Stadstheater Zoetermeer: directeur vertrekt

Hilko Folkeringa. Foto: Ron Jenner Fotografie

Hilko Folkeringa, directeur-bestuurder van Stadstheater Zoetermeer en restaurant STAGE kitchen & café, gaat de culturele instelling verlaten. Na 16 jaar theaterdirecteur te zijn geweest, waarvan de laatste vier jaar in Zoetermeer, wil hij een volgende stap maken in zijn leven en hier een andere invulling aan geven.

Folkeringa stopt per 1 juli 2023. Folkeringa geeft vanaf begin 2019 leiding aan het Stadstheater en STAGE kitchen & café.

“Het zijn vier bewogen jaren geweest, waarin we onder andere de coronacrisis hebben doorstaan. Ik ben trots op hoe we dat gedaan hebben en wat we hebben bereikt. Dat heb ik mogen doen met een team betrokken medewerkers en vrijwilligers,” aldus Folkeringa.

Rob Janssen, de voorzitter van de Raad van Toezicht, heeft aangegeven het erg jammer voor het Stadstheater, en dat hij zeer te spreken is over de flinke stappen die de organisatie afgelopen jaren heeft gezet. De bestaanszekerheid is gewaarborgd en de positie van het Stadstheater in het culturele veld is verstevigd. De Raad van Toezicht begrijpt de afweging van Folkeringa en respecteert zijn besluit.

Folkeringa blijft de komende maanden in functie, waardoor de Raad van Toezicht, de organisatie en het werving- en selectiebureau DUX executive search tijd hebben om op zoek te gaan naar een geschikte opvolger. Het wervingsproces wordt half februari gestart.

Lees meer: Stadstheater Zoetermeer (03-02-2023)