Eye Filmmuseum: Cultureel Producent Publiekseducatie

Eye Filmmuseum in Amsterdam zoekt een Cultureel Producent Publiekseducatie voor 28,8 per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 07-05-2024



Eye is het enige filmmuseum van Nederland en is schatbewaarder, pionier en gids in de wereld van film en de kunst van het bewegend beeld. Eye bewaart en beheert een collectie van meer dan 55.000 films en een veelvoud aan affiches, foto’s en persoonlijke archieven. Eye presenteert tentoonstellingen op het grensvlak van film en beeldende kunst en filmprogramma’s die licht werpen op de allervroegste filmgeschiedenis tot aan de meest actuele ontwikkelingen in de wereld waarin we leven. Eye toont film in al zijn diversiteit en promoot, in samenwerking met de filmsector, de Nederlandse film in binnen- en buitenland. Ook stimuleert Eye het begrip van en de liefde voor film met educatieve programma’s, in samenwerking met het onderwijs en de filmindustrie.

Eye is een open, informele en op samenwerking gerichte instelling. Als museum wil het voor iedereen een toegankelijke plek zijn, ongeacht etnische, economische, culturele en religieuze achtergrond; hetzelfde geldt voor gender, seksuele voorkeur, leeftijd en beperking. Eye stelt zich tot doel gelijkheid, inclusie en diversiteit te waarborgen. Wij nodigen alle geïnteresseerden van harte uit om te reageren.

Eye Filmmuseum is per direct op zoek naar een

Cultureel Producent Publiekseducatie (x/v/m)

28,8 uur per week (0,8 fte)

Taken en verantwoordelijkheden

  • Zelfstandig plannen, organiseren en uitvoeren van producties (voor kinderen) in weekenden en vakanties in samenwerking met afdelingen in Eye (programmeurs, technici, floormanagers, producenten, marketing en communicatie, onderwijs, publieksservice en anderen) en externe partners (zoals ontwerpers, ontwikkelaars, drukkers en samenwerkingspartners).
  • Aansturen en inplannen van freelance museumdocenten en workshopleiders voor deze producties.
  • Operationaliseren van de activiteiten en workshops in een procedurele planning en een uitgewerkte begroting.
  • Zorgdragen voor interne informatievoorziening aan alle betrokkenen.
  • Monitoren van, aanwezig zijn bij en begeleiden van nieuwe workshops en activiteiten tijdens weekenden, schoolvakanties in Eye of op een externe locatie.
  • Onderzoek naar (en eventueel aanschaf van) benodigde materialen en apparatuur.
  • Volgen van relevante maatschappelijk ontwikkelingen (toegankelijkheid, diversiteit in inclusie) en creatieve toepassingen in het vakgebied, en de kennis hierover delen met de afdeling.
  • Medeverantwoordelijk voor de aankleding en inrichting van ruimtes en de vormgeving van educatiematerialen.
  • Fungeren als aanspreekpunt voor externe aanvragen (met name van buitenschoolse opvang).
  • Evalueren van producties met collega’s en samenwerkingspartners.

Profiel

  • Ervaring met het coördineren, ontwikkelen en uitvoeren van activiteiten rond cultuureducatie.
  • Brede kennis van en ervaring met de leefwereld van de doelgroep 2 tot 12 jaar.
  • Initiatiefrijk, creatief en verbindend.
  • Ervaring met financiële projectadministratie is een pre.
  • Bereid en in staat zijn om op onregelmatige tijden te werken.

Wij bieden
Een uitdagende functie in een inspirerende werkomgeving op een geweldige plek in Amsterdam, met leuke, enthousiaste collega’s. Je kunt samen met een vriend, vriendin of collega gratis naar de film, de tentoonstellingen bezoeken en tegen korting een kopje koffie of thee drinken in het restaurant, of winkelen in Eye Shop. Ook kun je gebruikmaken van de thuiswerkregeling en het Fietsplan.

Het betreft een functie voor 28,8 uur per week (0,8 fte) voor de duur van één jaar, met uitzicht op verlenging. Het salaris is volgens het Arbeidsvoorwaardenreglement van Eye in schaal 8: minimaal € 2.963,- en maximaal € 3.763,- bruto per maand op basis van 36 uur, exclusief 8 procent vakantiegeld en eindejaarsuitkering.

Solliciteren
Ben je geïnteresseerd? We nodigen je uit te reageren vóór 8 mei 2024 via vacatures@eyefilm.nl, ter attentie van Amina Bille, medewerker Personeelszaken, onder vermelding van ‘Cultureel Producent’.

Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Susan van Hengstum, Hoofd Eye Film Player & Permanente Tentoonstelling: susanvanhengstum@eyefilm.nl. De eerste gesprekken vinden plaats op 21 mei 2024. De tweede ronde gesprekken vindt plaats op 28 mei 2024.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.