Directeur bedrijfsvoering Chris Opgenoort verlaat het Maritiem Museum Rotterdam per 31 december 2022. Vanwege zijn vertrek naar het buitenland geeft hij het roer over aan een waarnemend zakelijk-directeur Roel van Woerden, die het museum tijdelijk zal leiden samen met algemeen directeur Bert Boer.

Francine Mendelaar heeft aangekondigd dat zij per 1 januari 2023 stopt als directeur van Fonds Kwadraat in Amsterdam. Zij heeft dan veertien jaar leiding gegeven aan het fonds, dat sinds 1971 rentevrije leningen verstrekt aan beeldend kunstenaars, fotografen en ontwerpers als investering in hun kunstpraktijk. Mendelaar wordt opgevolgd door Gili Crouwel.

Als hét kunstpodium voor tekenen in Nederland ziet het Drawing Centre in Diepenheim het ‘publiek delen’ van de waarden van tekenen, beeldende kunst, onderzoek en experiment als een essentiële activiteit. Met trots presenteert Drawing Centre Diepenheim daarom twee nieuwe artistiek programmeurs: Roy Voragen en Noa Zuidervaart.

Vanaf januari 2023 start Ulrike Söbbeke als Zakelijk Directeur bij het Luxor Theater in Rotterdam. Naast Algemeen Directeur Marc van Kaam zal zij bij gaan dragen aan de ambitieuze plannen van Luxor voor Rotterdam. Luxor is in ontwikkeling om niet alleen voor belevenis, maar juist van betekenis voor de stad zijn. Het theater gaat daarmee verder dan het aanbieden van voorstellingen, het opent de deuren voor elke Rotterdammer.

Johanna Somers wordt de nieuwe directeur van de Schrijverscentrale in Amsterdam. Zij volgt per 1 januari 2023 Anne Zeegers op. Somers heeft carrière gemaakt in het theater en de beeldende kunst en maakt nu de overstap naar de letteren.

De Raad van Toezicht van cultuurhuis De Nobelaer heeft Wim Staessens benoemd tot nieuwe directeur-bestuurder. Hij volgt op 1 januari 2023 Hilda Vliegenthart op die het cultuurhuis per 1 oktober heeft verruild voor Nieuwe Veste in Breda. Staessens (1976) was de afgelopen vijf jaar directeur bij Theater Koningshof in Maassluis.

WORM kondigt met plezier Johan Gijsen aan als interim bestuurder. Johan begint als interim op 1 november aanstaande, tot mei 2023. Johan heeft een lange en succesvolle carrière als programmamaker voor Tivoli in Utrecht en is onder andere oprichter en jarenlange directeur van het internationale festival Le Guess Who?

Victoria Simonsz-van Krieken is per 15 november 2022 benoemd tot directeur-bestuurder van Brabant C te Oisterwijk. Zij volgt Frans van Dooremalen op, die deze functie vanaf de start van Brabant C in 2015 heeft vervuld en Brabant C aan het eind van dit jaar gaat verlaten.

Het Rijksmuseum heeft Maud van Suylen en Austėja Mackelaitė aangesteld als conservatoren tekeningen bij het Rijksprentenkabinet. Maud van Suylen was wetenschappelijk medewerker in het Rijksprentenkabinet en begint op 1 november 2022 in haar nieuwe rol. Austèja Mackelaitė is nu nog werkzaam als de Annette and Oscar de la Renta Assistant Curator of Drawings and Prints bij de Morgan Library & Museum in New York en begint op 1 januari 2023.

Eind dit jaar neemt Tiana Wilhelm na bijna vijftien jaar afscheid als directeur van de Musea Zutphen: het Stedelijk Museum Zutphen en Museum Henriette Polak. Zij wordt per 1 januari 2023 opgevolgd door Paulo Martina, momenteel directeur van Museum Van Bommel van Dam in Venlo.

De Stichting TT Week Assen heeft een nieuwe directeur-bestuurder. De Stichting is verantwoordelijk voor de organisatie van het jaarlijkse TT Festival, waaronder ook de TT Kermis en TT NightRide. Vanaf oktober zal Jan Gerbrand Krol de voorbereidingen starten voor de editie 2023.