Via Rudolphi Producties: Stagiair Productie / Creatief Producent

Via Rudolphi Producties in Amsterdam zoekt een Stagiair Productie / Creatief Producent voor 32 uur per week | Vacature voor een Leertraject, Stageplaats | Sluitingsdatum: 31-05-2024Via Rudolphi Producties is dé thuishaven voor ondernemende theatermakers en leergierige mogelijkmakers van verschillende generaties en achtergronden. Als veelzijdig theaterhuis plaatst Via Rudolphi Producties zich op het kruispunt tussen publiek en podium, tussen financier en maker, tussen briljant idee en bekwame uitvoering.

Onze kracht is de positie midden in de keten, waarbij we kunnen bogen op onze jarenlange ervaring als theaterbureau, opgericht in 1987. Sinds 2003 produceren wij eigen producties, ontstaan door de behoefte aan een productieplek voor ongebonden makers met kwaliteit. We produceerden het vroege, autonome werk van onder andere Magne van den Berg, René van t Hof, Helen Kamperveen, Marlies Heuer en Bodil de la Parra. En middels Het PACT en Het Debuut is onze aanwezigheid ook voor de prilste makers van wezenlijk belang.

Vanaf eind augustus / 1 september 2024 zijn wij op zoek naar een

Stagiair Productie / Creatief Producent

32 uur per week

Je begint als productieassistent van Het Debuut. Met Het Debuut geeft Via Rudolphi Producties pas afgestudeerde theatermakers een kans om zich verder te ontwikkelen en hun (afstudeer)werk te spelen voor een landelijk publiek in een tournee van half september tot en met begin november van zo’n 20 voorstellingen. Deze tournee begeleid je onder leiding van of in samenwerking met de productieleider.

Je bent betrokken bij de voorbereidingen, begroting, inhoudelijke keuzes van alledag en reist in overleg als tourmanager mee. Het is een erg leuke manier om jonge makers te leren kennen. In de afgelopen jaren zijn hier veel interessante samenwerkingen uitgerold. De dagen dat je niet toert ben je op kantoor en assisteer je de zakelijk leider en zijn er mogelijkheden om aan projecten, zoals Over de vloer, een presentatiedag van impresariaten, mee te werken.

In het tweede deel van de stage ga je dieper op de rol van een creatief producent in. Je ondersteunt in fondswerving, verkoop en in alles wat wij doen om het mogelijk te maken dat de makers kunnen maken wat gemaakt moet worden. Ook is er de ruimte om aan te geven waar je sterker / vaardiger in wilt worden, zodat er bijpassende taken gezocht kunnen worden.

Wij zoeken voor de stageplek iemand die

 • Studeert aan een hbo / wo-opleiding gericht op cultuur of podiumkunsten.
 • Creatief en oplossingsgericht werkt.
 • Graag zijn handen uit de mouwen steekt.
 • De Nederlandse taal beheerst.
 • Geen 09:00 – 17:00 uur mentaliteit heeft.
 • Stressbestendig is.
 • Rijbewijs B heeft (is een pre).

Wat bieden wij?

 • Een stagevergoeding conform Theater cao.
 • Een inspirerende, afwisselende en levendige werkomgeving.
 • De mogelijkheid om kantoor-en praktijkervaring op te doen.
 • De mogelijkheid om een theaternetwerk op te bouwen.

Lijkt je dit wat?
Stuur je brief met motivatie en cv voor 31 mei 2024 per mail naar: info@viarudolphi.nl ter attentie van Thomas Royé.

Zou je graag nog wat meer informatie willen?
Dan kun je contact met ons opnemen door te mailen of door ons te bellen op 020-6277555.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.