Parkstad Limburg Theaters: Directeur vertrekt

Bas Schoonderwoerd

Na zevenentwintig jaar leiding te hebben gegeven aan Parkstad Limburg Theaters legt Bas Schoonderwoerd (67) in december 2022 zijn functie als Algemeen directeur en bestuurder neer. Dat heeft de theaterorganisatie bekendgemaakt. Schoonderwoerd heeft in die periode aan Theater Heerlen en Theater Kerkrade zijn hart verpand.

De directeur vertrekt in goed overleg met de Raad van Commissarissen, die zijn inzet en leiding prijst. Stijn Huijts, voorzitter: ‘Bas Schoonderwoerd heeft PLT tot een nationaal voorbeeld stellende theaterorganisatie gemaakt, waarin theatermakers en publiek altijd vooropstaan. ‘In augustus is hij veertig jaar theaterdirecteur met grote verdiensten in ook de theaters van Gouda, Cuijk en Tiel. Naast belangrijk lokale aspecten zag hij ‘theater’ ook als onderdeel van verbinding over de grenzen. Daartoe werd hij co-founder van de Stichting Theateralliantie voor -productie- samenwerking van de zeven grootste theaters van Nederland, maar ook partner met het Kulturbetrieb van de Stad Aken, waardoor ‘schrit_tmacher just dance!’ inmiddels tot belangwekkend platform voor internationale dans is geworden.

Schoonderwoerd zal in december 2022 zijn functie neerleggen. De Raad van Commissarissen begint op korte termijn een opvolgingsprocedure.

Lees meer: Parkstad Limburg Theaters (17-03-2022)