Van Eesteren Museum: Anouk de Wit vertrekt

Foto: Joost Bataille

Anouk de Wit heeft met ingang van 1 januari 2022 haar functie als directeur van het Van Eesteren Museum te Amsterdam neergelegd. Zij rondt daarmee een mooie periode van bijna negen jaar af waarin zij het museum uitbouwde van een bewonersinitiatief tot een erkend museum met een paviljoen aan de Sloterplas in Amsterdam.

Anouk de Wit: ‘Toen ik in 2013 aantrad als directeur kreeg ik de opdracht mee een paviljoen te organiseren. Met trots kijk ik terug op de realisatie hiervan in 2017 en de officiële erkenning als museum in 2020, met als gevolg daarvan aansluiting bij Museumkaart in 2021. Ik wens het bestuur, de museumstaf en alle vrijwilligers veel succes met het uitbouwen van het reeds opgebouwde netwerk en het verder brengen van dit prachtige museum, met een rijk programma vol bijeenkomsten en debat. De stad is nooit af en er ligt nog veel moois in het verschiet.’

In januari draagt De Wit haar werkzaamheden over aan interim-directeur Marlies Buurman, een culturele en creatieve architectuurhistoricus die eerder bij ARCAM werkte en haar sporen in Amsterdam West verdiende bij broedplaats WOW. Het geplande, rijke programma dat Anouk de Wit bij het Van Eesteren Museum heeft vormgegeven wordt daarmee gecontinueerd.

Voor Anouk de Wit wordt een passend afscheid georganiseerd wanneer de coronamaatregelen dat toestaan.

Lees meer: Van Eesteren Museum (22-12-2021)