MATZER Theaterproducties: artistiek leider en directeur-bestuurder vertrekt

Madeleine Matzer. foto: Karin Jonkers

Per 1 januari 2025 stopt Madeleine Matzer als artistiek leider en als directeur-bestuurder van MATZER Theaterproducties in ‘s-Hertogenbosch. Ze richtte het gezelschap in 2007 op en maakte sindsdien tientallen voorstellingen die speelden op uiteenlopende locaties: van Theater Carré tot zorginstellingen.

In de afgelopen jaren regisseerde ze niet alleen, ze schreef ook de succesvolle voorstellingen Je kunt me gerust een geheim vertellen en Broos. Deze blijven de komende jaren op het repertoire staan. Onder Madeleine ontwikkelde MATZER zich tot een stevig gezelschap dat artistieke kwaliteit verbindt aan cultureel ondernemerschap en dat een open oog heeft voor de maatschappelijke vraagstukken van deze tijd. Madeleine maakt in haar laatste jaar als artistiek leider nog enkele voorstellingen: De steen in mijn mond (voorjaar 2024) en Bloedzus (najaar 2024). De voorstelling Landmijn markeert in voorjaar 2025 de overgang.

Madeleine Matzer gaat met pensioen en dramaturg en talentcoach Martine Manten volgt haar op als artistiek leider. Martine bouwt vanaf 2025 door op het solide fundament van MATZER en breidt uit naar een meerstemmig makershuis. Ze gaat het huis vormgeven met een kleine kern makers, waaronder Lot Vekemans en Melissa Knollenburg. Martine Manten werkte bij diverse gezelschappen (als laatste bij het succesvolle HNTjong aan de zijde van Noël Fischer) en zet zich in om ervaren en jonge makers samen te brengen, waarbij uitwisseling van perspectieven en kennis centraal staat. Ze kent MATZER van binnenuit door haar medewerking aan de producties Niemand wacht op je en Blind.

Agnes Bolwiender, de huidige zakelijk leider, wordt directeur-bestuurder en neemt deze rol ad interim gedurende maximaal anderhalf jaar op zich.

Over MATZER Theaterproducties
MATZER maakt theater dat noodzakelijk is. Ze zoeken mensen op waar hun verhalen spelen en maken gebruik van de kracht van live ontmoetingen om een breed en inclusief publiek te bereiken. Hun voorstellingen zijn gelaagd en actueel, met een focus op kwaliteit en artistieke autonomie. Door hun benadering en hun werk maken ze theater dat ertoe doet.

Lees meer: MATZER Theaterproducties (07-03-2024)