DOK: Medewerker Marketing & Communicatie

DOK in Delft zoekt een Medewerker Marketing & Communicatie voor 24 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 31-05-2024DOK, de openbare bibliotheek van Delft, vind je op twee locaties in Delft én als schoolbibliotheek in het Delftse onderwijs. Bij DOK werken bijna 90 enthousiaste collega’s samen met meer dan 200 betrokken vrijwilligers. Bij beide vestigingen komen jaarlijks zo’n 500.000 bezoekers langs. Bibliotheekleden, Taalmaatjes, krantlezers en gezelligheidszoekers. Voor studenten en scholieren is de bibliotheek een fijne studieplek.

DOK in OPEN zit in hartje centrum, tegenover het theater en de bioscoop, en deelt het pand met De VAK, het centrum voor de kunsten. Dit zorgt voor een levendige mix van bezoekers, cursisten en medewerkers. OPEN biedt ook plek aan allerlei Delftse organisatie die er bijeenkomsten, lezingen en andere activiteiten organiseren. En daarbovenop vind je in OPEN de lekkerste tosti’s en koffie van Delft in het uitnodigende proeflokaal. DOK Voorhof is de buurtvestiging van de bibliotheek met een eigen karakter en publiek. Deze vestiging focust op taal-en basisvaardigheden voor iedereen.

Op basisscholen, middelbare scholen, peuterspeelzalen en kinderdagverblijven bieden we een variatie aan educatieprogramma’s. We brengen onze liefde voor lezen, kunst en cultuur over via ons workshopaanbod en diverse projecten, gericht op leerlingen en leerkrachten.

Medewerker Marketing & Communicatie

24 uur per week

Team marketing & communicatie (m&c)
Team m&c is de verteller van het verhaal van DOK. Het kleine team van (nu nog) drie medewerkers haalt dat verhaal op bij de verschillende afdelingen en zorgt dat het in heel Delft verteld én gehoord wordt. In de vestigingen, de pers, online en daarbuiten. De communicatiestrategie stellen we samen op vanuit het meerjarenbeleidsplan. Ook het verhaal van OPEN, het gebouw van de centrumvestiging, wordt door team m&c verteld. Dit doen we samen met De VAK; onze medebewoner van OPEN.

Binnen het team is er plek voor een allround marketingcommunicatiemedewerker. Online-ervaring (social media, websitebeheer en –optimalisatie en online marketingkennis) is een pre, maar geen vereiste.

Hoe ziet jouw werk eruit?
Binnen het team zijn verschillende expertises aanwezig en samen werk je aan allerlei projecten. DOK bestaat uit verschillende onderdelen: Het bibliotheekgedeelte ‘op de vloer’, cultuur- en taaleducatie in het onderwijs en ons eigen proeflokaal in de centrumvestiging. Al deze afdelingen hebben hun eigen doelgroep en manieren van communiceren en hebben ook hun eigen communicatiewensen.

Ons werk is praktisch én strategisch. Zo kunnen we tegelijkertijd bezig zijn met het promoten van activiteiten, een grotere publiekscampagne en een kwaliteitsslag voor onze social media. Je gebruikt jouw kennis en ervaring om zelfstandig uitvoering te geven aan een aantal projecten, je schakelt snel met leden uit het team en zet hun talenten in als het nodig is. Je draagt bij aan het versterken van het merk DOK en helpt om de maatschappelijke impact van onze organisatie te vergroten.

Wat breng je mee?
Onze kernwaarden: inspirerend, plezier, daadkracht, samen en nieuwsgierig passen bij jouw persoonlijkheid, waardoor je een goed visitekaartje bent binnen en buiten DOK.

Jij bent energiek, samenwerkingsgericht, in staat om taakgericht te werken en faciliteert het team met jouw kennis en ervaring. Je houdt goed overzicht over je werk en houdt focus op de eigen strategie, doelen en planning. Daarnaast kun je een collega die met een spoedvraag komt tussendoor helpen, of je bedenkt samen een oplossing die ook werkt. Je helpt het team te onderzoeken en meten welke uitingen wel en welke niet werken, en hebt daar goede ideeën over. Een goed verhaal rolt gemakkelijk uit jouw pen en je weet bij de verschillende doelgroepen de juiste toon te treffen. Je hebt genoeg relevante werkervaring om meerdere opdrachten tegelijkertijd aan te pakken en kwalitatief goed af te ronden.

Tot slot: ervaring met werken binnen een maatschappelijk gerichte en/of culturele organisatie is een pre, net als online expertise en -ervaring.

Wat bieden wij jou?
DOK biedt een arbeidsovereenkomst voor 24 uur per week voor een jaar. De arbeidsvoorwaarden zijn volgens de cao Openbare Bibliotheken en de functie wordt afhankelijk van kennis en ervaring gewaardeerd in schaal 8 met een maximum van € 3.863 bruto per maand (exclusief 8% vakantietoeslag en 4% eindejaarsuitkering) op basis van 36 uur.

Hoe kun je reageren?
Heb jij zin om team m&c te versterken en herken je jezelf in het omschreven profiel? Dan hopen we op een reactie van jou. Wij selecteren zo objectief mogelijk op basis van kwaliteiten en laten daarom alle kandidaten dezelfde vragen beantwoorden in hun sollicitatiebrief. Gebruik voor het beantwoorden van elke vraag maximaal 200 woorden.

  1. Wat motiveert jou om op deze functie bij DOK te solliciteren?
  2. Kun je vertellen hoe onze kernwaarden (inspirerend, plezier, daadkracht, samen, nieuwsgierig) bij jouw persoonlijkheid passen?
  3. Bij DOK werken enthousiaste collega’s die vanuit verschillende teams aan diverse projecten en doelen werken. Er kunnen veel vragen en informatie op het team afkomen. Hoe zorg jij dat jij overzicht krijgt en houdt binnen jouw takenpakket?
  4. Deze zomer is er bij DOK in OPEN, in samenwerking met Naturalis, een aantal weken een echt dinoskelet te zien. Heb jij ideeën om ervoor te zorgen dat alle Delftse kinderen deze dino willen gaan bekijken?
  5. Wij zoeken een energieke en samenwerkingsgerichte collega. Kun je een of meerdere concrete voorbeelden geven waaruit blijkt dat jij dat bent?

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.