KopGroep Bibliotheken: Coördinator Educatie

KopGroep Bibliotheken in Den Helder zoekt een Coördinator Educatie voor 26 tot 32 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 05-05-2024



Om mee te kunnen doen in de samenleving zijn basiskennis van taal en digitale vaardigheden noodzakelijk. De bibliotheek biedt mensen ondersteuning bij het leren van deze vaardigheden.

De bibliotheek heeft de laatste jaren een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Er is toenemende aandacht voor het bieden van mogelijkheden om basisvaardigheden te ontwikkelen. In de vier gemeentes waar wij werken, bieden wij Taalhuizen, Informatiepunten Digitale Overheid (IDO) en trainingen in digitale vaardigheden. Wij voeren deze activiteiten uit met een team van collega’s in onze bibliotheken. En wij werken nauw samen met veel verschillende organisaties uit het maatschappelijk veld.

Coördinator Educatie

26 tot 32 uur per week

De leesvaardigheid van Nederlandse jongeren blijft flink achter bij die van hun leeftijdsgenoten in andere Europese landen. Er is dus werk aan de winkel! Wij ondersteunen scholen voor primair en voortgezet onderwijs bij het verhogen van leesplezier en mediawijsheid. Ons aanbod is volop in ontwikkeling en daarom zoeken we een coördinator die een actieve inbreng heeft en coachend leidinggeeft aan het team van zes consulenten. Onze ideale kandidaat is ondernemend, enthousiast, oplossings- en resultaatgericht. Maar ook verbindend en communicatief. En heeft uiteraard affiniteit met kinderen, jongeren en lezen.

Wat ga je doen?

  • Je bent verantwoordelijk voor de ontwikkeling en uitvoering van onze dienstverlening naar de scholen. Je maakt de vertaalslag van landelijke concepten, zoals de Bibliotheek op School, naar een variant voor KopGroep Bibliotheken.
  • Als lid van het kernteam werk je actief mee aan het ontwikkelen en uitvoeren van het beleid. Je stelt jaarplannen op met daarbij behorende doelen en resultaten.
  • Je volgt met belangstelling de ontwikkelingen op het gebied van onderwijs, leesbevordering en educatie in brede zin en vertaalt dit naar de dagelijkse praktijk.
  • Je bouwt aan een duurzame samenwerking tussen de bibliotheek, de scholen en andere partners.
  • Je werkt nauw samen met de overige teams in onze organisatie en draagt enthousiast bij aan de integrale programmering van KopGroep Bibliotheken.
  • Evalueren is voor jou vanzelfsprekend: je hebt overzicht over de inzet van het team en je meet de resultaten en effecten van onze dienstverlening. Op basis daarvan doe je voorstellen voor aanpassingen of ontwikkelingen.

Wat bieden wij?

  • Een gevarieerde baan in een mensgerichte organisatie; onze medewerkers beoordelen KopGroep Bibliotheken als werkgever met maar liefst een 8,2
  • Een salaris van minimaal € 3.484,- en maximaal € 4.451,- bruto, afhankelijk van kennis en ervaring (schaal 9 cao Openbare Bibliotheken op basis van 36 uur per week).
  • 8% vakantiegeld en 4% december-uitkering.
  • Reiskostenvergoeding.
  • Laptop en werktelefoon.
  • Mogelijkheid om, in overleg, deels thuis te werken.
  • Een bibliotheekabonnement.
  • Een arbeidsovereenkomst voor een jaar, met uitzicht op een vast dienstverband.

Waarom werken bij KopGroep Bibliotheken?
Werken bij KopGroep Bibliotheken is veelzijdig, uitdagend en maatschappelijk belangrijk, maar ook erg leuk. Binnen ons team heerst een open en informele sfeer. Wij hebben aandacht voor het welzijn en de ontwikkeling van onze medewerkers. Collega’s zijn enthousiast, bevlogen, hebben hart voor de zaak en zetten zich graag in voor onze maatschappij. Onze medewerkers beoordelen KopGroep Bibliotheken als werkgever met een 8,2.

Onze ideale kandidaat is ondernemend, enthousiast, oplossings- en resultaatgericht. Maar ook verbindend en communicatief. En heeft uiteraard affiniteit met kinderen, jongeren en lezen.

Belangstelling?
Als jij die gedreven en open persoon bent met ervaring in een leidinggevende functie, dan horen we graag van je! Mail je motivatie en cv uiterlijk 5 mei aan: vacature@kopgroepbibliotheken.nl.

Wil je meer informatie? Dan kun je contact opnemen met Margo Slot, Manager Programmering, Educatie en Basisvaardigheden: 06 453 17307.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.