Lars Boering stopt per direct als directeur bij De Zilveren Camera. Hij vertrekt naar het European Journalism Center. Deze baan valt in tijd en standplaats niet te combineren met de directeursfunctie bij Stichting De Zilveren Camera, waardoor het bestuur van de stichting helaas heeft moeten besluiten zijn aanstelling per direct ongedaan te maken.

De voorbereidingen van de renovatie van het Amsterdam Museum zijn in volle gang. Eind vorig jaar stemde de Gemeenteraad in met de investering in de verbouwing. Na de lange voorbereiding, werden de ontwerpen begin februari formeel voorgelegd aan de Commissie Ruimtelijke Kwaliteit.

Na 15 jaar verdwijnt ‘Operadagen Rotterdam’ om plaats te maken voor een nieuwe naam: O. Trouwe bezoekers van Operadagen Rotterdam herkennen in O. een festival dat focus houdt op avontuur, talentvolle makers en crosslinks met vele genres: van performance tot electropop en van smartlap tot streetculture. Nieuw publiek wordt verwelkomd door een festival dat zegt: vergeet wat je weet over ‘opera’, laat je verrassen door O.!

Enkele balie- en beveiligingsmedewerkers van het Fries Museum gaan de komende weken aan de slag als gastheer- en vrouw in de zorg. Via FMXXL, een zakelijk vriend van het museum, kwam de samenwerking tot stand. De museummedewerkers ondersteunen bij zorggroep Liante, locatie Sinnehiem te Haulerwijk.

Na 32 jaar opent het Evoluon in 2021 haar deuren weer voor het grote publiek. Next Nature Network (NNN) heeft, onder leiding van kunstenaar-technoloog Koert van Mensvoort, een visie ontwikkeld voor het iconische rijksmonument. Het heropende Evoluon vertelt het verhaal over moederschip Aarde en moedigt ons allen aan als een harmonieuze bemanning samen te werken voor de toekomst van de aarde.