het Veerhuis: Marketing- en Communicatie-medewerker

Het Veerhuis in Rotterdam zoekt een Marketing- en Communicatiemedewerker voor 32 tot 40 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime, Parttime | Sluitingsdatum: 23-05-2024Het Veerhuis is het toekomstige schrijvershuis aan de Maas in Rotterdam. Hier draait alles om tekst, taal en schrijven. Iedereen die wil schrijven is straks welkom: van kinderen die voor het eerst een pen in de hand nemen tot gearriveerde schrijvers. Of je nu poëzie, een roman, scenario, scriptie of een krantenartikel schrijft.

Het jaren leegstaande maar karakteristieke en monumentale Veerhuis op de kop van Schiemond, wordt nu van de grond tot aan het dak gerenoveerd en zal straks ruimte maken voor meerdere schrijfkamers, een fijn café met podium, een grote tuin en residentieplekken. We organiseren workshops en programmeren optredens en je kan in stilte schrijven. Bovendien is er prachtig uitzicht over de Maas, waarbij iedere schrijver inspiratie op kan doen.

Ondanks dat het gebouw nog in verbouwing is, is het Veerhuis al aan het programmeren in de stad, om (nieuw) schrijftalent een podium te bieden. Zo is onlangs het Boekenbal Rotterdam mede door het Veerhuis georganiseerd en ook het Veerhuis Talentenprogramma is in volle gang. Met de Havenloods wordt regelmatig een kinderkrant op scholen gemaakt en met het Park wordt ieder seizoen een nieuwe poëziebundel gepubliceerd. De Grote Poëzieprijs en de SPOKEN Awards vallen sinds kort ook onder het Veerhuis. Onze missie is om het schrijversklimaat in Rotterdam een extra schwung te geven.

Daarom zoeken wij versterking!

Marketing- en Communicatiemedewerker

32 tot 40 uur per week

Als marketing- en communicatiemedewerker creëer je boeiende content die bijdraagt aan onze missie. Je speelt een belangrijke rol bij de positionering van het Veerhuis en zorgt voor het vergroten van de zichtbaarheid van de verschillende programma’s en activiteiten van het Veerhuis.

We zoeken iemand die ondernemend, creatief, inventief en zelfstandig is. Die ervaring heeft in en het leuk vindt om een bijzonder en nieuw cultureel concept uit te voeren en graag de handen uit de mouwen steekt. Want dat laatste is noodzakelijk bij een startende organisatie.

Wat ga je doen?
Marketing: vertaal het strategische marketingplan naar concrete doelstellingen, planning en budget. Uitvoeren van werkzaamheden (o.a. creëren van content, opzetten, uitrollen en monitoren van een campagne).

Communicatie – copywriting: ontwikkel en schrijf copy voor online (website, social media) en offline uitingen. Vorm mede de tone-of-voice van het Veerhuis, en zorg dat het merk inspirerend en consequent in taal vertaald wordt.

Communicatie – webbeheer: bewaak de actualiteit van onze website; van het bijwerken van de inhoud tot het optimaliseren van de gebruikerservaring.

Social media: bedenk een uitgebreide social mediastrategie en voer deze vervolgens door op al onze kanalen.

Resultaten: uiteraard ben je zelf ook benieuwd naar je resultaten en zorg je voor een regelmatige rapportage over de communicatieactiviteiten.

Wie ben je?
Je houdt van schrijven, van taal, van mensen, van Rotterdam en van cultuur. Je wordt enthousiast van iets nieuws opzetten omdat je energie te over hebt. Je haalt voldoening uit iets zorgvuldig tot een goed einde te brengen. Je werkt goed in teamverband en hebt ervaring opgedaan in een vergelijkbare functie, bij voorkeur in een culturele of maatschappelijke context. Je bent minimaal 32 uur per week beschikbaar en woont bij voorkeur in Rotterdam.

Wat bieden we?
Je maakt deel uit van een klein, dynamisch en gepassioneerd team dat zich inzet voor alles wat met schrijven te maken heeft en zo bijdraagt aan een florerend schrijfklimaat in Rotterdam. De activiteiten van het Veerhuis zullen komend jaar hard groeien. Je krijgt de kans om jouw creatieve stempel te drukken en bij te dragen aan de opbouw van een nieuwe organisatie en je verder te ontwikkelen binnen een uitdagende en afwisselende functie.

Wat krijg je?

  • De kans om te werken vanuit een filantropische gedachte: voor de lange termijn waarde toevoegen aan bewoners en bezoekers van Rotterdam;
  • De mogelijkheid om aan kwalitatief hoogwaardige projecten mee te werken, waarbij de vorm en inhoud hand in hand gaan en de impact zichtbaar is in Rotterdam;
  • Arbeidsovereenkomst voor de duur van één jaar, met uitzicht op een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd bij goed functioneren;
  • Marktconform salaris bij een 40-urige werkweek inclusief 8% vakantietoelage;
  • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden;
  • Een goede (gedeeltelijk premievrije) pensioenregeling en dito werknemersverzekeringen;
  • Opleidings- en trainingsmogelijkheden om je kennis en vaardigheden te vergroten.

Het Veerhuis is ambassadeur en liefhebber van schrijftalent in een zeer brede zin en geeft op verschillende manieren letterlijk en figuurlijk de ruimte om dit bij jonge én gevestigde schrijvers te stimuleren. Goede marketing en communicatie zet het Veerhuis mede op de kaart. Als je daar je schouders onder wil zetten: schrijf ons een brief met CV voor donderdag 23 mei. Deze kun je sturen naar: info@veerhuisrotterdam.nl. De sollicitatieprocedure bestaat uit twee gesprekken.

Het eerste gesprek zal plaatsvinden op donderdag 30 mei. Voor een tweede gesprek zullen we je uitnodigen een case voor te bereiden die alles met schrijven te maken heeft.

We kijken uit naar je sollicitatie!

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.