Internationaal Theater Amsterdam: Stagiair(e) Grafische Vormgeving

Internationaal Theater Amsterdam in Amsterdam zoekt een Stagiair(e) Grafische Vormgeving voor 24 uur per week | Vacature voor een Leertraject, Stageplaats | Sluitingsdatum: geen



Internationaal Theater Amsterdam (ITA) is één van de grootste theaterorganisaties van het land. Ons theater in het hart van Amsterdam is het thuis van ons eigen internationale ensemble maar ook van vele andere podiumkunstenaars uit binnen– en buitenland. Huis en ensemble vormen samen een unieke instelling, die vanuit een eigentijdse visie programmeert, produceert en inspireert.

De afdeling Vormgeving
De afdeling Vormgeving ontwerpt alle (grafische) vormgeving binnen ITA voor de eigen producties, de publiciteit en communicatie alsmede het gebouw. Daarnaast is de afdeling verantwoordelijk voor alle scenografie van eigen producties en de fotografie van affiches en scènefotografie van eigen producties. Het team wordt aangestuurd door Roel Van Berckelaer, hoofd Vormgeving en bestaat verder uit een vaste scenografie assistent, twee fotografen en drie grafisch vormgevers, aangevuld met een aantal freelance scenografen en enkele stagiaires.

ITA profileert zich in haar visuele communicatie door veelvuldig gebruik te maken van fotografisch beeld. Alle foto’s voor het ensemble worden gemaakt door onze huisfotografen. Naast het maken van foto’s voor publicitaire doeleinden werken zij aan een continu groeiend beeldarchief van het gezelschap.

Op onze afdeling vormgeving hebben we plek voor een enthousiaste stagiair(e), voor drie dagen per week, die praktijkervaring wil opdoen in het vakgebied van grafische vormgeving.

Stagiair(e) Grafische Vormgeving

24 uur per week

We zijn op zoek naar
Een student(e) met interesse voor grafische vormgeving in het algemeen. We verwachten nieuwsgierigheid en bereidwilligheid om binnen een team van vormgevers te werken. Passie voor motion design en animatie is een voordeel. Internationaal theater Amsterdam werkt op een hoog niveau en daarom vinden we het erg belangrijk dat je wilt leren om snel, secuur én onder druk te presteren. Kennis van adobe pakket is een must.

Wat bieden wij jou
Een stage van drie dagen per week (in overleg) waarin je ervaring opdoet in het werken voor een grote culturele organisatie. Je wordt begeleid en aangestuurd door de verschillende grafische ontwerpers op de afdeling vormgeving. In je stage krijg je te maken met de verschillende aspecten van het grafisch productieproces van de afdeling: archiefbeheer – beeldredactie – creatieve beeldbewerking –DTP.

Daarmee wil ITA je inzicht geven in het werk van een huisgraficus in de grootste culturele organisatie van Nederland.

Stageperiode
De stageperiode duurt minimaal drie maanden en is in principe voor drie dagen in de week. Je kunt tijdens deze stage ook werken aan een specifiek project, in overleg met je stagebegeleider. Denk bijvoorbeeld aan een afstudeeropdracht of scriptie. Werkdagen worden bepaald in afstemming met de leidinggevende van de afdeling. Je stage loop je voornamelijk op het kantoor van de afdeling vormgeving in de Stadsschouwburg in Amsterdam, aan het Leidseplein.

Stagevergoeding
De stagevergoeding bedraagt per 1 januari 2024 € 375,- bruto per maand bij 40 uur per week volgens de CAO Toneel en Dans (CAO Toneel en Dans – Kunstenbond).

Heb je interesse?
Voor we je uitnodigen willen we graag een korte motivatie per mail van je ontvangen. Die kun je sturen naar roel.vanberckelaer@ita.nl.

Graag tot snel bij ITA!

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.