Solon management & organisatie: HR Consultant

Solon management & organisatie in Bergen op Zoom zoekt een HR Consultant voor 24 tot 40 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime, Parttime | Sluitingsdatum: geenSolon management en organisatie is een gedreven advies- en trainingsbureau. Onze kernwaarden zijn: kwaliteit, maatwerk en ontwikkeling. We bieden onze opdrachtgevers een breed pakket aan diensten op het vlak van HRM en organisatieadvies: Van het uitvoeren van personeels- en salarisadministraties, het geven van HR-advies, het opzetten van HR-beleid, het doen van medewerkersonderzoek tot het verzorgen van training en coaching. Onze opdrachtgevers zijn met name organisaties uit de culturele sector, zoals musea en schouwburgen en theaters. We werken ook voor non-profit instellingen zoals de zorg.

Krijg jij energie van het adviseren en ondersteunen van diverse organisaties vanuit verschillende HR-gerelateerde rollen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

HR Consultant

24 tot 40 uur per week

Wat ga je doen?
Als HR consultant ben jij samen met onze andere HR consultants verantwoordelijk voor het uitvoeren van een breed palet aan HR-projecten voor onze opdrachtgevers.

Je werkt vanuit ons team ook met regelmaat bij onze opdrachtgevers op locatie en vervult dan bijvoorbeeld de rol van interim HR-adviseur waarbij je hen adviseert en faciliteert bij alle voorkomende HR-vraagstukken: van recruitment, on- en offboarding, opleiding en ontwikkeling tot verzuimbegeleiding en management development.

Je stelt HR-beleid op en adviseert opdrachtgevers over uiteenlopende personele vraagstukken. Je werkt mee aan medewerkersbelevingsonderzoek en werkdrukonderzoek.

Je denkt mee hoe we onze opdrachtgevers zo goed mogelijk kunnen ondersteunen en adviseren rondom actuele HR thema’s zoals het binden en boeien van medewerkers, het meten en verbeteren van werkgeluk, het optimaliseren van HR processen, duurzame inzetbaarheid, HR analytics, learning & development en diversiteit en inclusie.

Geen dag is hetzelfde, het werk is zeer gevarieerd en past bij een hands-on HR-professional die van afwisseling en uitdaging houdt!

De werkzaamheden worden deels vanuit ons kantoor in Bergen op Zoom uitgevoerd, en deels op locatie van onze opdrachtgevers (met name in de randstad). Een combinatie met thuiswerken is mogelijk.

Hierin herken jij jezelf
Je bent een enthousiaste HR-professional die de belangen van de klant niet uit het oog verliest. Als je agenda op het laatste moment nog wijzigt, schrik je hier niet van weg en weet je dit in goede banen te leiden. Je haalt energie uit het schakelen tussen verschillende opdrachten, (werk)omgevingen en teams. Het is goed als je de nodige dosis verantwoordelijkheidsgevoel bezit, maar je weet daarin ook je grenzen te (h)erkennen en aan te geven.

Je bent in staat zelf zaken te signaleren en op te starten en hebt een open maar kritische blik naar het werk. Als HR consultant zie je kansen en weet je ontwikkelingen in het HR-veld te benutten en te implementeren voor Solon en onze opdrachtgevers. Je bent je bewust van de privacygevoelige informatie waar je dagelijks mee werkt en gaat hier zorgvuldig mee om.

Je bent alert op actuele wet- en regelgeving en nieuwsgierig naar HR-ontwikkelingen en -trends.

Tot slot weet jij jezelf gemakkelijk uit te drukken, zowel mondeling als schriftelijk. Je past daarbij jouw manier van communiceren, adviseren en beargumenteren gemakkelijk aan de situatie aan.

Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond, waarbij een achtergrond in HR gewenst maar niet verplicht is. Of je hebt relevante werkervaring op het gebied van HR en/of consultancy. Je bent in staat uit de voeten te kunnen met verschillende Microsoft Office- en HR systemen.

Wat wij jou bieden

  • Een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband.
  • Dienstverband van minimaal 24 uur per week, fulltime (40 uur) is mogelijk.
  • Een marktconform salaris afhankelijk van je ervaring en opleiding, reiskostenvergoeding en onkostenvergoeding.
  • Een uitdagende en verantwoordelijke functie in een fijn en professioneel team.
  • We vinden het belangrijk dat onze medewerkers vitaal zijn én blijven en werkgeluk ervaren in ons team en met de opdrachten die we uitvoeren. Om bij te dragen aan een goede balans tussen werk en privé bieden we onder meer een hybride werkomgeving (op kantoor, thuis, bij de opdrachtgever) en worden hier faciliteiten voor geboden, maken we maatwerkafspraken over ouderschapsverlof en mantelzorg, stimuleren we opleiding, ontwikkeling en kennisdeling en investeren we in goede gesprekken met elkaar. We zijn een organisatie met ambities, korte lijnen en ruimte om eigen initiatieven in te brengen.
  • Op ons kantoor zijn plekken ingericht voor als je tussen je werkzaamheden door wil bidden, kolven of yogaoefeningen wilt doen.

Klaar om elkaar te ontmoeten?
Stuur dan vandaag nog jouw motivatiebrief en cv naar vacatures@solon-net.nl.

Liever eerst even bellen of sfeer komen proeven? Je kunt ons bereiken via 0186-621 944. Voor inhoudelijke vragen over de functie, kun je contact opnemen met Heidi van Velzen, HR Consultant via 06-523 824 82.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.