Prinses Christina Concours: Medewerker Marketing en Communicatie

Het Prinses Christina Concours in Den Haag zoekt een Medewerker Marketing en Communicatie voor 24 tot 36 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Freelance/ZZP | Sluitingsdatum: geen



Bij het Prinses Christina Concours geloven we in de kracht van muziek. Al 57 jaar stimuleren we kinderen en jongeren in hun muzikale ontwikkeling. Met concoursen in de klassieke muziek, jazz en compositie, een rijdende concertzaal (de Classic Express), een online concours (De Muziekwedstrijd), het platform Kies Je Instrument en de PCC Academy is het Prinses Christina Concours een toonaangevend podium voor muziekeducatie en talentontwikkeling.

Met een team van 11 medewerkers zoeken we steeds naar verbetering en innovatie om muziek toegankelijk te maken, kinderen en jongeren te ondersteunen in hun muzikale ontwikkeling en de waarde van muziek door te geven. Een grote betrokkenheid met de doelgroep (kinderen en jongeren) en met onze belanghebbenden (docenten, muziekinstellingen, overheden en sponsoren) is daarvoor essentieel.

Vanwege ziekte van een collega zoeken we per direct, tot en met 15 juni een:

Medewerker Marketing & Communicatie

24 tot 36 uur per week

Ben jij een creatieve marketing en communicatie-professional, een teamspeler met een vlotte pen die van aanpakken weet? Heb je affiniteit met muziek? Dan ben jij wellicht de collega marketing en communicatie die we zoeken.

Marketing en communicatie
De twee marketingcommunicatiemedewerkers zorgen voor de naamsbekendheid en zichtbaarheid van het Prinses Christina Concours (PCC) in de volle breedte. De werkzaamheden variëren van het ontwikkelen en uitvoeren van het marketing- en communicatiebeleid, productontwikkeling, het schrijven van berichten voor website, nieuwsbrief, social media en pers tot het opzetten en uitvoeren van wervingscampagnes. Veel werkzaamheden hebben tot doel om deelnemers en publiek voor onze activiteiten te werven.

Wie zoeken we?
We zoeken een ervaren marketeer die in teamverband van aanpakken weet. Je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal. Je vindt het verhogen van online bereik en engagementoptimalisatie interessante uitdagingen. De doelgroep van het PCC, kinderen en jongeren tussen de 4 en 21 jaar, spreekt je aan en wakkert je maatschappelijke betrokkenheid aan. Je krijgt energie van het mede-ontwikkelen en uitvoeren van marketingcampagnes, met als doel een zo breed mogelijk publiek voor onze activiteiten te bereiken.

Natuurlijk heb je interesse in muziek, muziekeducatie en jongerencultuur. Je wordt blij van de missie en visie van het PCC. Voor deze functie is het verder belangrijk dat je bekend bent met alle ins en outs van sociale media, CRM-software (Salesforce) en websitebeheer (WordPress), of kun je deze makkelijk eigen maken.

Wat ga je doen?
Binnen het team werk je samen met de senior-medewerker marketing en communicatie aan de naamsbekendheid en zichtbaarheid van het Prinses Christina Concours. Een greep uit wat je gaat doen:

  • Je bedenkt online (en offline) campagnes om deelnemers en publiek te werven voor de projecten van het PCC (zoals de concoursen en de Classic Express) en voert deze uit.
  • Je maakt nieuwsberichten voor verschillende doelgroepen en voor al onze communicatiekanalen en onderhoudt de websites van het PCC.
  • Je bent verantwoordelijk voor een halfjaarlijks te versturen magazine.
  • Je brengt de aanwezigheid van PCC in socialmediakanalen naar een volgend niveau, onderhoudt deze op een verfrissende manier, promoot onze activiteiten en levert een bijdrage aan de doorontwikkeling van deze kanalen.
  • Je helpt mee om een proactief persbeleid uit te voeren.
  • Je beheert het toegewezen deelbudget voor marketing voor de projecten. Je meldt tijdig dreigende onder- en overschrijdingen en bedenkt daar mogelijke oplossingen bij.
  • Je bent verantwoordelijk voor de binnen het beleid passende producten en de ontwikkeling ervan.
  • Je beheert en onderhoudt het relatiebestand ten behoeve van marketing en communicatie.
  • Je draagt bij aan de uitvoering van concoursen en andere projecten.

Ons aanbod
Je gaat onderdeel uitmaken van een zeer gemotiveerd en divers team en een netwerk van jonge muzikanten, podia en verschillende organisaties met een hart voor muziek.

We bieden je een uurtarief conform de cao Nederlandse Podia en werken met een opdrachtovereenkomst. De standplaats is Den Haag, maar thuiswerken is, in overleg, zeker geen uitzondering. Daarnaast vragen de evenementen met enige regelmaat je aanwezigheid in avonden of weekends.

Interesse?
Stuur ons je cv met motivatiebrief naar vacature@christinaconcours.nl, ter attentie aan Alexander Buskermolen, directeur van het PCC. Mocht je een filmpje/vlog (circa 1 minuut) willen indienen om jezelf te introduceren of je motivatie verder te onderbouwen, dan zien wij die graag tegemoet!

Meer informatie over de functie is beschikbaar via Ilonka Kolthof, senior medewerker marketing en communicatie via e-mail ilonka.kolthof@christinaconcours.nl.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.