Muziekschool Waterland en Clup Welzijn: Brugfunctionaris

Muziekschool Waterland en Clup Welzijn in Purmerend zoeken een Brugfunctionaris voor 20 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Freelance/ZZP | Sluitingsdatum: 09-05-2024



Muziekschool Waterland en Clup Welzijn werken al een aantal jaren samen binnen het programma Watermusic. Binnen het programma dat in de wijken plaatsvindt is muziekeducatie de verbindende factor. Leerlingen worden uitgenodigd samen te spelen, zingen in een koor en orkest. Ook ouders spelen binnen het programma een belangrijke rol. Zo ondersteunen zij als vrijwilliger bij hand- en spandiensten en worden ze uitgenodigd te zingen in het ouderkoor. Samen vormen we een muzikale familie in de wijk! Het programma vindt plaats in de gemeenten Purmerend, Wormerland en Waterland.

Om de brug tussen het sociaal domein en muziekeducatie te versterken zijn we per direct op zoek naar een brugfunctionaris. De brugfunctionaris draagt bij aan het bevorderen van sociale inclusie door muziekeducatie toegankelijk te maken voor diverse gemeenschappen, waaronder minderheidsgroepen, mensen met een lage sociaaleconomische status en mensen met een beperking.

Brugfunctionaris

20 uur per week

Over het werk
Als brugfunctionaris ben je de verbinder tussen sociaal domein en muziekschool. Als spil tussen beide pijlers draag je bij aan het verankeren van muziekeducatie in de wijken en de vorming van een muzikale familie. Je onderzoekt de structuur van de wijken in de verschillende gemeenten en wordt daarbij in Purmerend ondersteund door Clup Welzijn. Je legt contacten met de sociale wijkteams, gemeente, wijkcentra, scholen, Jeugdfonds en families om synergie te creëren de effectiviteit van het programma te vergroten. Daarbij heb je speciale aandacht voor kinderen en gezinnen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Je neemt deel aan monitorings, evaluatiemomenten en activiteiten van het Landelijk Kennisinstituut voor Cultuurparticipatie die verbonden zijn aan het thema cultuur in het sociaal domein. Je organiseert bijeenkomsten waarbij muziekdocenten en sociaal werkers elkaar ontmoeten en van elkaar kunnen leren.

Wat wij van jou verwachten

  • Je bent sociaal, wilt graag helpen en legt gemakkelijk contact met kinderen en
    ouders en je weet dit contact goed te onderhouden.
  • Je ziet eerder mogelijkheden dan knelpunten.
  • Je bent goed in het signaleren en waarnemen van wat er speelt onder de kinderen en hun ouders, en je bent in staat de behoeften en vragen van kinderen en ouders te vertalen naar de mogelijkheden binnen Muziekeducatie.
  • Je weet mensen zoals vrijwilligers, kinderen, omwonenden en ketenpartners
    te stimuleren om in actie te komen.
  • Je bent netwerker en een verbinder tussen allerlei partners: denk aan scholen,
    gemeente, wijkcentra, jeugdfonds, muziekschool en sociale partners.
  • Je hebt een passie voor sociale rechtvaardigheid, inclusie en het bevorderen van welzijn binnen gemeenschappen door middel van muziekeducatie.
  • Je hebt een opleiding afgerond op minimaal hbo-niveau in een relevant vakgebied zoals sociaal werk, culturele studies, muziekeducatie of een vergelijkbare discipline.
  • Je hebt sterke organisatorische vaardigheden en het vermogen om zelfstandig te werken en meerdere taken tegelijkertijd te beheren. Daarbij houd je het budget in de gaten.
  • Je hebt een goede beheersing van Word, Excel en Powerpoint.
  • Goede schriftelijke en verbale uitdrukkingsvaardigheid.

We bieden

  • Een dynamische, stimulerende werkomgeving waarin je de mogelijkheid krijgt om een positieve impact te hebben op het leven van mensen binnen de gemeenschap.
  • Een betrokken en ondersteunend team dat samenwerking en creativiteit aanmoedigt.
  • Een informele werksfeer met ruimte voor eigen initiatief en ideeën.
  • Flexibele werkuren met mogelijkheden tot deels telewerken.

Beloning
We zijn opzoek naar een kandidaat die ingeschreven is bij de KvK als zelfstandig ondernemer en zodanig ook kan declareren. Tarief nader te bepalen.

Solliciteer!
Je kunt jouw sollicitatie richten aan Muziekschool Waterland ter attentie van Michael Hesselink (hoofd buitenschoolse muziekeducatie).

Ook voor meer informatie over de vacature kunt u contact opnemen met Michael Hesselink.

Sluitingsdatum voor deze functie is 9 mei 2024, kennismakingsgesprekken vinden plaats in de week van 13 mei.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.