Bijlmerbios: Penningmeester

Bijlmerbios in Amsterdam zoekt een Penningmeester voor 8 uur per kwartaal | Vacature voor een Onbezoldigde functie | Sluitingsdatum: 07-06-2024Bijlmerbios is een film(t)huis in de Amsterdamse Poort, Amsterdam Zuidoost met reguliere filmprogrammering en een jaarlijks terugkerende openluchtbios onder metrostation Kraaiennest. Bijlmerbios wil met film inspireren en zo mogelijk aanzetten tot invoelen, nadenken en eventueel meepraten middels nagesprekken. Bijlmerbios vertoont arthouse films, documentaires en korte films en bereikt op dit moment 10.000 mensen per jaar.

Vanuit onze bestaande locatie en in opmaat naar onze aanvullende huisvesting in de Openbare Bibliotheek bij Kraaiennest, gaan wij de komende jaren groeien in onze activiteiten, publieksbereik en organisatie. In die periode werken we toe naar een duurzaam gezonde financiële positie passend bij de nieuwe situatie. Daarbij volgen wij de fair practice en cultural governance codes.

Wij zoeken voor het stichtingsbestuur een

Penningmeester

8 uur per kwartaal

Wij zijn op zoek naar een bestuurslid dat met ons mee wil werken aan een bruisend filmhuis en bij wil dragen aan een gezonde financiële basis voor onze toekomstplannen. Het bestuur, bestaande uit voorzitter Iraida Markus-Meerzorg, secretaris Silvia van der Heiden en de vacature van penningmeester, komt circa 4 keer per jaar bijeen voor bestuursvergaderingen en weet goed het evenwicht te behouden tussen betrokkenheid en bestuurlijke afstand. De dagelijkse leiding van de stichting is in handen van de directeur. Hij werkt samen met een team van enthousiaste medewerkers en diverse samenwerkingspartners.

We vragen van kandidaten de bereidheid om

 • Vier keer per jaar te vergaderen met ons bestuur op locatie in Zuidoost of online.
 • Een actieve en onafhankelijke rol te spelen in het bestuur.
 • Advies en ondersteuning te bieden op het gebied van financiële besluitvorming, rapportages en fondsenwerving.
 • De begroting, jaarrekening en financiële jaarplanning te controleren.

Wij zoeken kandidaten met

 • Achtergrond in financiën, economie of bedrijfskunde.
 • Ervaring met financiële strategie en -beheer, bij voorkeur in een culturele of non-profit organisatie.
 • Analytische vaardigheden en een goed cijfermatig inzicht.
 • Goede communicatieve vaardigheden.

Wat bieden wij?

 • Een bestuurspositie in een kleine culturele organisatie in Amsterdam Zuidoost.
 • Een inspirerend en gezellige sfeer binnen en tussen bestuur en team.
 • Gratis toegang tot het leukste filmhuis van Amsterdam.

De benoeming is voor een termijn van vier jaar, met de mogelijkheid van een eenmalige verlenging naar een tweede termijn, volgens het rooster van aftreden. De functie is onbezoldigd, maar relevante reis- en onkosten worden vergoed.

Interesse?
Heb je belangstelling voor deze functie? Stuur ons dan uiterlijk 7 juni 2024 je cv en motivatie via info@bijlmerbios.com ter attentie van Hans Meiboom met vermelding ‘vacature bestuurslid’. Heb je vooraf nog vragen, laat het dan via de mail weten en dan bellen wij je terug.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.