Colin Huizing is per 1 juli 2022 de nieuwe artistiek directeur van Museum Kranenburgh te Bergen. Colin Huizing werd in januari dit jaar aangesteld als artistiek leider a.i. van het museum, naast Adriana González Hulshof die in januari startte als zakelijk directeur.

Marit van den Elshout is door het bestuur van FilmForward te Amsterdam benoemd als nieuwe directeur. Met ingang van 1 september 2022 neemt zij de taken over van kwartiermakers Dana Linssen en Joost de Vries. Met haar nationale en internationale netwerk en vernieuwende visie op talentontwikkeling zal ze de verdere koers bepalen voor de nieuwe netwerkinstelling en expertisecentrum voor talentontwikkeling in de Nederlandse film- en av-sector.

Het Van Eesteren Museum in Amsterdam heeft Jorn Konijn aangesteld als nieuwe directeur. Konijn (44) werkte als hoofd programmeur bij Dutch Design Week, als curator bij EYE Filmmuseum en het Nederlands Architectuurinstituut en deed bestuurlijke ervaring op bij de Raad voor Cultuur en het Brabant C Cultuurfonds.

Vanaf 13 juni is Joran de Boer de nieuwe zakelijk directeur van Peergroup in Donderen. Zij volgt Nynke Oele op die als Coördinator bij Station Noord aan de slag gaat. Joran de Boer is geen onbekende voor Peergroup: ze startte haar carrière in de theatersector als productieleider, dramaturg en regie-assistent bij Peergroup, keerde na een korte uitstap weer terug en heeft zich inmiddels elders gespecialiseerd als zakelijk leider en creatief producer.

Het HOFtheater heeft de afgelopen periode gewerkt met een interim-directeur, namelijk Peter Smit. Deze maanden hebben er toe geleid dat de directeur en de raad van toezicht, na raadpleging van medewerkers en vrijwilligers, zijn overeengekomen deze interim positie om te zetten in een definitieve. Daarmee komt de leiding van het voor Salland belangrijke HOFtheater weer in vaste handen.

Per 1 juni 2022 is Jeek ten Velden de nieuwe directeur-bestuurder van Paradiso Melkweg Productiehuis in Amsterdam. Jeek ten Velden is regisseur en theatermaker. Hij studeerde in 2010 af aan de regieopleiding van de Toneelacademie Maastricht. Sindsdien werkte hij voor diverse gezelschappen en instellingen als Orkater, De Nieuwe Oost en Het Concertgebouw.

Elke provincie heeft sinds 2019 een digitaal-erfgoed-coach bij wie erfgoedinstellingen terecht kunnen met hun vragen over het duurzaam digitaal toegankelijk maken van digitaal erfgoed. Esther van Velden is de nieuwe digitaal-erfgoed-coach voor de provincie Overijssel. Ze volgt Martine de Boer op.

Op 15 februari 2022 is Lara Schwarz gestart bij Museum Prinsenhof Delft als Hoofd Development. Met deze nieuwe functie sorteert het museum voor op een grote campagne voor de verbouwing van het museum in 2023. Lara Schwarz was eerder van 2015 – 2021 manager Development bij het Amsterdam Museum.

Deirdre Carasso wordt benoemd als lid van de Raad voor Cultuur. De ministerraad heeft daarmee ingestemd op voorstel van staatssecretaris Uslu van Cultuur en Media. De benoeming gaat in op 1 juli 2022 voor een periode van vier jaar.

Aminata Cairo benoemd tot lector en Rosa te Velde tot associate lector van het nieuwe lectoraat Sociale Rechtvaardigheid en Diversiteit in de Kunsten bij de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (AHK). Dit AHK-brede duo-lectoraat, dat op 1 augustus a.s. van start gaat, wordt door het College van Bestuur ingesteld om onderzoek naar sociale rechtvaardigheid, inclusie en diversiteit in de kunsten te versnellen.

Dubbel feest! Nadat Patronaat bekend maakte Hillie Zoetelief aan te hebben genomen als nieuwe Manager Programma & Marketing, mag de vlag weer uit voor de laatste aanwinst: Michel Bloem treedt op 1 juni aan als senior programmeur bij Patronaat in Haarlem.

Na een korte zoektocht vindt Patronaat in Hillie Zoetelief de perfecte opvolger voor Lisa de Jongh als Manager Programma & Marketing bij Patronaat in Haarlem. Zoetelief, tussen 2001 en 2016 woonachtig in Haarlem en daardoor maar al te bekend met de stad, werkte tot voor kort als Hoofd Programma & Marketing van poppodium Bibelot in Dordrecht.

Geert-Jan Janse is benoemd als nieuwe directeur van Vereniging Rembrandt in Den Haag. Hij zal per 1 juli 2022 de huidige directeur Fusien Bijl de Vroe opvolgen, die vanwege het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd afscheid neemt.

Hanneke Broekhuizen begint medio augustus 2022 als directeur-bestuurder van FlevoMeer Bibliotheek. Zij neemt het stokje over van Jan Gommer, die besloten heeft per september van zijn pensioen te gaan genieten. Hanneke gaat leiding geven aan de bibliotheekorganisatie voor de gemeenten Dronten, Lelystad, Noordoostpolder, Urk en Zeewolde.