Nieuwe Zakelijk Leider: Theatergroep De Jonge Honden

Brigitte De Goeij is per 1 oktober 2019 de nieuwe zakelijk leider van Theatergroep De Jonge Honden uit Zwolle. Zij volgt Corinne van Lelieveld op, die aan de slag gaat als directeur van het Cultuurhuis in Hellevoetsluis. Samen met artistiek leider Jolmer Versteeg zal Brigitte De Goeij de organisatie gaan leiden.

De Goeij is al lang actief in de culturele sector en bekleedde in haar loopbaan diverse functies, waaronder die van programmeur, adviseur en zakelijk directeur bij het Groningse gezelschap Galili Dance/Noord Nederlandse Dans. Zij werkt als secretaris bij de Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur en voorheen bij het Amsterdams Fonds voor de Kunst en de Gemeente Utrecht. Momenteel maakt Brigitte De Goeij deel uit van verschillende commissies bij onder andere de provincie Brabant en Fonds Podiumkunsten en jury’s, waaronder die van de VSCD Dansprijzen.

Theatergroep De Jonge Honden brengt door middel van locatietheater het publiek in aanraking met de verhalen die liggen verscholen in een landschap of historische locatie. De locatievoorstellingen worden ontwikkeld voor een groot en breed publiek. Sinds 2007 maakt de groep grote spektakelstukken in de buitenlucht, zoals de voorstellingen Peer Gynt in 2010, Hertha in 2012, Else in 2014 en de recente voorstelling Operatie IJssellinie in 2017. De verbeelding en de beleving van het publiek wordt gevoed door het landschap. Doel is om publiek bewust te maken van de verhalen die zich hebben afgespeeld op de plek waar we ons bevinden. Jaarlijks ontwikkelt de theatergroep een aantal voorstellingen vanuit eigen initiatief. Daarnaast produceert De Jonge Honden voorstellingen in opdracht, in heel Overijssel en daarbuiten. Er wordt gewerkt vanuit het Perrontheater in Zwolle, de thuisbasis.

Theatergroep De Jonge Honden heeft de ambitie om de komende jaren de artistieke en zakelijke kwaliteit van de stichting verder te verbeteren, om zo de positie van de stichting lokaal, regionaal en nationaal te versterken.

Lees meer: Theatergroep De Jonge Honden (20-09-2019)

In juli en augustus 2019 is voor deze vacature geworven via Culturele vacatures