Eye Filmmuseum: Projectleider Jongerenparticipatie

Eye Filmmuseum in Amsterdam zoekt een Projectleider Jongerenparticipatie  voor 28,8 tot 36 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 29-04-2024



Wil jij Eye Filmmuseum verrijken door jongeren op een actieve manier te betrekken bij film en de kunst van het bewegend beeld? Ben jij een verbinder met ruime ervaring, heb je ideeën over jongerenparticipatie en ben je op zoek naar een inspirerende werkplek? Dan is dit de plek voor jou!

Eye is het enige filmmuseum van Nederland en is pionier, gids en schatbewaarder in de wereld van film en de kunst van het bewegend beeld. Eye beheert een collectie van meer dan 55.000 films en een veelvoud aan affiches, foto’s en persoonlijke archieven. Eye presenteert tentoonstellingen op het grensvlak van film en beeldende kunst en filmprogramma’s die licht werpen op de vroegste filmgeschiedenis tot aan de meest actuele ontwikkelingen in de wereld van nu. Eye toont film in al zijn diversiteit en promoot, in samenwerking met de filmsector, de Nederlandse film in binnen- en buitenland. Ook stimuleert Eye het begrip van en de liefde voor film met educatieve programma’s in samenwerking met het onderwijs en de filmindustrie.

Eye is een open, informele en op samenwerking gerichte instelling. Als museum willen wij voor iedereen een toegankelijke plek zijn, ongeacht etnische, economische, culturele of religieuze achtergrond; hetzelfde geldt voor gender, seksuele voorkeur, leeftijd en beperking. Eye stelt zich tot doel gelijkheid, inclusie en diversiteit te waarborgen. Wij nodigen alle geïnteresseerden van harte uit om te reageren.

Eye Filmmuseum is per direct op zoek naar een

Projectleider Jongerenparticipatie (x/m/v)

28,8 tot 36 uur per week

Jongerenparticipatie in Eye
Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen en uitvoeren van het jongerenprogramma van Eye (voorheen MovieZone / Exposed). Dit programma beoogt jongeren van 15 tot 25 jaar de ruimte te geven om hun talenten rondom film te ontwikkelen.

Door contact te leggen met jongeren uit Amsterdam (met name Amsterdam-Noord) ga je een team van 4 tot 6 mensen samenstellen en hen begeleiden in het opzetten en volgen van een eigen creatief ontwikkelingsplan rondom film. Je zorgt ervoor dat jongeren zichtbaar en hoorbaar zijn binnen Eye en verbindt hen met afdelingen zoals Filmprogrammering, Operations, Tentoonstellingen, Talentontwikkeling, Kennisdeling, de Eye Shop, Development en Eye Bar & Restaurant. Samen met de jongeren werk je in Eye en ontwikkel je de communicatiekanalen van dit programma middels podcasts, socials, YouTube etc. Je hebt een eigen budget dat je kunt inzetten voor formatie, activiteiten en een vergoeding voor de jongeren. Je adviseert de directie over jongerenparticipatie en bouwt aan een langdurige relatie tussen jongeren en Eye.

Taken en verantwoordelijkheden

  • Ontwikkelen en vormgeven van het traject rond jongerenparticipatie in Eye.
  • Zelfstandig plannen, organiseren en (laten) uitvoeren van de activiteiten.
  • Bijdragen aan de filmkennis, talentontwikkeling en creatieve zelfstandigheid van de deelnemers, en hen helpen bij de stap naar een beroepspraktijk.
  • Actief verbinding maken tussen jongeren en andere programma’s binnen Eye- Organiseren van de communicatie- en marketingstrategie van het jongerenprogramma.
  • Budget beheren en overzichtelijk bijhouden van projectadministratie.
  • Inhoudelijke en financiële rapportages maken voor de directie en subsidienten.
  • Initiëren en/of meewerken aan samenwerkingsprojecten met interne en externe partners in Amsterdam (zoals culturele partners die werken aan gedeelde doelen en thema’s).
  • Bijhouden van relevante maatschappelijke ontwikkelingen en bijdragen aan de kennisdeling hierover.

Profiel

  • Brede kennis van en ervaring met de leefwereld van jongeren.
  • Passie voor film, kunst en bewegend beeld.
  • Initiatiefrijk, zelfstandig, creatief en verbindend.
  • Ervaring met het ontwikkelen en uitvoeren van culturele activiteiten door en voor jongeren.
  • Oog voor samenwerking met relevante interne en externe partners (bijvoorbeeld filmbranche, streamers, festivals, opleidingen en musea).

Wij bieden
Een uitdagende functie in een inspirerende werkomgeving op een geweldige plek in Amsterdam, met leuke, enthousiaste collega’s. Je kunt samen met een vriend, vriendin of collega ieder dag gratis naar de film, de tentoonstellingen bezoeken en tegen korting koffie of thee drinken in het restaurant, of winkelen in Eye Shop. Ook kun je gebruikmaken van de thuiswerkregeling en het Fietsplan.

Afhankelijk van jouw voorkeur betreft het een functie van 28,8 uur tot 36 uur (0,8 tot 1 fte) voor de duur van een jaar, met uitzicht op verlenging. Het salaris is volgens het
Arbeidsvoorwaardenreglement van Eye in schaal 9: minimaal € 3.187,- en maximaal € 4.141,- bruto per maand op basis van 36 uur, excl. 8 procent vakantiegeld en eindejaarsuitkering.

Solliciteren
Ben je geïnteresseerd? We nodigen je uit te reageren voor 29 april via vacatures@eyefilm.nl, ter attentie van Amina Bille, Medewerker Personeelszaken, onder vermelding van ‘Projectleider Jongerenparticipatie’.

Inlichtingen
Voor inhoudelijke vragen kun je per mail contact opnemen met Bregtje van der Haak, Directeur.

  • De eerste gesprekken vinden plaats op 7 mei.
  • De tweede ronde gesprekken vindt plaats op 15 mei

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.