Kunstmuseum Den Haag: Zaalwacht

Kunstmuseum Den Haag in Den Haag zoekt een Zaalwacht voor 28 tot 35 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: geen



Kunstmuseum Den Haag is een van meest geliefde musea voor moderne kunst in Nederland. Het is gevestigd in een uniek museumgebouw van de architect Berlage. De collectie, met 165.000 kunstwerken, is internationaal toonaangevend en bevat onder andere moderne en hedendaagse beeldende kunst, fotografie, mode en toegepaste kunst. Per jaar organiseren we ongeveer vijfendertig tentoonstellingen in binnen- en buitenland. Fotomuseum Den Haag en KM21 horen ook bij Kunstmuseum Den Haag.

De afdeling Beveiliging en Publieksopvang is verantwoordelijk voor de beveiliging van de museumgebouwen, de bewaking van de kunstvoorwerpen, de gastvrije opvang van het publiek en de huishoudelijke zorg. De afdeling beschikt over eigen medewerkers, aangevuld met extern personeel voor de zaalbewaking.

Kunstmuseum Den Haag zoekt per direct voor de afdeling Beveiliging en Publieksopvang een

Zaalwacht

28 tot 35 uur per week

De zaalwacht is het eerste aanspreekpunt voor de museumbezoeker. Je bent het visitekaartje van het museum en daarom treed je representatief en gastvrij op. Ook ben je verantwoordelijk voor het houden van toezicht op de aanwezige kunst en de bezoekers in de publiekstoegankelijke ruimte van het museum. Zo nodig treed je corrigerend op. Ook ben je verantwoordelijk voor het uitvoeren van de voorgeschreven maatregelen bij onregelmatigheden. Hierbij moet je denken aan brand, ongevallen of (poging tot) diefstal. Deze onregelmatigheden rapporteer je aan de controleur of aan de collega’s van de centrale meldkamer. Naast de genoemde werkzaamheden verricht je ook werkzaamheden bij de entreekassa, garderobe en kaartcontrole.

Voor deze functie zoeken we gemotiveerde medewerkers die de Nederlandse taal goed beheersen en vriendelijk maar doortastend kunnen handelen. Je krijgt energie van samenwerken met collega’s en je bent stressbestendig in onvoorspelbare situaties. Hiernaast ben je flexibel, want je voelt je thuis in het museum op zowel rustige als drukke dagen.

Wat vragen we van jou

  • Verantwoordelijkheidsgevoel voor zowel de kunstwerken als de mensen heeft voor ons prioriteit. Het verlenen van of assisteren bij EHBO is een vereiste.
  • Werk- en denkniveau op vmbo / havo.
  • Een diploma Sport, Dienstverlening en Veiligheid of Beveiligingsmedewerker 1.
  • Je beschikt over een diploma EHBO en/of BHV en/of op het gebied van proactief beveiligen of je hebt de bereidheid deze te halen.
  • Je bent vier of vijf dagen beschikbaar en werkt volgens rooster waarvan minimaal een dag in het weekend.
  • Bij voorkomende evenementen werk je ook buiten reguliere werktijden.

We bieden
Een baan in een van Nederlands meest toonaangevende musea, op een afdeling die volop in beweging is en waar dus veel ontwikkeling mogelijk is met een contract voor een jaar met uitzicht op verlenging bij goed functioneren en een salaris volgens de museum-cao in, afhankelijk van kennis, ervaring en opleiding volgens salarisschaal 3.

Kunstmuseum Den Haag biedt graag ruimte aan zo veel en divers mogelijk talent. Wij nodigen alle geïnteresseerden en in het bijzonder kandidaten met een cultuur divers profiel uit om te reageren.

Informatie
Heb je vragen over deze functie of wil je meer informatie dan kun je contact opnemen met Rosita de Best, Hoofdcontroleur via Rdebest@kunstmuseum.nl.

Voor informatie over deze vacature kun ook je terecht bij P&O op mailadres personeelenorganisatie@kunstmuseum.nl.

Interesse
Is je interesse gewekt en beschik je over de juiste ervaring en competenties dan nodigen wij je graag uit om te reageren! Enkel brieven geschreven in het Nederlands worden door ons verwerkt.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.