Provinciaal Bevrijdingsfestival Zuid-Holland: Inhoudelijk Coördinator

Het Provinciaal Bevrijdingsfestival Zuid-Holland in Rotterdam zoekt een Inhoudelijk Coördinator voor zo’n 140 uur per jaar | Vacature voor een Betaalde functie, Freelance/ZZP | Sluitingsdatum: 30-05-2024De stichting heeft als doel het Provinciaal Bevrijdingsfestival (Zuid Holland) jaarlijks op 5 mei te organiseren. Het festival is één van de 14 Bevrijdingsfestivals in Nederland en wordt sinds 1993 in Rotterdam gehouden. Alle Bevrijdingsfestivals zijn een gezamenlijk podium om de waarde van de alomvattende thema’s als vrijheid en democratie eens per jaar landelijk te vieren in al zijn facetten. Om met name jongeren te laten ervaren dat leven met perspectief in plaats van angst een enorme verworvenheid is, in een inclusieve samenleving zonder discriminatie, maar met gelijke kansen voor iedereen. Vrijheid en democratie verdienen niet alleen onze aandacht, maar vragen ook om doorlopend onderhoud omdat het voor ons allemaal van onschatbare waarde is.

De stichting heeft geen werknemers, wel een overeenkomst met de Festivaldirecteur. Daar waar nodig huurt ze specialistische hulp in ter realisatie.

Wij zoeken een

Inhoudelijk Coördinator

Ongeveer 140 uur per jaar

Het Bevrijdingsfestival Zuid-Holland bestuur zoekt een inhoudelijke coördinator, één persoon die verantwoordelijk zal zijn voor alle inhoudelijke activiteiten van het Bevrijdingsfestival, deze onderdelen onderling op elkaar gaat afstemmen, de samenhang bewaakt, verbindingen en samenwerkingen zoekt in de stad, het politieke discours volgt, aanstuurt en samen met bestuur en organisatie het evenement mede ontwikkelt.

Deze functionaris zal naast de Festivaldirecteur worden aangestuurd door het bestuur.

Het inhoudelijk programma wordt steeds belangrijker voor het Bevrijdingsfestival omdat het verder ontwikkeld en geprofessionaliseerd moet worden. De huidige onderdelen van het evenement zijn, naast meerdere muziekpodia, een Jongerenpodium, Veteranen Speeddaten, Vrijheidsmaaltijden, Vrijheidscolleges, Radio Freedom en mogelijke Vrijheidsdebatten.

De inhoudelijk coördinator:

  • is bereid netwerk, kennis, kunde en ervaring in te zetten;
  • levert kritisch en onafhankelijk een bijdrage aan de diverse activiteiten en heeft hierbij geen tegenstrijdig belang;
  • heeft een brede maatschappelijke belangstelling en affiniteit met de missie en ambitie van het Bevrijdingsfestival;
  • weet de balans te vinden tussen kritisch tegenspel en constructief samenwerken;
  • voelt zich er comfortabel bij het festival extern te representeren.

Wij bieden een uurtarief van € 30,- tot € 45,- per uur, afhankelijk van ervaring en kennis.

Stuur een mail met cv naar onderstaand e-mailadres.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.