Nieuwe Directeur-Bestuurder: Nederlandse Bachvereniging

Janneke Slokkers

Janneke Slokkers treedt per 1 februari 2024 aan als nieuwe directeur-bestuurder van de Nederlandse Bachvereniging. Zij volgt daarmee Willemijn Mooij op, die deze functie zes jaar vervulde.

Janneke Slokkers is een zeer ervaren bestuurder in de culturele sector. Zij kan bogen op ruim 20 jaar ervaring als (interim) artistiek en zakelijk leider bij een groot aantal culturele instellingen, waaronder het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Residentie Orkest, Radio Filharmonisch Orkest en Groot Omroepkoor, Antwerp Symphony Orchestra, Gergiev Festival, Delft Chamber Music Festival, Rotterdams Conservatorium Codarts en sinds september 2021 bij het Internationaal Kamermuziekfestival Utrecht.

Hanne Buis, voorzitter van de Raad van Toezicht: “In Janneke hebben wij een gedreven directeur-bestuurder gevonden voor de Nederlandse Bachvereniging. Zij heeft een brede ervaring in de muzieksector. Zij getuigt van visie op de maatschappelijke relevantie en de noodzakelijke verbreding van ons muziekaanbod naar een nog groter publiek. Wij zijn ervan overtuigd dat zij met haar verbindende stijl een belangrijke bijdrage kan leveren aan de verdere ontwikkeling van de Nederlandse Bachvereniging, zowel nationaal als internationaal”.

Bach voor iedereen
Janneke Slokkers, directeur-bestuurder: “Ik kijk ernaar uit om aan de slag te gaan bij deze prachtige organisatie, en het goede werk van Willemijn samen met het fantastische team voort te zetten en de ambities voor de nabije toekomst verder in te gaan vullen. De focus zal liggen op het verder uitdiepen van onze maatschappelijke relevantie en op nieuwe samenwerkingen, zowel lokaal, nationaal als internationaal waarmee we verdere invulling gaan geven aan onze missie: Bach voor iedereen!”

De Raad van Toezicht is Willemijn zeer erkentelijk voor haar enorme inzet voor de Nederlandse Bachvereniging. Hoogtepunten waren het 100-jarig bestaan en de verdere uitbouw van All of Bach. Ook heeft zij de Bachvereniging met veel passie en succes door de moeilijke corona-periode geloodst, en gezorgd voor een stevig fundament via opname in de culturele basisinfrastructuur van Nederland. Wij wensen haar veel succes met de volgende stappen in haar carrière. De Raad heet Janneke van harte welkom en ziet uit naar de samenwerking.

Over de Nederlandse Bachvereniging
De Nederlandse Bachvereniging is een toonaangevend vocaal-instrumentaal ensemble van internationale betekenis. De Bachvereniging is opgericht in 1921 om Bachs Matthäus-Passion uit te voeren in de Grote Kerk in Naarden; de afgelopen eeuw is het ensemble uitgegroeid tot een professionele groep spelers, zangers en doorgevers van het werk van Bach en zijn tijd- en geestgenoten. De musici spelen op historische instrumenten en worden gedreven door nieuwsgierigheid en speelplezier.

Bron: Nederlandse Bachvereniging (09-01-2024)

In oktober en november 2023 is voor deze vacature geworven via Culturele vacatures