Rotterdam Festivals: Salima Belhaj vertrekt

Foto: Rotterdam Festivals

Salima Belhaj heeft de Raad van Toezicht laten weten haar termijn als voorzitter per 5 december 2021 helaas niet te verlengen, vanwege haar drukke werkzaamheden als Tweede Kamerlid. Rotterdam Festivals, de stichting verantwoordelijk voor de cultuurparticipatie in Rotterdam, respecteert de keuze van Belhaj en wenst haar veel succes.

Belhaj trad in 2018 aan als voorzitter van de Raad van Toezicht van Rotterdam Festivals. In haar rol gaf zij mede richting aan het meerjarenbeleid van de stichting en ze leverde hiermee een belangrijke bijdrage aan de levendigheid in de stad. Ze benoemde in 2020 samen met de andere leden Renske Satijn als directeur van Rotterdam Festivals.

Renske Satijn: “Ik wil Salima hartelijk danken voor haar adviezen en energie die zij in Rotterdam Festivals heeft gestoken. Ze laat een organisatie met een prachtige culturele opgave en duidelijke focus achter.”

Salima Belhaj gaat zich de komende tijd richten op haar taken als lid van de Tweede Kamer en haar andere bestuursfuncties.

Rotterdam Festivals coördineert het evenementenbeleid van Rotterdam en ondersteunt via collectieve marketing en publieksonderzoek de culturele sector in het bereiken van een zo groot en divers mogelijk publiek.

Lees meer: Rotterdam Festivals (02-11-2021)