Nieuwe Artistiek en Zakelijk Directeur: A Tale of A Tub

Sofie Post en Isabelle Sully

Sofie Post en Isabelle Sully vormen het nieuwe directieteam van A Tale of A Tub in Rotterdam. Isabelle Sully wordt de nieuwe Artistiek Directeur en Sofie Post wordt de Zakelijk Directeur bij A Tale of A Tub.

Met de komst van Post en Sully zal A Tale of A Tub doorgaan als een ‘proeftuin’ waarin kunstenaars en andere (kunst)professionals de tijd en ruimte krijgen om onderzoek te doen en zich bezig te houden met actuele maatschappelijke vraagstukken. Gevestigd in het voormalige badhuis van het bekende Justus van Effencomplex in Rotterdam, biedt A Tale of A Tub sinds 2014 een kritische kijk op de maatschappij door de lens van hedendaagse kunst. Het programma weerspiegelt actuele (inter)nationale ontwikkelingen via tentoonstellingen, performances, gesprekken, (film)vertoningen en publicaties (online en offline).

ISABELLE SULLY (1991) is curator, kunstenaar en schrijver. Oorspronkelijk afkomstig uit Melbourne / Naarm, woont ze nu in Rotterdam waar ze in 2020 Unbidden Tongues heeft opgericht, een uitgeverij waarmee ze het werk heeft gepubliceerd van Lorraine O’Grady, Ruth Wolf-Rehfeldt, Adrian Piper, Karen Brodine, Naomi Pearce en Theresa Hak Kyung Cha. In 2022 heeft ze samen met Martha Jager het platform Playbill opgericht – een project dat zich richt op de presentatie van taal- en tekstgerichte artistieke werken op het (kleine) podium van het Torpedo Theater in Amsterdam – waar ze werken heeft gepresenteerd van Moniek Toebosch, Sarah Schulman, Mieko Shiomi en Anna Daučíková, onder anderen. Eind 2023 is ze mede-initiatiefnemer van Tangents met Annie Goodner en Becket Flannery – een nieuw Engelstalig kunstkritisch platform dat zich richt op de gebeurtenissen in de Nederlandse culturele scene binnen en buiten de grenzen van Nederland. Naast deze projecten werkt ze sinds 2020 bij Kunstverein in Amsterdam, waar ze sinds 2022 de functie van Assistent Directeur-Curator bekleedt en projecten heeft gepresenteerd over Alexis Hunter, Lou Hubbard en Christopher D’Arcangelo, en de instelling heeft ondersteund bij een grote verhuizing.

SOFIE POST (1990) is een kunstprofessional met een rijke achtergrond in cultureel management en fondsenwerving, momenteel ook werkzaam als Hoofd Development bij Scapino Ballet Rotterdam. Ze heeft ervaring in het overzien van fondsenwervingsactiviteiten, het beheren van stakeholder-relaties en het ontwikkelen van strategische initiatieven. Sofie’s carrière omvat diverse rollen, van Programme Financing & Relationship Management bij het International Film Festival Rotterdam tot Zakelijk Directeur bij theatergezelschap Bruckman Projecten. Met uitgebreide ervaring in bestuursfuncties en een sterke achtergrond in cultureel management brengt ze een schat aan expertise mee naar haar nieuwe functie.

Bron: A Tale of A Tub (21-12-2023)

In oktober en november 2023 is voor deze vacatures geworven via Culturele vacatures