Nieuwe Conservator: Keramiekcentrum Tiendschuur

Miranda Timmers

Per 1 maart is Miranda Timmers de nieuwe conservator van Keramiekcentrum Tiendschuur Tegelen. Zij was eerder werkzaam in de museale wereld en heeft hier al veel kennis en kunde opgedaan die ze zal gaan inzetten bij de Tiendschuur. Zij volgt Sacha Odenhoven op die na 22 jaar onlangs is gestopt bij de Tiendschuur.

Miranda haar passie is altijd al beeldende kunst geweest. Het is een van de redenen dat ze destijds koos voor de studie kunstgeschiedenis. Vanuit haar vakgebied als educator werkte ze jarenlang voor verschillende kunstinstellingen als Heden in Den Haag, Het Haagse Kunstmuseum en Het Noordbrabants Museum in ’s-Hertogenbosch. Hoewel niet eerder binnen de wereld van de keramiek werkzaam te zijn geweest, heeft ze er altijd een zwak voor gehad. “De vormen en de glazuren zijn vaak prachtig en het heeft iets ‘aards’ wat bij mijn karakter past.” Na een uitstapje als docent in het middelbaar onderwijs keert ze nu terug in de museumwereld. “Ik ervaar het als een grote eer om als conservator voor de Tiendschuur aan de slag te gaan om de wereld van de keramiek verder op de kaart te zetten.”

Miranda zal invulling gaan geven aan de conservatortaken bestaande uit het samenstellen van wisseltentoonstellingen waarin telkens een ander facet van keramische kunst wordt belicht. Maar ook het behoud en de uitbreiding van de collectie alsmede educatie zullen een belangrijk onderdeel van haar functie zijn.

Het bestuur van Keramiekcentrum Tiendschuur Tegelen is bijzonder blij dat Miranda Timmers de Tiendschuur komt versterken om de collectie en de tentoonstellingen verder actief uit te bouwen maar ook de samenwerking met andere musea, gemeente Venlo en Wienerberger te intensiveren. Zij zal een belangrijke toevoeging zijn op het reeds bestaande team.

Over Keramiekcentrum Tiendschuur
Keramiekcentrum Tiendschuur is een museum met historische keramiek én doorlopend exposities met hedendaagse keramische kunst, te vinden op een unieke locatie op landgoed Holtmuhle in Tegelen.

Bron: Keramiekcentrum Tiendschuur (13-03-2024)

In november en december 2023 is voor deze vacature geworven via Culturele vacatures