Nederlands Stoommachinemuseum: Manager Bedrijfsvoering

Het Nederlands Stoommachinemuseum in Medemblik zoekt een Manager Bedrijfsvoering voor 21,6 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: geenHet Nederlands Stoommachinemuseum is een verborgen parel aan de dijk tussen polder en IJsselmeer, net buiten Medemblik. Hier vind je een unieke collectie stoommachines en stoommodellen in een voormalig stoomgemaal, het rijksmonument Vier Noorder Koggen. Hier beleef je pure techniek van zichtbare, hoorbare en ruikbare mechanieken, aangedreven door water en vuur. En hier ontdek je de werking van stoommachines en hun rol in de industriële revolutie en de strijd tegen het water. Met veel enthousiasme leggen echte stokers en machinisten aan bezoekers uit hoe een stoommachine werkt. In het gemaal staan de originele pompen en stoommachines waarmee jarenlang de polders droog gehouden werden. Onder de werktitel Land van Water en Stoom is het museum hard bezig om het thema Waterbeheer verder uit te werken zodat het naast het thema Stoom een gelijkwaardig aandeel krijgt in de presentatie. Bijna alle machines draaien nog op stoom en geven een prachtig tijdsbeeld. Het gebouw is eigendom van het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier. Dit waterschap is verantwoordelijk voor het waterbeheer boven het Noordzeekanaal en Texel.

Het bestuur van de Stichting Nederlands stoommachinemuseum bestaat uit 6 á 7 onbezoldigde leden. Bij het museum werken circa 100 vrijwilligers in uiteenlopende functies bij de afdelingen collectie, publiek & presentatie of facilitaire ondersteuning. De dagelijkse leiding is in handen van een parttime directeur en een parttime manager bedrijfsvoering (beiden 0,6 fte).

Er ontstaat binnenkort een vacature voor de functie van

Manager Bedrijfsvoering

21,6 uur per week (0,6 fte)

Wat ga je doen als manager bedrijfsvoering?
Je verricht de werkzaamheden die verband houden met facilitaire ondersteuning. Je beheert de financiële administratie in de rol van schakel tussen de vrijwilliger-boekhouder en de penningmeester, maar stelt ook de dienstroosters voor de vrijwilligers op. Een belangrijke hoofdtaak is het toezicht op de bedrijfsgereedheid van de collectie stoommachines. Bij diens afwezigheid vervang jij de directeur als aanspreekpunt. Jij bent voorzitter van de technische commissie, die bestaat uit vrijwilligers met specialistische kennis van de stoommachines. Ten slotte onderhoud jij namens het museum de contacten over het gebouwbeheer met de eigenaar, het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier.

Functie-eisen
Je bent enthousiast, in staat om leiding te geven aan een divers team vrijwilligers en hebt voldoende affiniteit met techniek om mee te kunnen denken en praten over het beheren en in bedrijf houden van onze collectie stoommachines. Uiteraard is er een inwerkperiode en wordt er ruim de tijd genomen voor de functieoverdracht.

Salariëring
Afhankelijk van kennis en ervaring schaal 7. Het museum hanteert de cao van de Museumvereniging.

Spreekt deze functie jou aan en denk je dat jij de teamleider en technische ‘alleskunner’ bent die wij zoeken? Neem dan contact op met Henk Olbers voor meer informatie en/of een kennismakingsgesprek.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.