Gemeente Enschede: Senior Beleidsadviseur Cultuur, Evenementen en Citymarketing

Gemeente Enschede in Enschede zoekt een Senior Beleidsadviseur Cultuur, Evenementen en Citymarketing voor 36 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime | Sluitingsdatum: geenVoel de bruisende energie van onze stad! Met nieuwe subsidieregelingen gaan wij extra investeren in talent, ontsteken we evenementen en geven wij onze levendige binnenstad vorm. Ben jij klaar om jouw bijdrage te leveren aan de uitvoering van ons nieuwe beleid? Lees dan deze vacature.

Muziek, beeldende kunst, talentontwikkeling, creatieve broedplaatsen, evenementen en citymarketing. Het zijn dé dragers van het cultuurbeleid van Enschede. Als bruisende middelpunt van Twente en als grootste stad van Overijssel is Enschede altijd in beweging. De komende jaren willen we nog aantrekkelijker worden voor jong, creatief talent. Daar hoort een cultuur- en evenementenaanbod bij dat innovatief, experimenteel, dynamisch, inclusief en verrassend is.

De Enschedese cultuursector bestrijkt een ruim, dynamisch en eigenzinnig palet, dat past bij deze stad! Met ruim 160.000 inwoners zijn we de grootste stad van Overijssel en dat brengt complexe vraagstukken met zich mee. Het betekent ook dat we volop ambities hebben. De raad heeft in december 2023 ons nieuwe evenementen- en cultuurbeleid vastgesteld. Het beleid is uitgewerkt in nieuwe regelingen. Het veld kan dit jaar de aanvragen indienen. Vanaf 2025 gaan de organisaties hun plannen uitvoeren. We brengen cultuur naar inwoners toe, vervullen een centrumpositie in de regio Twente en dragen naar de buitenwereld het unieke, eigenzinnige karakter van Enschede uit.

Senior Beleidsadviseur Cultuur, Evenementen en Citymarketing

36 uur per week

De top 3 van deze baan
Dit is waarom jij als senior beleidsadviseur Cultuur, Evenementen en Citymarketing van jouw baan gaat houden:

 1. Jij bent de komende jaren van onschatbare waarde in de verdere uitvoering van ons nieuwe cultuur- en evenementenbeleid. Jouw expertise zal ons succes versterken.
 2. Als senior beleidsadviseur kom jij terecht in een wereld vol dynamiek en variatie. Je staat dagelijks in contact met collega’s en externe partijen, waardoor elke dag nieuwe uitdagingen biedt en geen dag hetzelfde is!
 3. De samenwerking binnen ons team is van ongekend niveau, waarbij betrokkenheid en solidariteit de kern vormen. Wij staan zij aan zij en klaar om onze gezamenlijke doelen te behalen.

Als Senior Beleidsadviseur Cultuur, Evenementen en Citymarketing

 • Neem jij een leidende rol in het ontwikkelen van een goed cultuur- en evenementenbeleid. Als generalist ga jij strategische uitdagingen aan en geef je richting aan de visie en strategie.
 • Werk je nauw samen met diverse partners in de stad om een cultuur- en evenementenbeleid te vormen die niet alleen aansluit bij de behoeften van de gemeenschap, maar ook meetbare en impactvolle resultaten oplevert.
 • Ben jij een betrouwbare accounthouder voor externe cultuurorganisaties, waarbij jij jouw adviserende rol met overtuiging en verbindende flair vervuld.
 • Fungeer jij als eerste adviseur van het gemeentebestuur. Je geeft onder hoge politiek-bestuurlijke druk en complexiteit strategische adviezen.
 • Zet jij jouw expertise in om beleidsadviezen te vertalen naar concrete uitvoering op zowel strategisch als tactisch niveau, met de focus op multidisciplinaire processen, grootstedelijke ontwikkelingen, projecten en producten.

Maak kennis met je toekomstige collega’s
Wil je weten hoe het is om bij de gemeente Enschede te werken? Bekijk de verhalen van je toekomstige collega’s.

Dit krijg je
Een baan die ertoe doet! Niet alleen maak je het verschil voor 160.000 inwoners, ook sta jij als medewerker bij ons centraal. Waar je dat aan merkt? Om te beginnen aan de opleidings- en doorgroeimogelijkheden om je verder te ontplooien in je vak en als persoon. Daarnaast krijg je veel ruimte om je werk-privébalans goed te regelen: je bepaalt zelf waar en wanneer je werkt. \

Wat je verder krijgt

 • Een bruto maandsalaris in schaal 12 tussen € 5.008,- en € 6.777,- op basis van een 36-urige werkweek.
 • 27 vakantiedagen (bij een fulltime dienstverband).
 • Bovenop het salaris krijg je ook een individueel keuzebudget (IKB) van 17,05% van je bruto jaarsalaris. Hiermee kun je bijvoorbeeld verlofdagen (ver)kopen en opleidingen volgen. Ook mooi: je kunt je IKB inzetten om je woning te verduurzamen!
 • Goede ondersteuning van jouw opleidingswensen via onze eigen Enschede Academie of via Twentse Kracht, waar wij onderdeel van zijn.
 • Ga je voor je werk op pad? Dan zorgen wij dat er duurzame vervoersmiddelen voor je klaar staan (ov, elektrische fiets of e-auto). Als het om je eigen woon-werkverkeer gaat, kun je met belastingvoordeel je IKB inzetten.
 • Een goede pensioenregeling.
 • De voorzieningen die je nodig hebt om, als je dat wilt, vanuit huis te werken. Van een computerscherm tot een goed bureau.
 • Goede carrièrekansen met doorgroeimogelijkheden in je eigen én andere vakgebieden. In onze veelzijdige gemeente kun je alle kanten op!
 • In eerste instantie een contract van een jaar, met de bedoeling dit om te zetten in een contract voor onbepaalde tijd.

Op deze functie zijn de cao Gemeenten en Aanvullende Arbeidsvoorwaarden Enschede van toepassing.

Jouw Team
Je komt te werken in een jong, ambitieus team van zeven enthousiaste beleids- en subsidieadviseurs. Je toekomstige collega’s hebben diverse achtergronden: sommigen hebben ervaring in het culturele veld, anderen met beleid en een aantal komt vers van de studie. We werken op (bijna) alle accounts in duo’s en vinden het dus belangrijk om elkaar goed op de hoogte te houden en samen de taken te verdelen zoals deze het best bij je passen. We zijn een hecht team dat interesse toont in elkaar en we drinken graag af en toe na werk samen een drankje.

Dit zien we graag in jou
Als eerste vinden we het belangrijk dat je passie hebt voor het aansturen van uitdagende processen. Ook weet je als geen ander wat het werken in een politiek-bestuurlijke omgeving inhoudt. Je weet precies hoe de wegen binnen een ambtelijke organisatie lopen. Je anticipeert op thema’s die belangrijk zijn voor de (integrale) ontwikkeling van jouw beleidsveld binnen Enschede en Twente. Het is namelijk vaak een complex krachtenveld met verschillende belangen. Het weerhoudt je echter niet om daarin durf te tonen, stelling te nemen en besluitvaardig te zijn. Je strategisch inzicht en advies zijn daarbij de sleutel tot succes.

Verder breng je mee

 • Hbo- of academisch-werk- en -denkniveau.
 • Uitstekende politiek-bestuurlijke antenne en omgevingssensitiviteit.
 • Ervaring met politieke processen.
 • Kennis van subsidies en contracten en weet tijdig tweedelijns adviseurs in te schakelen.
 • Ervaring met procesmatig werken en weet een (complex) traject van begin tot eind goed te doorlopen.

Solliciteer direct
Wij zien graag jouw sollicitatie tegemoet via de sollicitatiebutton!

Wil je eerst meer informatie over de vacature?
Bel met Leo Boeding, clustermanager Strategie & Beleid (Fysiek), via 06-13 55 21 05.

Met een geschikte kandidaat gaan wij uiteraard direct het gesprek aan.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.