DAT!school: Penningmeester

DAT!school in Amsterdam zoekt een Penningmeester voor minimaal 5 keer per jaar | Vacature voor een Onbezoldigde functie | Sluitingsdatum: 15-05-2024De DAT!school is een multidisciplinaire Jeugdtheaterschool opgericht in 2009 in Amsterdam-Noord. Wij geloven dat ontwikkeling begint van binnenuit. Dat eigenheid een kracht is. Wij bieden een plek waar jaarlijks honderden kinderen en jongeren zich verbinden met elkaar en de buurt. Waar zij zich welkom en veilig voelen én hun verhalen delen in jeugdtheaterlessen, jeugdtheatervoorstellingen, buurtprojecten en vakantieactiviteiten. Dat doen we met onder meer de steun vanuit het meerjaren Kunstenplan van het Amsterdams Fonds voor de Kunsten (AFK).

In de opmaat naar een permanente nieuwbouw huisvesting op het Buikslotermeerplein in 2028 / 2029 gaan wij de komende jaren groeien in onze activiteiten, bereik en organisatie. In die periode werken we toe naar een duurzaam gezonde financiële positie passend bij de nieuwe huisvesting. Bij deze ontwikkelingen hebben wij oog voor fair pay en good governance.

Stichting DAT!school zoekt een

Penningmeester

Bestuurslid met financieel profiel

minimaal 5 keer per jaar

Voor het bestuur van de stichting zijn wij per direct op zoek naar een ervaren en enthousiaste penningmeester die het leuk vindt om deze functie in te richten op een manier die aansluit op onze ambities. En bij wil dragen aan een gezonde financiële basis voor onze toekomstplannen.

De dagelijkse leiding en uitvoering van de stichting is in handen van de directeur/artistiek leider, zakelijk leider en productie coördinator. Zij werken samen met een grote schil van freelance docenten, kunstenaars en samenwerkingspartners. Het bestuur van de stichting komt gemiddeld vijf keer per jaar bij elkaar voor bestuursvergaderingen en weet goed het evenwicht te behouden tussen betrokkenheid en bestuurlijke afstand.

We vragen kandidaten bereid te zijn om

 • Ten minste vijf keer per jaar te vergaderen met het bestuur en directie in Amsterdam (of online).
 • Een actieve rol te spelen in het bestuur.
 • Advies en ondersteuning te bieden op het gebied van financiële besluitvorming, -rapportages en fondsenwerving.
 • Gemiddeld twee uur per week beschikbaar zijn om een vinger aan de pols te houden bij de voortgang van de eigen portefeuille en de stichting.
 • De begroting, de jaarrekening en financiële jaarplanning te controleren.
  Het streven is om in komende jaren een Raad van Toezicht model in te voeren. Van kandidaten wordt verwacht hier ook voor beschikbaar te zijn.

We zoeken kandidaten met

 • Minimaal hbo werk- en denkniveau, met bijvoorbeeld een achtergrond in financiën, economie of bedrijfskunde.
 • Ervaring met financiële strategie en -beheer, bij voorkeur in een culturele of non-profit organisatie.
 • Ervaring met de fase van (financiële) groei en ontwikkeling is een pre.
 • Analytische vaardigheden en een goed cijfermatig inzicht.
 • Goede communicatieve vaardigheden.

Wat bieden wij?

 • Een bestuurspositie in een kleine, inspirerende culturele organisatie in Amsterdam met passie en ambitie.
 • Een organisatie in ontwikkeling, waar je als bestuurslid grote invloed hebt op het professionaliseren van de bedrijfsmatige en financiële kant van de organisatie.
 • Je bent als bestuurslid betrokken bij een ambitieus (nieuwbouw) huisvestingsproject. In de samenwerking met de gemeente en in de realisatie in de komende jaren is jouw financiële inzicht en expertise nodig en welkom!
 • Gezellige, informele sfeer en verbondenheid binnen en tussen bestuur en team.

De benoeming is voor een termijn van vier jaar, met de mogelijkheid van een eenmalige verlenging naar een tweede termijn, conform het rooster van aftreden. De functie is onbezoldigd, maar relevante reis- en onkosten worden vergoed. Jaarlijks vindt er een wederzijdse evaluatie plaats van ieder bestuurslid en een zelfevaluatie van het bestuur.

Interesse?
Heb je belangstelling voor deze functie? Mail ons dan voor 15 april 2024 via info@datschool.nl. Voeg daar een korte motivatie en cv aan toe.

Inlichtingen
Heb je eerst nog vragen, laat het ons weten en de voorzitter van het bestuur belt je op! We kijken uit naar je sollicitatie!

Geschikte kandidaten nodigen we zo spoedig mogelijk uit voor een kennismakinggesprek. Mocht jij onze nieuwe medebestuurder worden, dan vragen we om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). De benoeming vindt in overleg zo spoedig mogelijk plaats.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.