Concrete Culture: Fondsenwerver / Subsidiecoördinator

Concrete Culture in Rotterdam zoekt een Fondsenwerver / Subsidiecoördinator voor 24 tot 40 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime, Parttime | Sluitingsdatum: geenConcrete Culture benut de kracht van kunst, cultuur en technologie binnen (historische) locaties en gebiedsontwikkelingen om sociaal maatschappelijke impact te maken, plekken te verrijken, gemeenschappen te versterken, talent te ontwikkelen en gentrificatie tegen te gaan. Dat doen wij vanuit Katoenhuis, ons kantoor in het hart M4H Rotterdam.

Concrete Culture’s projecten zijn onder andere Koelhuis Eindhoven (in het voormalige Campina Vrieshuis) en Katoenhuis Rotterdam (een 5.500m2 voormalige katoenopslag in het hart van Rotterdams’ makersdistrict M4H). Beiden hubs richten zich op Immersive Experiences (IX) en bieden naast tentoonstellings- en evenementenruimtes, studio’s en werkfaciliteiten voor kunstenaars, techneuten en makers. Door diverse kunstenaars, technologen en makers onder één dak te brengen, ondersteunen onze initiatieven makers en ontwikkelaars in onderzoek, experiment en presentatie van immersieve ervaringen en draagt het bij aan de groei van de immersieve (technologie)sector in Nederland.

Concrete Culture is een platte en informele organisatie en bestaat een multidisciplinair, klein maar groeiend team met mensen van verschillende nationaliteiten (de voertaal binnen ons team is Engels). Concrete Culture biedt een dynamische, creatieve omgeving waarin veel gebeurt, veel mogelijk is en geen dag hetzelfde is. Je past binnen het team als je ervan houdt om processen op te zetten en verder te structureren maar tegelijkertijd goed in staat met de “schaal-fase” waarin de organisatie zich bevindt om te gaan; een fase waarin nog niet alles is vastgelegd, is vormgegeven of planbaar is en die om een zekere flexibiliteit en hands-on mentaliteit vraagt. We hebben een experimentele mindset en houden van opbouwende, constructieve feedback binnen het team waarin we van, en met elkaar kunnen leren.

Onze organisatie is in 2021 gestart en aan het opschalen. Om structurele financiering aan te trekken voor onze activiteiten zoeken we een

Fondsenwerver / Subsidiecoördinator

24 tot 40 uur per week

Als Fondsenwerver – Subsidiecoördinator in onze jonge en groeiende organisatie ben je verantwoordelijk voor het vergroten en verduurzamen van de inkomsten voor onze organisatie en projecten middels fondsenwerving. Je weet ambitieuze ideeën en concepten te vertalen naar overtuigende en realistische projectvoorstellen die goed aansluiten op de wensen van de desbetreffende partner.

In de functie van Fondsenwerver / Subsidiecoördinator ben je verantwoordelijk voor

 • Het doen van onderzoek naar verschillende subsidiemogelijkheden voor Concrete Culture en haar projecten;
 • Het, met input van het team, plannen en schrijven van aanvragen bij bestaande en nieuwe fondsen en zorgdragen voor de benodigde rapportages;
 • Het ontwikkelen en onderhouden van relaties: je voert gemaakte afspraken uit, overziet het geheel aan processen en bewaakt de voortgang. De administratie van afspraken en rapportages houd je nauwkeurig bij en je zorgt dat de content over jouw partners in het CRM-systeem actueel is;
 • Je stemt regelmatig af met de het MT over de voortgang en leads onder de fondsen en betrekt hen waar nodig in de afstemming met fondsen.

Functie-eisen

 • Een hbo-/wo-opleidings- of werk-en denkniveau;
 • Enkele jaren ervaring in een vergelijkbare functie en een aantoonbaar trackrecord in fondsenwerving, donateurschap of partnerships in de culturele óf tech sector;
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en schrift;
 • Analytisch, gestructureerd, stressbestendig, oplossings- en resultaatgericht: je stelt prioriteiten, signaleert kansen en weet deze om te zetten in resultaten voor de organisatie;
 • Een relevant netwerk in, en kennis van (publieke en private) fondsen, overheden, (tech)businesspartners en collega culturele instellingen;
 • Een teamspeler die ook zelfstandig aan de slag kan met een hands-on attitude;
 • Woonachtig in Rotterdam (of directe omgeving);
 • Affiniteit met nieuwe mediakunst en immersieve technologieën.

Wij bieden

 • Een functie in een snel veranderende organisatie die zich dagelijks met passie inzet voor een eerlijkere en permanente rol van kunst, cultuur en technologie binnen gebiedsontwikkelingen en (historische) locaties;
 • Een dynamische rol waarin je ideeën kan opperen, je stempel kan drukken en mee kan groeien met, en bouwen aan onze organisatie;
 • Een betrokken en gezellig team met regelmatige personeels-activiteiten, gezamenlijke lunch en borrels;
 • Inspirerende werkplekken in het hart van M4H, Rotterdam (Katoenhuis) en in ons container paviljoen bij het Koelhuis in Eindhoven;
 • Arbeidsvoorwaarden in overleg.

Reagerem
Als je geïnteresseerd bent in de vacature, stuur dan een e-mail met je motivatiebrief en een beknopt CV door naar info@concrete-culture.nl onder vermelding van Vacature Fondsenwerver / Subsidiecoördinator.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.