Textile Research Centre: Boekhouder / PR Medewerker

Het Textile Research Centre in Leiden zoekt een Boekhouder / PR Medewerker voor 5 tot 7 uur per week | Vacature voor een Vrijwillige functie | Sluitingsdatum: geen



Het Textile Research Centre (TRC) werd in 1991 opgericht als een onafhankelijke stichting. Sinds 2009 is het gevestigd op Hogewoerd 164, in het centrum van het historische Leiden. Hier beschikt het over een tentoonstellingsruimte, een groot depot, kantoren en werkruimtes. Het doel van het TRC is de studie van textiel, kleding en accessoires. Het TRC verzorgt cursussen en lezingen, zet tentoonstellingen op en verricht onderzoek. De twee belangrijkste aandachtspunten van de TRC zijn (a) kleding en identiteit: wat mensen dragen om te zeggen wie ze zijn en (b) textieltechnologie, zowel pre-industrieel als industrieel, evenals items zoals naaien, kantklossen en borduurwerk.

De TRC is officieel erkend als Culturele ANBI (‘Algemeen Nut Beogende Instelling’). Naast bepaalde functies die door projectfinanciering worden gesubsidieerd, wordt het werk van het TRC verricht door vrijwilligers.

Wij zoeken per direct een (onbezoldigde)

Boekhouder / PR Medewerker

5 tot 7 uur per week

Wij bieden een gezellig sfeer, vol met textielverrassingen. We hebben ongeveer vijftien vrijwilligers. Sommigen komen regelmatig, anderen waanneer zij tijd hebben. Wij zijn open van 10:00 tot 15:00 uur, maandag tot en met donderdag. U kunt uw eigen dag(en) en uren kiezen. Sommige vrijwilligers hebben een specifieke functie, anderen helpen op een breed terrein. Wij hebben ook regelmatig stagiaires, vooral van de Leidse Universiteit. Veel vrijwilligers komen (en blijven) door hun liefde voor textiel.

U zult gaan werken met het online-boekhoudprogramma Twinfields. Als alles goed is geboekt en genoteerd, dan neemt de accountant het over. Als je geen ervaring heeft met digitale en online boekhoudprogramma’s kunnen wij en de accountant u inleiden. Voor de boekhouding en het PR werk voor ‘Friends of the TRC’ heeft u ongeveer vijf tot zeven uur per week nodig. De uren kunnen over de week worden verdeeld.

Wij vragen het volgende van uw

  • Ervaring met boekhouding is een must.
  • Ervaring met digitale boekhouding programma’s is een pre.
  • Goed niveau van Engels en Nederlands.

Indien u belangstelling heeft, stuur ons een brief / e-mail met uw achtergrond en motivatie: pr@TRC-leiden.nl. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.