de Bibliotheek aan de Vliet: Coördinator Digitale Vaardigheden

De Bibliotheek aan de Vliet in Voorburg zoekt een Coördinator Digitale Vaardigheden voor 32 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 05-05-2024



De Bibliotheek aan de Vliet is de maatschappelijk betrokken bibliotheek in Rijswijk en Leidschendam-Voorburg. Er werken ongeveer 50 medewerkers en 230 vrijwilligers bij de Bibliotheek aan de Vliet. We zijn een gezellige organisatie met enthousiaste collega’s en een fijne werkcultuur. We staan voor elkaar klaar en motiveren elkaar om het beste resultaat neer te zetten. Onder werktijd is ook voldoende ruimte voor leuke dingen: denk aan gezamenlijk lunchen, koffiemomentjes en teamuitjes.

We zijn als bibliotheek de verbinder van mensen, kennis en verhalen. Dat doen we in onze vestigingen, maar ook steeds meer in de wijken, door middel van een divers aanbod aan activiteiten. We werken vanuit onze kernwaarden: betrokken, ondernemend, gastvrij, prikkelend en verbindend.

Voor de afdeling Speciale Doelgroepen zoeken we per direct een

Coördinator Digitale Vaardigheden

32 uur per week

We leven in een digitale samenleving. Alles gaat tegenwoordig via internet. Maar niet iedereen heeft de vaardigheden om mee te doen in deze (nieuwe) digitale wereld. Bij de Bibliotheek aan de Vliet helpen we inwoners met het ontwikkelen van hun digitale vaardigheden. Bijvoorbeeld door (gratis) cursussen te organiseren en laagdrempelige hulp aan te bieden bij het wekelijkse Digicafé en op het Vraag & Leerplein. We doen dit niet alleen, maar samen met vrijwilligers en verschillende samenwerkingspartners. Ben jij de enthousiaste collega die ons daarbij wil helpen?

Digitale ondersteuning + Vraag & Leerplein
Onder de naam ‘Hulp bij Digitaal’ organiseren we bij de Bibliotheek allerlei verschillende cursussen om mensen te helpen bij hun digitale vaardigheden. De meeste van deze cursussen zijn helemaal gratis, soms wordt een kleine bijdrage gevraagd. Heeft iemand een korte vraag over een laptop of smartphone? Dan kunnen deze mensen naar het wekelijkse Digicafé komen. Daarnaast hebben we op drie locaties een Informatiepunt Digitale Overheid. Hier kan iedereen langskomen met lastige brieven vanuit de overheid, bijvoorbeeld over huursubsidie of een zorgverzekering.

Onze nieuwe vestiging in Leidschendam krijgt een Vraag & Leerplein. Dé plek waar inwoners terechtkunnen met vragen over taal, digitaal, geldzaken, regelingen en werk & opleiding. Op het plein kunnen inwoners ook hun basisvaardigheden en talenten ontwikkelen aan de hand van cursussen en workshops. Als coördinator Digitale Vaardigheden ben je hier nauw bij betrokken.

Wat ga je doen?

  • Coördineren van drie Informatiepunten Digitale Overheid (in Leidschendam, Rijswijk en Voorburg).
  • Geven van intervisie en trainingen aan de medewerkers van de Bibliotheek.
  • Programmeren van het Hulp bij Digitaal aanbod van de Bibliotheek (Digicafé’s en cursussen Digitale Vaardigheden).
  • Coördineren en doorontwikkelen van ‘indirect leren aanbod’ (ook wel camouflage aanbod genoemd) voor laaggeletterden.
  • Je organiseert in samenwerking met partners een
    digitaal cursusaanbod voor nieuwkomers.
  • Je netwerkt intern als extern met de betrokkenen om het belang van
    het Vraag & Leerplein en de bijdrage van verschillende stakeholders
    zichtbaar te maken.
  • Je coördineert de wijkgerichte aanpak. Daarmee bouw en versterk je
    de community’s in ons werkgebied.
  • Je stimuleert participatie van verschillende doelgroepen. Zo bouw je ook
    aan de jongerenparticipatie.

Wat verwachten we van jou?

  • Affiniteit met digitale vaardigheden en laaggeletterdheid.
  • Betrokkenheid bij inwoners die hun basisvaardigheden willen verbeteren.
  • Goed kunnen schakelen en contact kunnen leggen met verschillende doelgroepen.
  • Goed projectmatig kunnen werken.
  • Goede communicatieve, digitale en adviesvaardigheden.
  • Didactische vaardigheden: het vermogen om effectieve trainingen te
    geven aan medewerkers en vrijwilligers.
  • Je gaat graag op pad buiten de muren van de Bibliotheek om te netwerken
    met externe stakeholders.

Wat bieden wij?
De Bibliotheek aan de Vliet biedt een arbeidsovereenkomst van 32 uur per week voor één jaar, met de intentie deze te verlengen bij wederzijdse tevredenheid en bij behoud van subsidie voor Digitale Inclusie. De arbeidsvoorwaarden zijn volgens de cao Openbare Bibliotheken. Het betreft functieprofiel medewerker Speciale Doelgroepen. Dat is gewaardeerd in schaal 7, minimaal € 2.607,- en maximaal € 3.415,- bij een werkweek van 36 uur, afhankelijk van jouw werkervaring en opleidingsachtergrond.

Solliciteren
Word je enthousiast van deze functie? Reageer dan door je cv
en sollicitatiebrief te sturen naar secretariaat@bibliotheekaandevliet.nl ter attentie van José Schotsborg. Je kunt uiterlijk tot zondag 5 mei 2024 reageren.

Hebben we al eerder een geschikte kandidaat gevonden, dan gaan we verder met de sollicitatieprocedure. Wacht dus niet te lang met reageren!

Wil je eerst meer weten?
Voor vragen over de vacature kun je contact opnemen met José Schotsborg
(manager Speciale doelgroepen). Dat kan per mail of telefonisch via 070-2400250.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.