Theater De Storm: Directeur

Theater De Storm in Winterswijk zoekt een Directeur voor 36 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime | Sluitingsdatum: 04-05-2024



Theater De Storm is hét podium voor Oost-Achterhoek. Al ruim 50 jaar verbindt ze cultuur met mensen en de maatschappij. De afgelopen decennia veranderde er veel, maar het doel blijft hetzelfde: een onmisbare culturele ontmoetingsplek zijn voor zoveel mogelijk mensen. Van entree tot ver in de coulissen voel je de gastvrijheid. Of je nu uit de Achterhoek komt of vér daarbuiten: hier voel je je thuis en geniet je van een avond uit die letterlijk en figuurlijk ‘voor elkaar’ is.

Over Theater De Storm: de avond voor elkaar
Theater De Storm biedt een podium aan zowel opkomend talent als gerenommeerde artiesten en trekt een divers publiek aan uit de brede regio. De combinatie van verrassende theaterbeleving en Achterhoekse verbondenheid kenmerkt hoe Theater De Storm uit de hoek komt. De laagdrempelige gezelligheid, het gemak en het elkaar ontmoeten zorgen voor een hartverwarmende ervaring.

Als zelfstandig theater in de vorm van een stichting, met een bestuur van vijf leden, heeft Theater De Storm een team van 8,5 fte die met enthousiasme en verantwoordelijkheid werken aan programmering, horeca, marketing, financiën, kassa en theatertechniek.

Het theater, gelegen in Winterswijk, vervult al meer dan 50 jaar een belangrijke rol in de lokale en regionale kunst- en cultuursector. Jaarlijks ontvangen we meer dan 60.000 bezoekers voor zo’n 230 activiteiten in onze drie zalen: de Seesing Flex zaal (609 zitplaatsen), de Mondriaanzaal (216 zitplaatsen) en een feestzaal. Het theatergebouw is eigendom van de stichting.

Vanwege het vertrek van de huidige directeur-programmeur zijn we op zoek naar een opvolger.

Directeur (m/v/x)

36 uur per week

Ben jij een toegankelijke, transparante en daadkrachtige directeur met een passie voor cultuur? Wil je jouw enthousiasme en gastvrijheid inzetten voor een uniek regionaal theater? Sluit je graag aan bij ons #Stormteam om ons duurzame theater verder te ontwikkelen, per direct of vanaf het komende theaterseizoen? Dan nodigen we je graag uit om met ons in gesprek te gaan over de rol van directeur.

Profiel

  • Je bent een teamspeler die collega’s coacht en inspireert, die helderheid schept en besluitvaardig optreedt om richting te geven aan de koers van het theater en haar programmering.
  • Je bent een verbinder die samenwerking zoekt met onze Stormgenoten, samenwerkingspartners en stakeholders.
  • Je hebt aantoonbare ervaring of affiniteit met podiumkunsten.
  • Je weet daarnaast wat er nodig is in de gesprekken met de gemeente en de andere culturele partners als gesprekspartner in beleid en programma.
  • Je bent tegelijkertijd de initiator voor de te kiezen oplossingen in de huisvestingsontwikkelingen.

Wij zoeken een directeur die de organisatie mee weet te nemen in de keuzes die gemaakt worden. Die naast een cultureel hart, ook de commerciële belangen niet uit het oog verliest. Een echte mensgerichte leider, met een open houding. Iemand die een goede balans kan creëren tussen coachend leidinggeven en tegelijkertijd zelfstandig laten functioneren van het Stormteam.

Het is plezierig wanneer de directeur ervaring in de culturele sector heeft, maar ook een andere achtergrond uit bijvoorbeeld de hospitalitybranche of publieke sector kan passend zijn, mits de affiniteit met podiumkunsten aanwezig is.

Voor ons betekent een duurzaam Theater De Storm dat zowel programmering en de op dit moment te vormen regionale cultuurvisie aan moet sluiten bij publiek, personeel, pand en de portemonnee.

Aanbod
Je komt te werken in een ambitieus theater met een collegiale werksfeer en voldoende uitdaging. Deze functie vereist een (meer dan) fulltime inzet per week, waarbij aanwezigheid tijdens avonden en weekenden regelmatig gewenst is.

De selectieprocedure wordt begeleid door een selectiecommissie volgens de Governance Code Cultuur.

Herken jij jezelf in dit profiel?
Stuur dan jouw sollicitatie, inclusief cv en motivatiebrief, uiterlijk voor 4 mei 2024 ter attentie van onze bestuursvoorzitter sandra@vitamee.nl. Voor vragen kun je terecht bij Sandra Garretsen via 06-51887673 of Leonie Meuwszen, bestuurder, via l.meuwszen@bi-smart.nl, 06-38424902.

Planning

  • Beoordeling door de selectiecommissie in week 19.
  • Selectiegesprekken bij Theater De Storm op 13, 14 en 15 mei 2024 (op uitnodiging).
  • Arbeidsvoorwaardengesprek en onboarding afhankelijk van de startdatum.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.