Stichting de Liedjesspeeltuin: Bestuurslid

Stichting de Liedjesspeeltuin in Amsterdam zoekt een Bestuurslid voor 2 tot 3 vergaderingen per jaar | Vacature voor een Onbezoldigde functie | Sluitingsdatum: geenStichting De Liedjesspeeltuin is oorspronkelijk ontstaan als onderdeel van Dirk Scheele Producties en heeft zich ontwikkeld tot een onafhankelijke organisatie die zich toelegt op het produceren van hoogwaardige muziektheatervoorstellingen voor kinderen. Onze agenda omvat een reeks aanstekelijke voorstellingen die kinderen verbinden met de magie van muziek en theater. Bovendien zijn we trots om het management te verzorgen voor de nieuwkomer SlodDe & VoS, wiens eerste theatervoorstelling SlodDe & VoS in de Geluidentuin in oktober 2023 in première ging.

Wij zoeken een

Bestuurslid

2 tot 3 vergaderingen per jaar

Stichting De Liedjesspeeltuin is op zoek naar een nieuw bestuurslid om ons team te versterken. Als bestuurslid van De Liedjesspeeltuin krijg je de kans om bij te dragen aan muzikale theatervoorstellingen voor kinderen vanaf twee jaar. De stichting heeft een belangrijke rol gespeeld in het creëren van betoverende ervaringen voor jonge publieksgroepen, met lopende producties zoals Roep van de Jungle en Pepernotenpret.

Functieomschrijving
Als bestuurslid op afstand ben je verantwoordelijk voor het bijwonen van twee tot drie vergaderingen per jaar, waarin strategische beslissingen worden genomen met betrekking tot de richting en de activiteiten van de stichting. Je hebt de kans om jouw expertise en passie voor muziek(onderwijs) en theater in te zetten voor het bevorderen van ons doel om artistieke en educatieve ervaringen te bieden aan jonge kinderen.

Gewenste kwalificaties, maar geen vereisten

  • Affiniteit met kindermuziek en -theater om de artistieke en educatieve doelen van de stichting te ondersteunen.
  • Inzicht in de kwaliteit van de uitvoering van muziektheatervoorstellingen om te waarborgen dat onze producties blijven voldoen aan hoge artistieke normen.
  • Bekendheid met relevante regelgeving in de culturele sector om te zorgen voor naleving van wettelijke vereisten en beleidsrichtlijnen.
  • Goed ontwikkeld gevoel voor verhoudingen met betrekking tot bestuur en toezicht om effectief te kunnen samenwerken met andere bestuursleden en belanghebbenden.
  • Kritisch vermogen om beslissingen te nemen die zowel het artistieke als het educatieve karakter van onze programma’s ondersteunen.
  • Capaciteit om in een team te werken en bij te dragen aan een positieve werkomgeving waarin ieders stem wordt gehoord en gewaardeerd.

Vergoeding
De functie van bestuurslid is onbezoldigd, maar onkosten kunnen worden vergoed. Bovendien bieden we een bestuursaansprakelijkheidsverzekering aan.

Solliciteren
Ben jij gepassioneerd over muziek, theater en de ontwikkeling van jonge kinderen? Heb je ervaring en kennis die aansluit bij onze missie? Dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren naar de rol van bestuurslid bij Stichting De Liedjesspeeltuin. Voor meer informatie of om te solliciteren, stuur je cv en motivatiebrief naar bo@liedjesspeeltuin.nl. We kijken uit naar jouw bijdrage aan ons team!

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.