Kortmann Art Packers & Shippers: Declarant

Kortmann Art Packers & Shippers in Hoofddorp zoekt een Declarant voor 32 tot 40 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime, Parttime | Sluitingsdatum: 31-05-2024Kortmann Art Packers & Shippers is een logistiek specialist in de kunstwereld, aangesloten bij de hasenkamp Groep. Hierdoor zijn wij onderdeel van werelds grootste logistieke organisatie binnen de fine art sector. Ons werkveld beslaat het verzorgen van transport, het verpakken, het installeren en het opslaan van kunstwerken wereldwijd. Tot onze klantenkring behoren o.a. grote gevestigde Europese musea, internationale bekende veilinghuizen, galeries wereldwijd, particuliere verzamelaars en bedrijfscollecties.

Ter versterking van ons team zijn wij voor onze douane afdeling op zoek naar een:

Declarant

32 tot 40 uur per week

Als declarant zorg je voor een soepele en nauwkeurige douaneafhandeling en -administratie om het transport van kunstobjecten vlot en zonder vertraging te laten verlopen. De belangrijkste taak is het invullen en monitoren van alle voorkomende douanedocumenten en -processen conform de voorgeschreven procedures, instructies en AEO.

De werkzaamheden zijn (o.a.);

  • opmaken van (tijdelijke) in- en uitvoerdocumenten;
  • opmaken van transitdocumenten;
  • opmaken van exportdocumenten;
  • afhandelen van klantendossiers en coördinatie van alle documentatie;

De werkzaamheden worden regelmatig onder tijdsdruk uitgevoerd. De werktijden zijn in principe reguliere kantooruren, echter dien je er rekening mee te houden dat er ook in de avonduren en in de weekenden aangiftes gedaan moeten worden. Uiteraard kunnen deze uren gecompenseerd worden in vrije tijd.

Om succesvol te zijn in deze functie ben je, secuur, accuraat, gestructureerd, kun je snel schakelen en het overzicht en de rust bewaren. Je hebt een flexibele instelling en bent oplossingsgericht. Daarnaast heb je affiniteit met logistiek en douane. De functie is uitdagend en dynamisch.

Minimale eisen zijn:

  • MBO/HBO werk- en denkniveau;
  • goede communicatieve vaardigheden in Nederlandse en Engelse taal zowel in woord als geschrift;
  • in bezit van declarantendiploma;
  • kennis van douanewetgeving;
  • goede kennis van Outlook, Excel en Word.

Wij bieden
Wij bieden eerst een tijdelijk contract met uitzicht op een vast dienstverband. Het salaris is afhankelijk van werkervaring en is marktconform. Daarnaast volgen wij de Cao Beroepsgoederenvervoer.

Wij zijn een dynamisch bedrijf met de mogelijkheid om jezelf verder te ontwikkelen. Je zult werkzaam zijn in een jong en hecht team van gedreven positieve mensen.

Lijkt het jou een uitdaging om in de wereld van kunsttransport als declarant aan de slag te gaan, dan ontvangen wij graag jouw cv en motivatie.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.