Op 17 november 2022 organiseert Het Concertgebouw een symposium over diversiteit en inclusiviteit in de klassieke muziek met sprekers uit binnen- en buitenland. Daarbij zal de Amsterdamse wethouder Touria Meliani het eerste exemplaar van het boek Van exclusief naar inclusief in ontvangst nemen. Journalist en schrijver Stephan Sanders ging hiervoor in gesprek met musici, bezoekers, beleidsmakers en bestuurders over diversiteit en inclusiviteit in de klassieke-muziekwereld.

Oostpool is de afgelopen jaren grondig vernieuwd. Na de aanstelling van een nieuwe directie en artistiek team, is er hard gewerkt om Oostpool op alle fronten dynamischer, diverser en aantrekkelijker voor de leeftijdsgroep 18 tot 45 te maken. Dit resulteert nu in een vernieuwde positionering en branding die we met gepaste trots presenteren.

De Nederlandse Bachvereniging en haar artistiek leider Shunske Sato verlengen hun samenwerkingscontract niet. Dat hebben zij deze week met wederzijdse instemming besloten. Sato’s aanstelling eindigt in juni 2023; het huidig seizoen is hij dus nog regelmatig met het ensemble te horen op podia in binnen- en buitenland.

Oprichter en algemeen directeur Johan Gijsen neemt na 16 jaar afscheid van Le Guess Who? in Utrecht. In 2007 startte Johan Gijsen samen met Bob van Heur het festival Le Guess Who? om ondervertegenwoordigde muziek een plek te geven. Nu is het festival met zijn genre-doorbrekende programmering wereldwijd toonaangevend en trekt het ieder jaar muziekliefhebbers van over de hele wereld.

Kunsten ’92 in Amsterdam is de belangenorganisatie voor kunst, cultuur, erfgoed en de creatieve sector. Vanwege het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd van de huidige algemeen secretaris/directeur, Marianne Versteegh, is Kunsten ’92 op zoek naar een opvolger.

Na ruim 17 jaar neemt Lous Kerkhof per 1 november 2022 afscheid als directeur-bestuurder van Oyfo in Hengelo. Nadat de nieuwe locatie van Oyfo vorig jaar in oktober 2021 officieel met groot succes is geopend, vindt Kerkhof nu dat de tijd rijp is dat een nieuwe directeur-bestuurder het van haar overneemt.

Directeur-bestuurder Sanne Scholten heeft na een periode van zes jaar besloten LKCA in Utrecht te verlaten. Ze start per 15 november als directeur van de PO-Raad, de sectorvereniging voor schoolorganisaties in het basisonderwijs, speciaal basisonderwijs en (voortgezet) speciaal onderwijs. Sanne blijft nog tot begin november in functie bij LKCA.

Algemeen directeur Janpier Brands zal WORM in Rotterdam op 1 november 2022 verlaten. Hij wordt in opdracht van Codarts en Willem de Kooning Academie (Hogeschool Rotterdam) kwartiermaker van de Bauhaus Cultuur&Campus op Rotterdam Zuid.