Eye Filmmuseum: Filmoperateur

Eye Filmmuseum in Amsterdam zoekt een Filmoperateur voor 21,6 tot 36 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime, Parttime | Sluitingsdatum: 04-05-2024



Eye is het enige filmmuseum van Nederland en is schatbewaarder, pionier en gids in de wereld van film en de kunst van het bewegend beeld. Eye bewaart en beheert een collectie van meer dan 55.000 films en een veelvoud aan affiches, foto’s en persoonlijke archieven. Eye presenteert tentoonstellingen op het grensvlak van film en beeldende kunst en filmprogramma’s die licht werpen op de allervroegste filmgeschiedenis tot aan de meest actuele ontwikkelingen in de wereld waarin we leven. Eye toont film in al zijn diversiteit en promoot, in samenwerking met de filmsector, de Nederlandse film in binnen- en buitenland. Ook stimuleert Eye het begrip van en de liefde voor film met educatieve programma’s, in samenwerking met het onderwijs en de filmindustrie.

Eye is een open, informele en op samenwerking gerichte instelling. Als museum wil het voor iedereen een toegankelijke plek zijn, ongeacht etnische, economische, culturele en religieuze achtergrond; hetzelfde geldt voor gender, seksuele voorkeur, leeftijd en beperking. Eye stelt zich tot doel gelijkheid, inclusie en diversiteit te waarborgen. Wij nodigen alle geïnteresseerden van harte uit om te reageren.

Eye Filmmuseum is per direct op zoek naar een

Filmoperateur (x/v/m)

21,6 tot 36 uur per week | 0,6 tot 1 fte

Taken en verantwoordelijkheden

  • Het vertonen van analoge film (zoals 16mm, 35mm en 70mm), digitale film (dci-standaard) en alternatieve content (onder andere dvd / blu-ray, video- en audiofiles, videotapes, digitale presentaties) door bediening van de benodigde (film)projectoren, randapparatuur, afspeelapparatuur en afspeelsoftware.
  • Werkzaamheden die voor deze vertoningen nodig zijn zoals
    • Het proefdraaien van, en verwerken van relevante technische gegevens van film en vertoning in het planningssysteem.
    • Controleren en voorbereiden (beeldbewerking en video-editing) van alternatieve content bij afwezigheid van de technisch medewerker.
    • Programmeren van het trailerprogramma, en erop toezien dat de maximale lengte van het voorprogramma niet wordt overschreden.
    • Inrichten en programmeren en/of handmatig afstellen van playlists, kaders, zaalverlichting, geluidsinstellingen.
  • Het technisch begeleiden van de filmprogrammering in de zalen (zoals Cinema Concerten, lezingen, (theatrale) presentaties, muziekvoorstellingen, conferentie, filmfestivals van derden), filmvoorstellingen en omlijstende activiteiten elders in of om het pand en een deel van de evenementen door zaalhuurders. Hierbij werk je samen met collega’s, gasten, zaalhuurders, festivalmedewerkers en extern ingehuurde technici.
  • Nieuwe ontwikkelingen en technieken binnen het vakgebied signaleren en doorgeven aan het afdelingshoofd.
  • Zorgen voor het behouden van kennis over analoge filmprojectie en aanverwante werkzaamheden en opleiden van nieuwe operateurs op dit gebied.
  • Onderdeel uitmaken van de BHV-organisatie en het volgen van de benodigde trainingen hiervoor.

Profiel

  • Enkele jaren relevante werkervaring.
  • In staat om met analoge projectieapparatuur te werken, zoals 70/35/16mm-projectoren, non-rewind-tafels, spoelentorens, omspoel- en montagetafels en analoge geluidsprocessoren.
  • Kennis van digitale projectieapparatuur, zoals DCI-servers en -serversoftware, Apple-computers en play-out software, digitale geluidsprocessoren en -mengpanelen.
  • Kunnen aansluiten en bedienen van randapparatuur, zoals voor- en eindversterkers, dvd- en blu-ray-spelers, geluidsmengpanelen, theaterlichttafels, DMX-stuurkastjes, 16mm/35mm-perfobandspelers, streamingapparatuur en -software en filmcamera’s.
  • Kennis van Adobe-software als Première, Photoshop en Media Encoder.
  • Klantgericht en stressbestendig.
  • In staat en bereid te werken in roosterdiensten, ook ‘s avonds en het weekend.

Wij bieden
Een uitdagende functie in een inspirerende werkomgeving op een geweldige plek in Amsterdam, met leuke, enthousiaste collega’s. Je kunt samen met een vriend, vriendin of collega gratis naar de film, de tentoonstellingen bezoeken en tegen korting een kopje koffie of thee drinken in het restaurant, of winkelen in Eye Shop. Ook kun je gebruikmaken van de thuiswerkregeling en het Fietsplan.

Het betreft een functie van 12 maanden voor minimaal 21,6 uur per week (0,6 fte) en maximaal 36 uur per week (1 fte), met uitzicht op verlenging. Het salaris is volgens het Arbeidsvoorwaardenreglement van Eye in schaal 7: minimaal € 2.774,- en maximaal € 3.448,- bruto per maand op basis van 36 uur, exclusief 8 procent vakantiegeld en eindejaarsuitkering.

Solliciteren
Ben je geïnteresseerd? We nodigen je uit te reageren vóór 5 mei 2024 via vacatures@eyefilm.nl, ter attentie van Amina Bille, medewerker Personeelszaken, onder vermelding van ‘filmoperateur’.

Inlichtingen
Voor inhoudelijke vragen kun je per mail contact opnemen met Toon Bouman.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.