Anouk de Wit heeft met ingang van 1 januari 2022 haar functie als directeur van het Van Eesteren Museum te Amsterdam neergelegd. Zij rondt daarmee een mooie periode van bijna negen jaar af waarin zij het museum uitbouwde van een bewonersinitiatief tot een erkend museum met een paviljoen aan de Sloterplas in Amsterdam.

Na bijna zes jaar directeurschap neemt Zippora Elders afscheid van bloeiend Kunstfort bij Vijfhuizen. Kunstfort bij Vijfhuizen feliciteert Zippora Elders met haar nieuwe functie als Head of Curatorial Department & Outreach bij de gerenommeerde kunstinstelling Gropius Bau in Berlijn. Zij volgt Chief Curator Julienne Lorz op.

Janneke van der Wijk neemt per 1 januari 2022 afscheid als directeur van het Conservatorium van Amsterdam (CvA). Per die datum verruilt zij haar functie bij het CvA voor die van directeur van een nieuw op te richten vermogensfonds genaamd de ELJA Foundation. Dit vermogensfonds gaat projecten en programma’s initiëren en financieren op het terrein van muziek, dans en beeldende kunst met als doel groepen kinderen en jongeren met elkaar te verbinden.

Salima Belhaj heeft de Raad van Toezicht laten weten haar termijn als voorzitter per 5 december 2021 helaas niet te verlengen, vanwege haar drukke werkzaamheden als Tweede Kamerlid. Rotterdam Festivals, de stichting verantwoordelijk voor de cultuurparticipatie in Rotterdam, respecteert de keuze van Belhaj en wenst haar veel succes.

Museum Boijmans Van Beuningen heeft de wens een museum te zijn waar diversiteit en inclusie leidend is in personeel, programma, publiek en partners en onderschrijft de Code Diversiteit & Inclusie. De onlangs aangetrokken diversiteitsadviseur Mourad El Moussati gaat in de komende tijd met het museum aan het werk om deze ambities vorm te geven.

Met ingang van 1 november 2021 vertrekt Ingeborg Walinga, algemeen directeur/bestuurder van het Noord Nederlands Orkest in Groningen. Zij wordt de nieuwe dean (directeur) van het Prins Claus Conservatorium (PCC) en leading dean (directeur) van het kenniscentrum Kunst & Samenleving.