Nederlands Openluchtmuseum: Multimediaspecialist

Het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem zoekt een Multimediaspecialist voor 32 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 30-04-2024



In het Nederlands Openluchtmuseum staat de geschiedenis centraal, maar op techniekgebied zijn we niet bepaald in het verleden blijven hangen. We hebben namelijk een imposante collectie van multimedia-apparatuur om onze presentaties mee te verrijken. Om te zorgen dat die apparatuur vlekkeloos blijft werken, maar ook nieuwe projecten op multimediagebied goed te coördineren, zijn we op zoek naar een technische nieuwe collega. Als jij toe bent aan een uitdaging als Multimediaspecialist op de mooiste werkplek van Nederland, leren we je graag beter kennen!

Multimediaspecialist

32 uur per week

Wat ga je doen?
Het aanspreekpunt voor alles op AV- en mechatronicagebied. Als Multimediaspecialist ben jij veel in het park te vinden, wat bepaald geen straf is. Je bent het aanspreekpunt voor storingen, dagelijks onderhoud, elektra van de AV-installaties, maar ook de mechatronica valt onder jouw beheer. Daarbij moet je denken aan bijvoorbeeld de bewegende delen en de motor van de rosoliemolen en de koets van de VGL-loods, maar ook kleinere onderdelen, zoals de semi-digitale spellen in de Canon van Nederland. En nog tal van andere objecten in het museumpark.

Veelzijdige functie
Deze functie is zo veelzijdig als een bezoekje aan ons museum. Hoewel we de functie de naam Multimediaspecialist hebben gegeven, ben je in deze rol ook deels planner, werkvoorbereider, projectleider, creative engineer, programmeur en nog veel meer. Je pakt ook zelf graag dingen aan, zoals klein installatiewerk. Moet er een projector of beeldscherm worden opgehangen? Dat heb jij zo gefikst.

Voorkomen en oplossen
Je gaat veel met techniek werken en we hoeven jou heus niet uit te leggen dat de techniek ons ook weleens in de steek laat. Gelukkig geldt dat niet voor jou. Is er een keer een storing, dan los je die op. Liever hebben we natuurlijk dat je storingen voorkomt, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Is een probleem te complex om zelf op te lossen en moeten we externe hulplijnen inschakelen? Dan coördineer jij dat en fungeer jij als aanspreekpunt. Dat doe je trouwens niet alleen bij storingen, maar ook bij projecten waarvoor we externe technici inschakelen. En ook bij keuringen: die coördineer jij. Verder ben jij beschikbaar voor ondersteuning bij eerste- en tweedelijns storingen.

Geen eilandje, maar een leuk en gebalanceerd team
Jouw team bestaat uit twee Multimediacollega’s, vijf teamleiders en één producent. Stuk voor stuk gedreven en sociaal vaardige mensen. Hoewel iedereen zijn of haar eigen specialiteit heeft, zorgen jullie er met kennisdeling voor dat iedereen van alle lopende projecten op de hoogte is. Jullie werken bepaald niet op een eilandje; je krijgt veel te maken met verschillende afdelingen binnen ons museum. Bijvoorbeeld met Vastgoedbeheer; met deze mensen overleg je over bijvoorbeeld installaties, verlichting en andere zaken met een stekker.

Wat breng je mee?
Je bent onze ideale nieuwe collega wanneer je jezelf herkent in de onderstaande punten:

  • Je hebt een opleiding op hbo-niveau afgerond, in de richting van elektrotechniek, AV-techniek, mechatronica of multimedia.
  • Uit jouw portfolio blijkt dat je ervaring hebt met multimedia en AV-techniek, bij voorkeur ook met belichting. Is dat niet het geval? Dan nemen we je graag een dag mee op pad om te kijken of er alsnog mogelijkheden zijn.
  • Hoewel je zeer goed zelfstandig kunt werken, blink je ook uit met mensen om je heen. Je komt namelijk te werken in een (klein) team van multimediaspecialisten. En je hebt ook te maken met publiek, dus een representatieve houding vinden we belangrijk.
  • Je kunt goed prioriteren, bent bestand tegen deadlines en schrikt niet als een spoedgeval je planning overhoop gooit, want techniek laat zich niet altijd plannen.
  • Je bent servicegericht en bent gebrand op het storingsvrij beheren van onze multimediapresentaties.
  • Je werkt transparant en communiceert goed en open om je werkzaamheden af te stemmen.

Dit krijg je van ons
Deze functie bij het Openluchtmuseum is een baan om trots op te zijn. En met onze beloning is helemaal niets mis. Dit hebben we je te bieden:

  • Een functie voor 32 uur per week.
  • Een bruto maandsalaris tussen € 2.963,- en € 3.763,- bij een 36-urige werkweek (schaal 8 van de Museum-cao).
  • Natuurlijk heb je ook recht op 8% vakantietoeslag en ontvang je een eindejaarsuitkering van 3,4%.
  • 27 vakantiedagen (194,4 uur) per jaar op basis van een 36-urig contract.
  • Je pensioen is goed geregeld met een regeling bij PFZW.
  • Volledige reiskostenvergoeding als je met het openbaar vervoer komt. Reis je op een andere manier, dan krijg je € 0,23 per kilometer met een maximum van 50 kilometer enkele reis.

Wanneer je bij ons in dienst komt mag je (samen met je inwonende) gezinsleden onbeperkt gratis ons Openluchtmuseum bezoeken, ook tijdens onze evenementen, en krijg je ook nog eens 10% personeelskorting in de museumwinkel en horeca. Voor Burgers’ Zoo krijg jij als medewerker gratis toegang én een parkeerkaart.

Zie je het wel zitten, deze prachtige en veelzijdige functie? Wacht dan niet te lang en maak je interesse kenbaar! Dit kan door uiterlijk dinsdag 30 april 2024 met jouw motivatie en cv te solliciteren. Wie weet lopen we dan snel samen je eerste ronde door ons museumpark en kun jij je nieuwe werkomgeving bewonderen.

Voor inhoudelijke vragen over deze baan kun je contact opnemen met Ronnie van Silfhout, Teamleider Multimedia: r.vansilfhout@openluchtmuseum.nl of 0623634014.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.