Kees de Boekhouder: Boekhouder

Kees de Boekhouder in Amsterdam / Rotterdam / Utrecht zoekt een Boekhouder voor 32 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 04-06-2024Bij Kees de Boekhouder zetten we ons in voor creatieve en culturele ondernemers, zodat zij kunnen doen waar ze goed in zijn.

Na een interne opleiding zal je voor je eigen klantenpakket aan de slag gaan. Gaandeweg leer je zowel je klanten als alle belastingregels steeds beter kennen.

Bekijk de testimonials voor een beeldschets van ons klantenbestand.

Wij zoeken een

Boekhouder

32 uur per week

In short

 • Verantwoordelijk voor de administratie en aangiftes van de creatieve freelancer;
 • Je bent het aanspreekpunt voor je eigen groep klanten;
 • Nauwe samenwerking met de andere bookies, maar ook veel eigen verantwoordelijkheid;
 • Veel persoonlijke begeleiding, wekelijkse voortgangsmeeting met je teamleider;
 • Een startsalaris van € 2800,- tot € 3000,- en een top pensioenregeling;
 • De mogelijkheid om 2 weken per jaar remote (vanuit het buitenland) te werken;
 • Je kunt aan de slag in Amsterdam, Rotterdam of Utrecht;
 • Continue focus op persoonlijke ontwikkeling;
 • Ontspannen, professionele, informele sfeer;
 • Een goed verzorgde kantoor lunch;
 • 32 uur per week up & running.

Waar zijn we naar op zoek?
Kom bij ons werken als je cijfers leuk vindt en als het je tof lijkt om de creatieve freelancer te ondersteunen bij zijn/haar administratie. Heb je al ervaring in de financiële sector? Dat komt goed uit, maar ook zonder specifieke finance of fiscale opleiding / ervaring kun je bij ons aan de slag. Wij zullen je namelijk de fijne kneepjes van het vak leren. Wel is het van belang dat je op hbo / wo niveau denkt en werkt. Daarnaast vinden we het belangrijk dat je: affiniteit hebt met de culturele & creatieve sector, gestructureerd kan werken en dingen graag tot op de bodem uitzoekt.

Hoe ziet je dag er ongeveer uit?
Als bookie bij Kees de Boekhouder ben je verantwoordelijk voor de administratie en aangiftes van inspirerende creatieve ondernemers. We werken hiervoor in ons zelf-ontwikkelde online boekhoudsysteem. Tijdens een inwerkperiode van ongeveer 3 maanden leren we je hiermee werken en leer je alles wat je verder nodig hebt aan kennis om uiteindelijk je eigen klantenpakket te kunnen runnen. Vanaf dat moment ben je voor deze creatieve ondernemers en freelancers het aanspreekpunt binnen Kees de Boekhouder via zowel e-mail als per telefoon.

 • Controleren van de administraties van kleine ondernemers en freelancers;
 • Jaarrekening opstellen;
 • Het opstellen en versturen van de aangifte omzetbelasting en inkomstenbelasting, suppleties, ICP en andere bijzondere aangiftes;
 • Vragen beantwoorden van jouw klanten over hun onderneming;
 • Klanten uitleggen hoe ons boekhoudsysteem werkt en hen begeleiden in het gebruik van bijvoorbeeld het facturen en offerte onderdeel.

Office Culture
Kees de Boekhouder bestaat uit een team boekhouders, fiscaal medewerkers, marketeers, een IT & HR afdeling. We werken vanuit verschillende locaties: een ruim pand in hartje Amsterdam, een industrieel gedeeld kantoor in Rotterdam en een frisse ruimte in het centrum van Utrecht.

We zetten ons in voor creatieve ondernemers en hun business en streven ernaar de beste te zijn in wat we doen. Je werkt nauw samen met je collega’s, maar ieder kent zijn of haar verantwoordelijkheid.

De sfeer op kantoor vinden we belangrijk en is ontspannen. Ieder kwartaal sluiten we gezamenlijk af met een kwartaalborrel in één van de kantoren.. Daarnaast hebben we twee keer per jaar een groot staff-event.

Sounds good?

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.