Theater De Krakeling: Marleen Lamers vertrekt

Zakelijk directeur-bestuurder Marleen Lamers vertrekt per 1 februari 2022 bij Theater De Krakeling in Amsterdam. Ze was ruim twaalf jaar werkzaam bij het jeugdtheater.

“Theater De Krakeling laat kinderen en jongeren kennis maken met nieuwe werelden, nieuwe perspectieven. De Krakeling laat zien dat er meer mogelijk is dan je dacht en inspireert daarmee voor de rest van je leven. Wij hopen dat volwassenen ook nog met een blik vol mogelijkheden naar de wereld kijken. Juist dat ga ik nu ook doen,” aldus Lamers.

Lamers vormde de laatste jaren met artistiek directeur-bestuurder Kees Blijleven de directie van De Krakeling. In 2015 werd zij aangesteld als zakelijk manager en in 2019 door de Raad van Toezicht benoemt tot zakelijk directeur-bestuurder. “Lamers heeft met haar visie en verbindende kwaliteiten een belangrijke rol gespeeld in de professionaliseringsslag van het theater.” aldus voorzitter van de Raad van Toezicht Nanda Hagedoorn. Onder Lamers zakelijke leiding is De Krakeling verhuisd naar de nieuwe locatie op Cultuurpark Westergas. Een nieuwe locatie was al langere tijd een wens, maar werd ook noodzakelijk vanwege funderingsproblemen in het oude pand. Samen met Blijleven stelde Lamers de plannen voor 2021-2024 op die goed werden beoordeeld door het AFK.

De werving van een nieuwe zakelijk directeur-bestuurder zal zo spoedig mogelijk worden gestart.

Lees meer: Theater De Krakeling (15-11-2021)