappelijk en Cultureel Programmeren

32 tot 36 uur per week

We leven in hectische tijden, met grote maatschappelijke uitdagingen die gevolgen hebben voor onze manier van leven en werken. Denk bijvoorbeeld aan thema’s zoals duurzaamheid, democratie en digitalisering. Deze thema’s raken iedereen direct of indirect en maken nieuwsgierig, roepen om dialoog en vragen om (extra) informatie, duiding of inspiratie. Ook is er rust en ontspanning nodig, zodat mensen zich staande kunnen houden in deze complexe samenleving. De bibliotheek is hiervoor dé plek, midden in de samenleving. Help jij bibliotheken om invulling te geven aan hun maatschappelijke functie op het gebied van digitaal burgerschap, ontmoeting & debat en kunst & cultuur?

Hoe ziet de functie eruit in de praktijk:
Je bent een collega met een aanstekelijke gedrevenheid en wordt blij van een baan waarin je met bibliotheekorganisaties samenwerkt om hun ambities te realiseren. Je ondersteunt de programmamaker van de bibliotheken zodat zij een passende dienstverlening kunnen ontwikkelen voor verschillende doelgroepen. Je ziet het belang van de bibliotheek als plek voor maatschappelijke en culturele programmering zodat inwoners kritisch, gelijkwaardig en creatief hun weg kunnen vinden in deze snel veranderende (digitaliserende) wereld. Samen met bibliotheken kijk je naar het lokale en regionale speelveld en onderzoek je de kansen voor samenwerking. Spreekt deze missie jou aan en kun je niet wachten om je hier samen met je collega adviseurs voor in te zetten? Lees dan snel verder hoe jouw werkdag eruit kan zien:

9.00
Op de derde verdieping van ons kantoor in Deventer is het al druk als je binnenkomt. Tijdens het opstarten praat je met een collega over het constructief inzetten van Miro voor een online kennisdelingssessie over producten en diensten digitaal burgerschap voor de doelgroepen jeugd en volwassenen. De bibliotheken hebben gevraagd om een overzicht van bruikbare programma’s, sprekers en workshops. Deze interventies kunnen zij met jouw ondersteuning implementeren in de bibliotheekprogrammering.

10.00
Volgende week heb je een verkennend gesprek met een bibliotheekstichting die graag samen met jou een programmastrategie wil ontwikkelen voor hun maatschappelijke en culturele programma. Ter voorbereiding lees je je goed in wat deze bibliotheek tot nu toe allemaal doet op dit gebied. Jij weet dat de lokale context van belang is. Je plant daarnaast alvast een brainstorm met je directe collega’s, om samen de processtappen voor het ontwikkelen van een programmastrategie verder aan te scherpen. Je maakt daarbij gebruik van je ervaringen met een andere bibliotheek, waar je een soortgelijk traject hebt afgerond.

11.30
Je hebt een overleg met de projectgroep waar jij projectleider van bent en waarbinnen je tegelijkertijd ook een actieve rol inneemt. Het afgelopen jaar hebben zij geëxperimenteerd hoe kunst kan bijdragen aan onverwachte ontmoetingen tussen bibliotheekbezoekers. De projectgroep bestaat uit drie kunstenaars en programmamakers van drie bibliotheken. Samen zetten jullie de laatste puntjes op de i voor de opening van de eindexpositie van het project, die volgende week plaatsvindt. Jullie nemen samen het door jou opgestelde draaiboek door. De kunstenaars en programmamakers kunnen met hun laatste vragen bij jou terecht. Jij hebt alles, tot aan de aanwezigheid van de wethouder en de pers, al geregeld.

12.30
Tijdens de pauze praat je nog even bij met je collega terwijl je een broodje en een soepje in het Werkcafé eet. Hij houdt zich bezig met impactgericht werken en al pratende blijkt dat je veel aan elkaar kan hebben. In de cultuursector wordt steeds meer vanuit impact gewerkt, dit is een groeiende vraag vanuit organisaties en gemeenten.

13.00
Voor de middag staat een digitale Meet-up zorgtechnologie gepland waar verschillende bibliotheekdirecteuren en medewerkers aan deelnemen. Dit heb je voorbereid met enkele bibliotheekmedewerkers, externe partners en instellingen die zich bezighouden met dit thema. Een tastbaar resultaat na heel wat netwerkgesprekken. Samen met de collega’s van de programmalijn participatie in de informatiesamenleving heb je een agenda samengesteld op basis van opgehaalde vragen uit het bibliotheekveld. Je hebt de Innovatieruimte gereserveerd die tijdelijk als studio fungeert. Je neemt de rol als host.

Na deze Meet-up ga je aan de slag met vervolgstappen op landelijk niveau. Er valt op dit thema nog veel uit te wisselen en te leren in de bibliotheeksector. Daar maak jij je hard voor.

16.30
In het laatste uurtje van de dag bel je met een paar programmamakers van bibliotheken. Om te polsen of zij plannen hebben om activiteiten te organiseren rondom de Europese verkiezingen en of er behoefte is aan ondersteuning. Je merkt dat een aantal programmamakers nog zoekende is. Je stelt daarom voor op korte termijn een uitwisseling te organiseren, zodat programmamakers van elkaar kunnen leren en waarin je samen met hen concrete plannen gaat maken voor op de bibliotheekvloer.

Morgen ga je aan de slag met het inventariseren van producten en diensten op gebied van digitaal burgerschap. Dit staat in jouw agenda duidelijk geblokt, zodat je tijd kan pakken om te focussen.

Jij:
Beschik jij over communicatieve en sociale vaardigheden om een gesprekspartner en netwerker te kunnen zijn op verschillende niveaus? Kan jij schakelen tussen verschillende rollen als adviseur, projectleider, procesbegeleider en gesprekspartner? Zit samenwerken, organiseren, mobiliseren en enthousiasmeren in je bloed? Ben je ondernemend, innovatief en resultaatgericht en weet je denken en doen met elkaar te verbinden? Heb je daarnaast:

  • Hbo-werk- en -denkniveau.
  • Bij voorkeur werkervaring in een vergelijkbare functie.
  • Relevante kennis of affiniteit met vraagstukken rondom digitale ontwikkelingen.
  • Kennis van het maatschappelijke en culturele domein.
  • Een goede mix van flair en lef.

Wij bieden:
Rijnbrink is een expertisecentrum. Daarom hebben we veel aandacht voor jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling. We vinden het belangrijk dat je blijft groeien. Op de werkvloer merk je dat de nadruk ligt op informeel leren en uitwisselen van kennis tussen collega’s onderling. Zo leer je tenslotte het meest. Ook investeren we in relevante opleidingen en trainingen binnen jouw vakgebied. Je krijgt:

  • Een salaris tussen € 3.484 en € 4.451 bruto per maand in schaal 9 van de cao openbare bibliotheken. Dit is afhankelijk van de kennis en ervaring die je meebrengt.
  • Vakantiedagen: per jaar heb je recht op 180 verlofuren op basis van een 36-urige werkweek.
  • Een eindejaarsuitkering van 4% en vakantiegeld 8% van het bruto jaarsalaris.
  • Een reiskostenvergoeding en gratis zakelijk openbaar vervoer.
  • De mogelijkheid om verlofuren te kopen en/of (bovenwettelijke-) verlofuren in te zetten voor andere arbeidsvoorwaarden.
  • Een contract voor bepaalde tijd. Zijn we van beide kanten tevreden? Dan wordt je contract omgezet naar een vast dienstverband.
  • Gratis toegang tot ruim 120 online trainingen van GoodHabitz.
  • Toegang tot ons werkcafé waar je collega’s ontmoet en je jouw eigen barista koffie maakt (of verse thee). En waar je terechtkan voor een lekkere verse lunch van onze cateraar Bora.
  • De mogelijkheid om hybride te werken. Dit betekent dat de activiteit bepaalt waar je werkt; vanuit huis, op kantoor of een andere locatie.
  • En laptop en smartphone.
  • Een gratis bibliotheekabonnement.

Leer onze organisatie hier verder kennen.

Laten we kennismaken!
Ben jij een aanpakker en wil je als Adviseur Maatschappelijk en Cultureel Programmeren samen met ons het verschil maken? Solliciteer nu via onderstaande sollicitatiebutton en laten we kennismaken!

Solliciteren kan tot en met 8 mei 2024. Wacht niet te lang met reageren, want de eerste gesprekken worden gehouden op maandag 13 mei en dinsdag 14 mei a.s.

Wil je meer weten? Of heb je inhoudelijke vragen over de functie? Neem dan contact op met Annelies Bartelink tel. 06-2202 5020 en Carola Oortwijn, tel. 06 1026 9671.

Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Miranda Mostert, Corporate Recruiter, recruitment@rijnbrink.nl.

Rijnbrink wil graag een inclusieve organisatie zijn. Met het ondertekenen van de Charter Diversiteit in Bedrijf, hebben we ons verbonden aan deze ambitie en willen we een organisatie creëren waarin iedereen zich thuis kan voelen en naar vermogen kan meedoen. Kandidaten met een diverse achtergrond worden dan ook van harte uitgenodigd om te solliciteren.

We voeren ons wervingsproces graag zelf uit en accepteren geen reacties van bemiddelingsbureaus. Dank voor het begrip.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.