In 2025 start het Nederlands Theater Festival (NTF), naast festivallocatie Amsterdam, een nieuwe samenwerking met Theater Rotterdam en PLT (Parkstad Limburg Theaters) Heerlen. In beide steden zijn NTF-jurygeselecteerde voorstellingen te zien onder de naam Nederlands Theater Festival Rotterdam en Nederlands Theater Festival Heerlen.

Eind november zal algemeen directeur Andreas Blühm (65) zijn werkzaamheden bij het Groninger Museum beëindigen. “Na 36 jaar werk bij vijf musea in twee landen, waarvan 19 jaar als directeur, is het moment gekomen om afscheid te nemen.” Blühm begon in 2012 bij het Groninger Museum na zijn directeurschap bij het Wallraf-Richartz-Museum in Keulen. Van 1993 tot 2005 was hij Hoofd Presentatie van het Van Gogh Museum in Amsterdam.

Na zeven gouden en duizelingwekkend productieve jaren bij De Warme Winkel in Amsterdam vliegt Florian Myjer uit om op eigen kracht zijn theaterpraktijk voort te zetten. In de herfst van 2024 keert hij wel nog een keer bij ons terug om samen met Abke Haring in de grote zalen van Nederland en België Brideshead Revisited te spelen.

Het Concertgebouworkest neemt als toonaangevende internationale speler een actieve rol in het stimuleren en ontwikkelen van vrouwelijk talent onder componisten en dirigenten. Het orkest wil zo bijdragen aan een evenwichtige man/vrouw-verhouding in het landschap van componisten en dirigenten. Hiertoe is het Fonds Toonaangevende vrouwen in muziek in het leven geroepen.

Na een meer dan 60-jarige carrière jaar als dirigent heeft Edo de Waart bekend gemaakt met pensioen te gaan. Sinds zijn debuut in 1964 dirigeerde Edo alle grote orkesten van de wereld. Hij was van 1989 tot 2004 chef-dirigent van het Radio Filharmonisch Orkest (RFO) te Hilversum.

Op 1 augustus 2024 beëindigt Patrick van Mil (1958) zijn werkzaamheden als directeur-bestuurder bij Stedelijk Museum Alkmaar. Van Mil is sinds 2016 directeur van het museum. Binnenkort bereikt hij de pensioengerechtigde leeftijd. Hij sluit zijn werk bij het museum af met de opening van de nieuwe tentoonstelling Allemaal Alkmaar.

Na ruim 4 jaar aan SKVR verbonden te zijn geweest als directeur heeft Claudia Doesburg een nieuwe uitdaging gevonden. Zij start per 1 juni als bestuurder van HefGroep-kindeRdam, een organisatie voor kinderopvang, jongerenwerk en maatschappelijk werk.

Beeld & Geluid is de nieuwe huurder van het voormalige BCC-pand op de Kerkbrink in het centrum van Hilversum. Het pand wordt de komende maanden zodanig verbouwd dat Beeld & Geluid zijn unieke muziekcollectie er op een duurzame wijze kan opslaan én openstellen voor het publiek. In het pand komt onder andere een (opname)studio en een plek om de collectie te bekijken en beluisteren. In de komende maanden zal samen met Hilversum worden onderzocht welke invulling het beste past bij de stad, de collectie en bij Beeld & Geluid.