Opening: Huis Van Ravesteyn

Woonhuis Sybold van Ravesteyn, Utrecht Foto: Hendrick de Keyser

Het voormalige woonhuis van architect Sybold van Ravesteyn in Utrecht wordt opengesteld als museumwoning. Vrijdag 6 september vindt de officiële opening plaats van het Huis Van Ravesteyn, waar de architect tot vlak voor zijn dood in 1983 heeft gewoond.

Museumhuis Van Ravesteyn is het negende van de uiteindelijk 35 Museumhuizen van Vereniging Hendrick de Keyser. Met steun van de BankGiro Loterij wil de Vereniging in de komende jaren 35 bijzondere historische woonhuizen openstellen en zo teruggeven aan het publiek.

Van Ravesteyn heeft de twijfelachtige eer om de ‘meest gesloopte’ architect van Nederland te zijn. Een groot deel van zijn leven was hij in dienst van de Nederlandse Spoorwegen en veel van zijn iconische stations en seinhuizen zijn inmiddels gesloopt. Huis van Ravesteyn bestaat gelukkig nog steeds. Vereniging Hendrick de Keyser stelt dit prachtige pand open voor bezoek. In 1932 ontwierp architect Sybold van Ravesteyn (1889-1983) dit woonhuis voor zichzelf. Het vrijstaande huis ontwierp hij in de stijl van het Nieuwe Bouwen en met ronde, krullende vormen waar hij een voorliefde voor ontwikkelde.

Museumhuis Van Ravesteyn is vanaf 6 september 2019 vijf dagen per week geopend. Op de website www.museumhuizen.nl zijn de openingstijden te vinden en tickets te bestellen.

Lees meer: Persbericht Vereniging Hendrick de Keyser (23-07-2019) en Architectenweb (28-08-2019)