Kasteel de Haar: Medewerker Publiekszaken

Kasteel de Haar in Haarzuilens zoekt een Medewerker Publiekszaken voor 19 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 01-05-2024



Of je Kasteel de Haar nu bezoekt om het park, de wonderlijke geschiedenis, de horeca, de tentoonstellingen of om te trouwen, je waant je even in een andere wereld. Achter elke deur, elk detail, elke persoon schuilt wel een verhaal. Over andere tijden, andere culturen, andere figuren. Kasteel de Haar is het grootste kasteel van Nederland en was tot 2000 privébezit van de familie van Zuylen, waarvan de nazaten nog steeds jaarlijks op De Haar verblijven. Jaarlijks ontvangt Kasteel de Haar ruim 400.000 binnen- en buitenlandse gasten.

Het team Publiekszaken opent 363 dagen per jaar de deuren van het kasteelmuseum en staat vervolgens klaar om onze bezoekers met alle egards te ontvangen. Kom jij vanaf 1 juni 2024 onze bezoekers verwelkomen? Wij zoeken een

Medewerker Publiekszaken

19 uur per week

Werkdagen: maandag en zondag.
In juli, augustus en alle schoolvakanties ook op donderdag.

Wie zoeken wij?
Een collega die met enthousiasme en plezier alle bezoekers gastvrij ontvangt en kundig helpt, zowel in het entreegebouw als in het kasteel.

Wat ga je doen?
In het entreegebouw ben je het eerste aanspreekpunt voor interne en externe bezoekers en medewerkers: aan de telefoon, via de mail of aan de informatiebalie. Je informeert onze bezoekers over het kasteel- en parkbezoek, je verkoopt kaarten en je verzorgt de toegangscontrole voor bezoekers.

In het kasteel assisteer je de dagcoördinator kasteel bij de openstelling van het kasteelmuseum, de begeleiding van de bezoekers en de aansturing van de vrijwilligers op die dag.

De werkzaamheden bestaan onder andere uit:
Entreegebouw

  • verwelkomen en informeren van bezoekers (volwassenen en kinderen);
  • uitvoeren van ticketcontrole en kassawerkzaamheden;
  • ontvangen van leveranciers, zakelijke afspraken en bruidsparen;
  • assisteren bij het beantwoorden van telefoon en e-mail;
  • assisteren bij het aannemen en verwerken van reserveringen in ons reserveringssysteem.

Kasteel

  • meehelpen bij de openstelling van het museum (openen en sluiten, begeleiden vrijwilligers en bezoekers gedurende de dag).

Kortom, in deze afwisselende functie met een breed takenpakket werk je grotendeels in het entreegebouw en af en toe in het kasteel.

Wat vragen wij van jou:

  • een aanpakker die in teamverband goed functioneert;
  • een representatieve en open houding en een behulpzame instelling naar bezoekers toe;
  • stressbestendigheid: wanneer het druk is door de vele bezoekers, functioneer jij op je best;
  • zeer goede communicatieve vaardigheden in Nederlands en Engels;
  • een groot probleemoplossend vermogen;
  • flexibel om in te vallen bij drukte, ziekte of vakanties van collega’s (en dus extra te werken);
  • flexibel om tijdens feestdagen te werken;
  • werkervaring in een dienstverlenende sector is een pre;
  • ervaring met het werken met een kassa- en/of reserveringssysteem is een pre.

Omdat je altijd klaarstaat voor onze bezoekers in het entreegebouw en regelmatig het hele kasteel van onder tot boven doorloopt, verkeer je in goede fysieke conditie.

Kasteel de Haar biedt:
Een uitdagende en afwisselende baan in een klein informeel team op een zeer bijzondere locatie, waar je veel kunt leren. Het salaris bedraagt minimaal € 2.416,89 en maximaal € 2.637,57 bruto per maand bij 40 uur per week.

Herken je jezelf in bovenstaand profiel en lijkt het je fantastisch om in zo’n prachtige werkomgeving met leuke collega’s te werken? Wij komen graag in contact met je! Aarzel niet en stuur een motivatiebrief met jouw persoonlijke gegevens en cv voor 1 mei 2024 naar Ilse Pel (HR-adviseur) – hrm@kasteeldehaar.nl.

Wil je eerst meer informatie of heb je vragen? Dan kan je contact opnemen met Regina van ’t Hek (teamleider Frontoffice) via r.van.t.hek@kasteeldehaar.nl.

Voor meer informatie over onze organisatie verwijzen wij je graag naar www.kasteeldehaar.nl.

De aanvraag van een VOG-verklaring is onderdeel van de procedure.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.