Nieuwe Interim Directeur: Theater De Lievekamp

Loek Buys

Loek Buys is onlangs benoemd tot interim-directeur van theater De Lievekamp in Oss. Hij volgt daarmee Jeroen Zwartjes op, die vorige maand zijn functie als directeur-bestuurder bij het Osse theater voortijdig neerlegde.

De 68-jarige Buys heeft inmiddels een rijke ervaring in de theaterwereld. Zo is hij sinds 2006 directeur van Theater Junushoff in Wageningen. Deze functie blijft hij twee dagen in de week vervullen. De overige drie dagen is hij als interim-directeur actief in theater De Lievekamp. Buys was in de afgelopen seizoenen interim-bestuurder in diverse theaters, zoals in onder andere Zoetermeer, Cuijk en Meppel. Tevens is hij oprichter en directeur van Buys Culturele Profielen in Nijmegen.

Buys laat weten uit te kijken naar zijn tijdelijke invulling in De Lievekamp: “Theater De Lievekamp is een fijn theater, dat is de eerste conclusie na mijn eerste werkweek. Fijne mensen om mee te werken, een dijk van een programma-aanbod en een publieksbereik om U tegen te zeggen. En als geboren Brabander voelt het een beetje als thuiskomen om in Oss aan de slag te gaan, al is het tijdelijk.”.

Overbrugging
Buys neemt het interim-directeurschap op zich om de periode tussen het vertrek van Zwartjes en de aanstelling van een nieuwe vaste directeur voor De Lievekamp te overbruggen. De wervingsprocedure voor deze vaste directeur is ondertussen in volle gang. Naar verwachting kan de opvolger van Buys in september worden benoemd.

Bron: Theater De Lievekamp (29-02-2024)