de Bibliotheek Schiedam: Programmamanager Educatie

De Bibliotheek Schiedam in Schiedam zoekt een Programmamanager Educatie voor 24 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 08-05-2024



In Schiedam kampt één op de 3 inwoners met een achterstand op het gebied van basisvaardigheden zoals taal, digitaal en rekenen. Voor een maatschappelijk betrokken organisatie als de Bibliotheek Schiedam is er dus altijd wat te doen! De bibliotheek heeft in de stad 4 bibliotheeklocaties en verzorgt op 23 basisscholen de Bibliotheek op School (dBOS) en op enkele VO-scholen programma op maat. We adviseren op het gebied van taal en lezen en organiseren uiteenlopende activiteiten, ontmoeting en debat. Daarnaast laat de bibliotheek Schiedammers kennismaken met kunst en cultuur en zijn we een veilige en inspirerende plek voor jong en oud om de wereld te ontdekken.

De bibliotheek bedient de 80.000 inwoners van Schiedam, waarvan er zo’n 15% lid is van de bibliotheek. Daarnaast ontvangen we jaarlijks zo’n 220.000 bezoekers in onze locaties, waarvan de Korenbeurs onze thuishaven is. Leesbevordering, mediawijsheid en het voorkomen van laaggeletterdheid zijn belangrijke speerpunten in het beleid van de Bibliotheek Schiedam, dat we op vele manieren vormgeven.

Om onze impact uit te breiden zijn we momenteel op zoek naar een gedreven en verbindende:

Programmamanager Educatie

24 uur per week

Dit ga je doen
Je werkt samen met de gemeente, onderwijsinstellingen en andere maatschappelijke partijen aan leesbevordering en het vergroten van de (digitale) geletterdheid onder jeugd en jongeren. Landelijke programma’s als BoekStart, de Bibliotheek op School en lokale plannen voor gezinsaanpak vormen hiervoor de leidraad. Je initieert, coördineert, monitort projecten en activiteiten binnen het programma ‘Het bevorderen van de geletterde samenleving’. Je bewaakt of deze producten en diensten aansluiten bij de wensen en verwachtingen van de gemeente, onderwijsinstellingen en andere samenwerkingspartijen en stuurt waar nodig bij. Het team Educatie heeft de afgelopen maanden ingezet op een veranderde werkwijze die gecontinueerd zal worden. Nieuwe diensten en producten worden gezamenlijk met stakeholders ontwikkeld en op de scholen geïmplementeerd.

Je neemt deel aan relevante overlegorganen binnen en buiten de organisatie. Je bent een belangrijke sparringpartner voor zowel directie als collega’s uit de hele organisatie. Je concretiseert beleid, jaarwerkplannen en begrotingen en bewaakt de voortgang van dit alles. Je doet actief onderzoek naar fondsen en financieringsmogelijkheden. Je verzorgt een optimale inrichting van de programmalijn qua werkprocessen, formatie, bezetting en procedures. Je geeft functioneel sturing aan medewerkers die werkzaam zijn binnen het team Educatie en aanverwante projecten. Je maakt deel uit van het managementteam van de bibliotheek.

Wat vragen we van jou
Voor deze functie zoeken we een nieuwe collega, die:

  • kennis heeft van het onderwijswerkveld, kinderopvang en educatieve instellingen;
  • in hart en nieren een netwerker is;
  • mensen verbindt en in beweging krijgt;
  • inspirerend en coachend leiding geeft om maximaal draagvlak te creëren;
  • een helicopterview heeft en steeds de organisatiedoelen scherp houdt;
  • een gedegen visie heeft op de educatieve programma’s en dit weet om te zetten naar een heldere aanpak;
  • denkt in oplossingen en besluitvaardig is;
  • een aantoonbaar HBO-opleidings- en denkniveau heeft;
  • relevante werkervaring heeft van minimaal 3-5 jaar.

Dit bieden wij
De Bibliotheek Schiedam kenmerkt zich door een collegiale sfeer, met ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en een goede balans tussen werk en privé door eigen indeling van werktijden (in overleg) en thuiswerkmogelijkheden. Er is wekelijks gratis fruit en onbeperkte toegang tot boeken. Wil jij in je werk hét verschil maken, dan ben je bij de Bibliotheek Schiedam op de juiste plek!

Voor deze functie bieden we je:

  • een marktconform salaris: salarisschaal 11 van de CAO Openbare Bibliotheken (minimaal €4.451,- tot maximaal € 5.763,- bruto per maand bij een werkweek van 36 uur, afhankelijk van kennis en ervaring);
  • een jaarcontract, waarbij proeftijd van toepassing is, met intentie tot verlenging voor onbepaalde tijd bij wederzijdse tevredenheid;
  • overige arbeidsvoorwaarden conform CAO Openbare Bibliotheken;
  • een afwisselende baan met ruimte voor ondernemerschap waarin jij je initiatief en ambitie goed kwijt kunt;
  • een baan binnen een enthousiast managementteam in een dynamische en warme organisatie waar bevlogen medewerkers samenwerken aan een grote maatschappelijke ambitie. Onze collega’s zeggen daarover:

Sjoerd, Specialist Educatie en Advies:
“We hebben een divers team waarmee we naast op scholen ook samenwerken met andere teams binnen de bibliotheek waarbij het vergroten van leesplezier en leesmotivatie bij zowel kinderen als volwassenen het doel is.”
Kittie, programmamanager Publieke Dienstverlening:
“Met trots werk ik bij de Bibliotheek Schiedam. Een geweldige culturele en maatschappelijke organisatie voor, door en met Schiedammers.”

Spreekt deze functie je aan? Solliciteer dan vóór woensdag 8 mei 2024 door je motivatiebrief en CV te mailen t.a.v. Daphne Meijer naar solliciteren@debibliotheekschiedam.nl o.v.v. vacature programmamanager Educatie. Sollicitaties voorzien van CV én motivatiebrief in de Nederlandse taal worden in behandeling genomen.

Sollicitatiegesprekken vinden plaats in week 20 en een eventueel 2e gesprek in week 21. De exacte data worden nader bepaald. Startdatum: zo spoedig mogelijk. Tijdens de selectieprocedure bewaren we je gegevens. Uiterlijk 4 weken na het beëindigen van de sollicitatieprocedure verwijderen we deze op grond van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

Wil je meer weten over de functie? Neem dan contact op met Kittie Boone (programmamanager Publieke Dienstverlening) via 06-81531320 of Daphne Meijer (Peoplemanager) via 06-15404822 of stuur een e-mail via solliciteren@debibliotheekschiedam.nl.

Klik hier voor een impressie van de Bibliotheek Schiedam.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.