KADE40: Lid Raad van Toezicht

KADE40 in Vlaardingen zoekt twee Leden Raad van Toezicht | Vacature voor een Onbezoldigde functie | Sluitingsdatum: 15-05-2024



Cultuurhuis KADE40 is gevestigd aan de Westhavenkade in het centrum van Vlaardingen. Stadgenoten van jong tot oud bezoeken wekelijks KADE40 om in hun vrije tijd ontspannend bezig te zijn. Ook werken wij in de wijken, op de scholen en online. Zo zorgen wij voor ruim 90.000 creatieve contacten per jaar. Ontmoeting, creativiteit, diversiteit, laagdrempeligheid, inclusiviteit en gelijkwaardigheid zijn onze kernwoorden. KADE40 is één van de grootste culturele instellingen in de stad.

We werken samen met scholen, maatschappelijke organisaties en aanbieders uit alle culturele disciplines: muziek, dans, beeldende kunst, theater, erfgoed, literatuur en media. Door onze activiteiten en projecten doen kinderen, jongeren en volwassenen uit de gemeente Vlaardingen op allerlei manieren mee aan of genieten van cultuureducatie en -participatie. Vlaardingse jeugd en inwoners die niet vanzelfsprekend in aanraking komen met cultuur hebben onze speciale aandacht.

Missie
Bij KADE40 geloven we in de kracht van verbeelding en het vinden en ontwikkelen van ieders eigen talent. Door jong en oud laagdrempelig in aanraking te laten komen met kunst en cultuur creëren we een actieve en zelfbewuste leefomgeving. We zien het individu, omarmen de verschillen en staan achter een inclusieve samenleving. KADE40 maakt cultuur toegankelijk voor iedereen, op eigen kracht en met duurzame samenwerkingen.

Leden Raad van Toezicht

lid RvT met een sociale / bedrijfskundige achtergrond per 1 juli 2024

lid RvT met een financieel-economische achtergrond per 1 januari 2025

 

Raad van Toezicht
Op 1 juli 2024 zal KADE40 overgaan van een bestuur naar een Raad van Toezicht en een directeur-bestuurder. De Raad van Toezicht zal uit vijf leden gaan bestaan en is samengesteld uit leden met een spreiding van maatschappelijke achtergronden, deskundigheden en disciplines, zoals bijvoorbeeld kennis van en affiniteit met het culturele landschap in brede zin, financieel-economische, juridische, politieke, sociale, onderwijs- en/of bedrijfskundige achtergrond. Indien bepaalde deskundigheden gecombineerd kunnen worden strekt dat tot aanbeveling.

Van de leden van de Raad van Toezicht wordt verwacht dat zij affiniteit hebben met de doelstelling van de Stichting.

De Raad van Toezicht heeft tot taak integraal toezicht te houden op het beleid van de directeur-bestuurder. De leden van de Raad van Toezicht houden actief, kritisch en op een stimulerende wijze toezicht. De Raad heeft hiertoe een toezichtvisie opgesteld. Zo bewaakt zij de maatschappelijke doelstelling en de continuïteit van de organisatie.

De leden van de Raad van Toezicht ontvangen geen bezoldiging, maar hebben recht op een vergoeding van de door hen gemaakte kosten.

De Raad van Toezicht volgt de Governance Code Cultuur 2019, de Code Diversiteit en Inclusie en de Fair Practice Code.

De raad kent een Remuneratie- en de een Auditcommissie. De leden van de Raad worden door de Raad van Toezicht benoemd voor een periode van vier jaar. De leden zijn eenmaal aansluitend herbenoembaar voor nog eens vier jaar. Bij de herbenoeming wordt rekening gehouden met de wijze waarop de het lid zijn taak als toezichthouder heeft uitgevoerd.

De Raad van Toezicht vergadert vier à vijf keer jaar.

Vacature
Per 1 juli 2024 is er een vacature voor een lid met een sociale / bedrijfskundige achtergrond. Van het te benoemen lid wordt verwacht dat deze persoon kennis en zo mogelijk professionele ervaring heeft op het terrein van Human Resource Management.

Voorts wil de raad in contact komen met kandidaten met een financieel-economische achtergrond. Hiervoor ontstaat een vacature op 1 januari 2025.

De Raad van Toezicht hecht er aan qua samenstelling een afspiegeling te vormen van de Vlaardingse samenleving.

Reactie
Reageren kan tot en met 15 mei 2024. Graag motivatie en cv via mail naar barrymarre@kade40.nl. Mondelinge informatie kan verkregen worden bij Lex de Lange, voorzitter van het bestuur / Raad van Toezicht of Barry Marré directeur van KADE40, te bereiken via het mailadres barrymarre@kade40.nl en/of telefoonnummer 06-14052850

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.