Valkhof Museum: Stagiair(e) Marketing & Communicatie

Valkhof Museum in Nijmegen zoekt een Stagiair(e) Marketing & Communicatie voor 24 tot 32 uur per week | Vacature voor een Leertraject, Stageplaats | Sluitingsdatum: geen



Valkhof Museum koppelt hedendaagse kunst en cultuur aan de rijkdom van het verleden. Met de Romeinse Limes als inspiratiebron is Valkhof Museum een toonaangevend, grensverleggend museum over de mens op de grens en de grens van de mens. In samenwerking met publiek en partners organiseren we tentoonstellingen en activiteiten op het vlak van archeologie, geschiedenis en beeldende kunst. Met de blik van nu verbinden we het verleden en de nabije toekomst. Zo bieden we je een nieuwe kijk op de wereld.

In Valkhof Museum werken circa 40 vaste medewerkers en 100 vrijwilligers en freelancers samen om bezoekers een prettig welkom te bieden bij onze tentoonstellingen, onze activiteiten en ons programma voor scholen. Dat doen we op dit moment in ons tijdelijke pop-up museum aan het Keizer Karelplein, en vanaf 2026 in een vernieuwd Valkhof Museum aan het Kelfkensbos.

Onze afdeling marketing & communicatie is op zoek naar een

Stagiair(e) Marketing & Communicatie

24 tot 32 uur per week

Onze afdeling marketing en communicatie is op zoek naar een stagiair(e) die ons helpt met de werkzaamheden van alle dag, en die daarnaast een deel van zijn/haar tijd besteedt aan het op de kaart zetten van onze activiteiten. Hoe bereiken we een publiek voor onze activiteiten op locatie? Hoe en via welke kanalen kunnen wij in de toekomst beoogde doelgroepen beter bereiken? Om hier achter te komen, hebben we jouw hulp hard nodig!

Wie zoeken wij?
Ben je op zoek naar een afwisselende stage? Heb je ervaring met (online) marketing? We zoeken een stagiair(e) die niet bang is diens mouwen op te stropen en ideeën om te zetten naar praktische uitvoering. Iemand die weet van aanpakken en die graag meewerkt aan verbetering van onze marketing & communicatie afdeling. Naast de focus op marketing & communicatie voor onze activiteiten zul je de afdeling helpen met zaken als:

  • Schrijven van (pers)berichten en teksten voor de website of sociale media.
  • Creëren van content.
  • Bijhouden van adresbestanden.
  • Updaten van de website.
  • Communicatie rondom educatie.

Afhankelijk van je uren en de opdracht vanuit je opleiding is er natuurlijk ruimte voor een zelfstandig (afstudeer)project. Misschien heb je zelf wel leerwensen, zoals leren persberichten te schrijven, content creëren, meedenken over strategieën van tentoonstellingen en/of sociale media? We horen het graag!

Valkhof Museum wil een inclusieve organisatie zijn. Vraag jij je af of je wel bij het museum past of heb je fysieke uitdagingen? Aarzel dan niet om contact op te nemen. De pop-up locatie van het museum is rolstoel toegankelijk, er is een lift beschikbaar, een hulphond is toegestaan, en deels thuiswerken is mogelijk.

Wat bieden we je?
We bieden jou een fijne en leerzame werkplek in hartje Nijmegen. Onze collega’s hebben veel ervaring in de museale- en/of communicatie wereld en dragen graag bij aan je ontwikkeling. Bij ons kun je de handen uit de mouwen steken en veel leren.

  • Start van de stage is in april of mei 2024, voor drie of vier dagen in de week (in overleg).
  • Duur: vier tot zes maanden, stagevergoeding: € 300,00 bruto per maand op basis van 36 uur per week.

Profiel

  • Hbo- of wo-opleiding richting communicatie(wetenschap) en/of (online) marketing.
  • Communicatief vaardig.
  • Vlotte pen en goede schrijfvaardigheid in Nederlands.
  • Geen must, maar wel fijn: ervaring met online marketing en adressystemen, een goed oog voor social content en basiskennis in Adobe Illustrator en InDesign of Canva.

Reageren?
Wil je solliciteren? Je bent van harte welkom. Afhankelijk van de stagevereisten van jouw opleiding maken we verdere afspraken over de omvang en duur van de stage.

Voor inhoudelijke vragen kun je terecht bij Myrte Riethorst via marketing@valkhofmuseum.nl.

Je sollicitatie, inclusief cv, kun je richten aan Valkhof Museum, ter attentie van Agnes van Nassau, via e-mail vacatures@valkhofmuseum.nl.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.