Cultuur Academy: Junior-bestuurder / -toezichthouder

Cultuur Academy in Arnhem / Nijmegen zoekt Junior-bestuurders / -toezichthouders voor 11 sessies in 2024 / 2025 | Vacature voor een Onbezoldigde functie | Sluitingsdatum: 13-05-2024



Cultuur Academy start in seizoen 24/25 een scholingstraject voor jongeren (18-35 jaar) met bestuurlijke ambitie. We zoeken daarvoor enthousiaste jongeren die graag mee willen besturen in de cultuursector. Zij leren alles wat ervoor nodig is om een goede toezichthouder of bestuurder te zijn: van kennis over financiën, het stellen van de juiste vragen tot aan een mediatraining. Doel van het project is om de raden van toezicht en besturen binnen de culturele sector in Nijmegen en Arnhem te versterken met de kwaliteiten die jongeren met zich meebrengen, en jongeren meer te betrekken bij de culturele sector in hun stad.

Cultuur Academy zoekt voor een scholingstraject in 2024/2025:

Junior-bestuurders / -toezichthouders

11 sessies 

We zoeken kandidaten die

  • Beschikbaar zijn om aan de 11 sessies mee te doen, tussen september 2024 en juni 2025.
  • Bestuurlijke ambitie hebben en maatschappelijk betrokken zijn.
  • Intrinsiek gemotiveerd zijn om zich op bestuurlijk vlak te ontwikkelen.
  • Tussen de 18 en 35 jaar oud zijn (vanwege de gestelde leeftijdseisen van de subsidie waaruit dit project bekostigd wordt).
  • Woonachtig zijn in de regio Nijmegen-Arnhem.

Wat we bieden

  • Een kosteloos scholingstraject waarin je alles leert om een goede bestuurder te zijn.
  • Een traineeship binnen een raad van toezicht of bestuur bij een culturele organisatie in Nijmegen of Arnhem, met begeleiding vanuit de organisatie.
  • Drie gesprekken met een loopbaancoach gedurende het scholingstraject om je bestuurlijke ambitie een plek te geven binnen je carrière.
  • Intervisiesessies met je groepsgenoten onder begeleiding.

Scholingstraject
Het scholingstraject bestaat uit 11 sessies op dinsdagavonden, afwisselend in Nijmegen en Arnhem. Hierin leer je alles wat je nodig hebt om een goede bestuurder of toezichthouder te zijn.

De bijeenkomsten vinden plaats van 17:30 uur tot 21:30 uur op: 3 september 2024 / 17 september 2024 / 15 oktober 2024 / 12 november 2024 / 10 december 2024 / 7 januari 2025 / 4 februari 2025 / 4 maart 2025 / 1 april 2025 / 13 mei 2025 / 10 juni 2025.

Traineeship
Naast de bijeenkomsten uit het scholingstraject leer je ook in de praktijk hoe het is om in een bestuur van een culturele organisatie te zitten. Dit kan binnen het bestuur zijn waar je al in zit of wij zoeken een plek voor je bij een organisatie in Nijmegen of Arnhem waar je een traineeship kunt volgen. Hier kun je dan meelopen om ervaring op te doen, zonder dat je meteen bestuurlijke verantwoordelijkheid hoeft te dragen.

Kosten
Deelname aan het scholingstraject is gratis, dankzij een bijdrage van de gemeenten Nijmegen en Arnhem. Bij elke bijeenkomst is een maaltijd inbegrepen.

Stuur uiterlijk 13 mei 2024 je motivatiebrief en cv naar info@cultuuracademy.nl.
Meer informatie vind je op onze website.

Heb je nog vragen? Stuur dan onze projectleider Sjoerd Los een mail: sjoerd@cultuuracademy.nl.

In de week van 3 juni vinden de sollicitatiegesprekken plaats. Uiterlijk 10 juni 2024 hoor je of je geselecteerd bent voor het scholingstraject. Op 3 september 2024 is dan de eerste kennismakingsbijeenkomst.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.