Nieuwe Directeur Masteropleidingen (ad interim): ArtEZ University of the Arts

Sigrid van Willigen

Sigrid van Willigen is door het CvB benoemd als (tijdelijke) opvolger van Iris Eshel, als directeur Masters ad interim. ArtEZ is heel blij met de tijdelijke aanstelling van Sigrid, die samen met het College van Bestuur en de masteropleidingen de ingezette transitie van de masters verder gaat vormgeven. Hoe deze transitie er precies uit gaat zien wordt met haar verder ontwikkeld.

Met haar ruime ervaring binnen het kunstonderwijs denken we in Sigrid een zeer ervaren en daadkrachtige directeur te hebben gevonden. Binnen de HKU heeft zij verschillende leidinggevende functies bekleed, zo was zij onder ander hoofd van master- en bacheloropleidingen en was zij directeur van School of Fine art. Helemaal passend bij de uitdagingen die de komende tijd voorliggen, heeft zij ook veel ervaring met alles wat er komt kijken bij accreditaties. De masters die vallen binnen het croho Fine Art, zullen in 2025 worden geaccrediteerd. Sigrid heeft aan beide kanten van de accreditaties haar expertise al mogen inzetten.

Ik heb er heel erg veel zin in om mijn expertise opnieuw in te zetten en met een frisse blik deze uitdaging aan te gaan.”

Sigrid van Willigen
Op dit moment werkt zij al intensief samen met Iris Eshel, zodat er een soepele en gedegen overdracht kan plaatsvinden. Vanaf half februari neemt zij het stokje helemaal van haar over. Sigrid zegt zelf over deze opdracht: “Ik heb er heel erg veel zin in om mijn expertise opnieuw in te zetten en met een frisse blik deze uitdaging aan te gaan.”

ArtEZ University of the Arts
ArtEZ University of the Arts is de thuisbasis voor een diverse, internationale gemeenschap van studenten, docenten en onderzoekers die bij ons de ruimte vinden voor artistieke, intellectuele en persoonlijke groei. Kunst bindt ons. Kunst zet aan tot vernieuwende ideeën en alternatieve denkwijzen. Ons motto is: kunst verandert. Art changes. Met inspirerend kunstonderwijs op hbo bachelor- en masterniveau en toonaangevend artistiek onderzoek creëert ArtEZ de plek waar je een verschil kunt maken, in de kunst én in de samenleving. ArtEZ heeft circa 3.000 studenten en 900 docenten en andere medewerkers en heeft locaties in Arnhem, Enschede en Zwolle.

Bron: ArtEZ University of the Arts (12-02-2024)