HKU start in januari 2024 met het lectoraat Creatieve Maakprocessen en Leren en heeft daarvoor Dr. Fabiola Camuti aangesteld als lector. Leren speelt op verschillende manieren een rol bij HKU, zowel in onderwijs als in onderzoek. De lector Creatieve Maakprocessen en Leren brengt een nieuwe kijk op actuele vragen uit het kunstonderwijs en kunsteducatie waarbij innovatie en verbinding met de HKU Lichtpunten centraal staan.

Sinds het najaar van 2022 bevindt de stichting WMC Kerkrade zich in een organisatorisch transitieproces. Door de daarmee gepaard gaande statutaire wijzigingen en organisatorische vernieuwingen sluit de organisatie beter aan op de ontwikkelingen in de maatschappij in het algemeen en in de cultuursector in het bijzonder. De organisatie wordt aldus meer toekomstgericht en -bestendig. Als de nieuwe directeur-bestuurder is Bart van der Roost na een sollicitatieprocedure aangesteld.

Op 22 mei 2023 startte Sietske de Haan als interim zakelijk leider bij Oorkaan in Amsterdam. Al snel bleek zij de juiste persoon op de juiste plek bij dit internationale muziekgezelschap dat gespecialiseerd is in livemuziek voor een publiek vanaf 2 tot 102 jaar. Oorkaan is verheugd mede te delen dat haar interim opdracht overgaat in een dienstverband.

IFFR in Rotterdam heeft Tamara Tatishvili benoemd als nieuw hoofd van het Hubert Bals Fonds (HBF), het filmfonds van het festival. Tatishvili, een doorgewinterde film strategie consultant en voormalig directeur van het Georgian National Film Center, brengt een schat aan ervaring mee binnen verschillende facetten van de filmindustrie, waaronder strategie, adviesfuncties, productie en programmering.

Per 1 januari 2024 treedt Sieta Keizer aan als Artistiek Coördinator bij het Brabantse musicalgezelschap Oatmilk Studio in s’-Hertogenbosch. Hierdoor vormt Oatmilk Studio een directie bestaande uit Niels van Doormalen (Algemeen Directeur) en Sieta Keizer (Artistiek Coördinator).

Per 1 september 2023 is Nicole de Kogel-Rust gestart als zakelijk leider van Danstheater AYA in Amsterdam. Ze volgt Manuel Segond von Banchet op, na 15 jaar zakelijk leiderschap bij AYA bereikt hij in november de pensioengerechtigde leeftijd.

CAMERA JAPAN heeft Lisa Klompe aangesteld als nieuwe zakelijk directeur. Samen met festivaldirecteur Alex Oost vormt zij de directie en sturen zij gezamenlijk het team aan met als doel zowel het festival als de organisatie verder uit te bouwen.

Op 1 augustus 2023 is Corinne van Lelieveld gestart als directeur van Stichting Cultuurhuis Casa Cadanza, het spiksplinternieuwe cultuurhuis dat in Berkel en Rodenrijs wordt gerealiseerd. Met het aantreden van Corinne van Lelieveld wordt de volgende stap gezet in de doorontwikkeling om van Cultuurhuis Casa Cadanza een succesvolle ontmoetingsplek te maken.