Nieuwe Zakelijk Leider: Zeister Muziekdagen

Russell Postema is aangesteld als de nieuwe zakelijk leider van de Zeister Muziekdagen. Met zijn aanstelling wil het festival verder groeien naar een betekenisvolle instelling voor publiek, voor nationale en internationale topmusici en voor de ontwikkeling van jong talent.

Postema was jarenlang eindredacteur bij Radio 4, onder meer verantwoordelijk voor opnames en uitzendingen van concerten en festivals in grote en kleine zalen in Nederland, van Het Concertgebouw tot onder andere ook de Evangelische Broedergemeente in Zeist. Daarvoor werkte hij in verschillende functies binnen de kunsteducatie, als docent en leidinggevende. Na zijn conservatorium (klassiek gitaar) en studie muziekwetenschap gaf hij concerten als solist en in kamermuziekensembles.

Als eindredacteur bij Radio 4 was hij geen onbekende in Zeist: “Het was altijd weer een feest om in Zeist topmusici uit alle windstreken uit te zenden op Radio 4. De gemoedelijke sfeer, de geoliede organisatie met fantastische vrijwilligers en de prachtige locatie maakten het ieder jaar weer tot een bijzonder festival. Ik verheug me zeer om samen te werken met de mensen in de organisatie, maar vooral om het publiek fysiek te mogen ontvangen bij al die prachtige concerten.“

Bron: Zeister Muziekdagen (08-05-2021)

In februari en maart 2021 is voor deze vacature geworven via Culturele vacatures